Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

Η Ημέρα της ΑΧΕΠΑ γιορτάστηκε σε εκδήλωση στην Κοζάνη

Την Κυριακή 20 Μαΐου το Τμήμα District 25 – Hellas ‘’IOANNIS TRANTAS’’ – HJ15 – KOZANI WEST MACEDONIA  με αφορμή τον εορτασμό της 84ης επετείου της AHEPA Day διοργάνωσε μια λιτή αλλά ταυτόχρονα πολύ όμορφη και πετυχημένη εκδήλωση.
Ο εορτασμός αυτός, ο οποίος τελεί υπό τις ευλογίες  της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, υπογραμμίζει το έργο της ΑΧΕΠΑ για τους απανταχού Έλληνες και παράλληλα αποτελεί ημέρα μνήμης για τα μέλη της τα οποία με αυταπάρνηση συνέβαλλαν στη διάδοση των ιδεωδών του Ελληνισμού και της Ελληνικής Παιδείας προσφέροντας παράλληλα σημαντικό φιλανθρωπικό έργο στην Ελλάδα.
Στο τέλος της θείας λειτουργίας η οποία τελέστηκε στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Κοζάνης τελέστηκε αρτοκλασία στην οποία συμμετείχαν τα μέλη του Τμήματος.
Με το πέρας του τελετουργικού, ο πρόεδρος του Τμήματος της AHEPA απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα ανέφερε τα εξής:
¨Εορτάζουμε σήμερα την Κυριακή της ΑΧΕΠΑ, σε αναγνώριση των μελών της Ελληνοαμερικανικής Εκπαιδευτικής Προοδευτικής Ενώσεως και του σημαντικού έργου των σε όλο τον κόσμο. Με προσφορά προγραμμάτων στεγάσεως υπερηλίκων, ιπποτροφιών για νέους και πολλών άλλων φιλανθρωπικών και εκπαιδευτικών δράσεων, η οικογένεια της ΑΧΕΠΑ συνεχίζει να καλύπτει ανάγκες από της ιδρύσεως της το 1922 με γενναιοδωρία και ευσπλαχνία. Εμπνεόμενα από τη ρήση του Χριστού προς τους μαθητές Του: «οτως λαμψάτω τό φς μν μπροσθεν τν νθρώπων, πως δωσιν μν τά καλά ργα καί δοξάσωσιν τόν Πατέρα μν τόν ν τος ορανος (Ματθ. 5:16)», τα μέλη της ΑΧΕΠΑ προσφέρουν φως, ελπίδα και ευκαιρίες σε πολλούς. Αυτό το έργο είναι ιδιαιτέρως αισθητό στη σημαντική προσφορά εκ μέρους της ΑΧΕΠΑ ιατρικού εξοπλισμού και ειδών διατροφής για τους κατοίκους της Ελλάδος. Στη διάρκεια της τωρινής κρίσεως, η οικογένεια της ΑΧΕΠΑ έχει συμμετάσχει στην προσπάθεια ανακουφίσεως δια δωρεών σέ φιλανθρωπίες με σκοπό την σίτιση, την παροχή ιατρικού εξοπλισμού και την διευκόλυνση αποστολών ιατρικού υλικού σε πολλά πανεπιστημιακά και τριτοβάθμια νοσοκομεία της χώρας. Παράλληλα, αναπτύσσει σημαντική δράση προς την κατεύθυνση της προώθησης των εθνικών μας θεμάτων στα κυβερνητικά κέντρα αποφάσεων των ΗΠΑ, του Καναδά και της Ευρωπαϊκής Ενώσεως. Απτή απόδειξη του κύρους και της φήμης που αυτή απολαμβάνει είναι η αδιάλειπτη, άμεση επικοινωνία της ήδη από το 1924 και εντεύθεν, με όλους τους Προέδρους των Ηνωμένων Πολιτειών, τρεις εκ των οποίων αποτέλεσαν μέλη της, – προνόμιο που διατηρεί μόνη μεταξύ των ομογενειακών αλλά και οργανώσεων άλλων εθνοτήτων εις τις ΗΠΑ. Σημαντικότατη είναι επίσης η συνδρομή της στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Μητέρα Εκκλησία και το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Πολλά μέλη της ΑΧΕΠΑ είναι ηγετικά στελέχη και ευεργέτες στις κοινότητές μας και προσφέρουν σημαντική μαρτυρία της δυνάμεως και της σημασίας των Ελληνικών ιδανικών μας, της Πίστεώς μας και της Ελληνικής παιδείας, συμβάλλοντας στην επίλυση των προβλημάτων των τοπικών κοινωνιών και του Έθνους¨.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την συγκέντρωση σε cafe της πόλης, με την διανομή ενημερωτικού υλικού, και με συζήτηση η οποία αναπτύχθηκε μεταξύ των μελών και πολιτών σχετικά με την ιστορία, το έργο και τους στόχους και σκοπούς της AHEPA.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 Βασίλειος Καψάλης                       Μιχάλης Ζηκόπουλος


Τηλ.: 69 36 69 33 66 ¨ e-mail: v.kapsalis@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας