Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 1 Μαΐου 2018

Ψήφισμα Απεργιακής Συγκέντρωσης

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ – Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ ΚΟΖΑΝΗΣ                                        
ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

                                                                                 Κοζάνη 01/05/2018
Εμείς οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι Άνεργοι, που συγκεντρωθήκαμε σήμερα ημέρα Τρίτη και ώρα 10:00 στην Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία της Κοζάνης.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
    Άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μνημονιακών διατάξεων που οδήγησαν στο στραγγαλισμό των συλλογικών εργατικών δικαιωμάτων και εγγυή­σεων και την εμπέδωση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας. ΟΧΙ άλλα μέτρα σε βάρος των μισθωτών και συνταξιούχων.
    Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και ανακούφι­σης των ανέργων.
    Διεκδικούμε, πολιτικές που θα δημιουργούν ανάπτυξη και δεν θα ανακυκλώνουν την ύφεση, εργασία με αξιοπρεπείς μισθούς και φυσικά αξιοπρεπείς συντάξεις για τους απόμαχους της εργασίας.
    Διασφάλιση από το Κράτος της βιωσιμότητας και των παροχών των Φορέων Κοινω­νικής Ασφάλισης και την επαναφορά των κύριων και επικουρικών συντάξεων σε επίπεδα αξιοπρεπούς διαβίωσης.
    Δίκαιο φορολογικό σύστημα. Όχι άλλα άδικα και υπέρμετρα βάρη, όχι στη συνέχιση της φορολογικής επιδρομής.
    Άμεση κατάργηση της εμπλοκής της κρατικής εξουσίας στον προσδιορισμό του κατώ­τατου μισθού και ημερομισθίου. Αποκατάσταση της διαδικασίας, του περιεχομένου και της καθολικότητας ισχύος του συνόλου των όρων (μισθολογικών και λοιπών) της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και άμεση επαναφορά σε σταθερές βάσεις των πυλώνων του συλλογικού εργατικού δικαίου για την επεκτασιμότητα των συλλογικών συμβάσεων και τη μετενέργεια του συνόλου των όρων τους.
    Αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη!
    Καμία παρέμβαση στην αποτελεσματική άσκηση των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, καμία παρέμβαση στο ισχύον πλαίσιο για την ελεύθερη συνδικαλιστι­κή δράση και την απαγόρευση του lock out (ανταπεργία) των εργοδοτών.
    Επανασύσταση των φορέων εργατικής εστίας και κατοικίας που σήμερα είναι ανα­γκαία κάθε άλλο παρά ποτέ και έχουν πολλαπλασιαστικά οφέλη για τους αδύναμους συνανθρώπους μας.
    Προστασία της δημόσιας υγείας χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις, με επαρκή χρηματοδότηση του ΕΣΥ, με το φάρμακο να παραμένει δημόσιο αγαθό.
    Διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των οργανισμών και επιχειρήσεων κοινωνικής ωφέλειας (Ενέργεια, νερά, κλπ). Όχι στο ξεπούλημα των κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών, όχι στο συντελούμενο έγκλημα σε βάρος της Δ.Ε.Η.
    Δίκαιο φορολογικό σύστημα. Ελάφρυνση των μισθωτών και των συνταξιούχων από τα άδικα και υπέρμετρα βάση της φορολογικής επιδρομής.
Να δοθεί τέλος στον αυταρχισμό και τη φτωχοποίηση.
Σήμερα τιμούμε τους πρωτοπόρους αγωνιστές του εργατικού κινήματος, όλους εκείνους που θυσιάστηκαν διαχρονικά για τα μεγάλα και ιερά δικαιώματα της τάξης μας, όλους εκεί­νους που υπερασπίστηκαν με την ίδια τη ζωή τους τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, τη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, την ΙΣΟΤΗΤΑ, την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, την ΕΙΡΗΝΗ, και τα ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ δίνουμε τον αγώνα μας ενάντια στην ΦΤΩΧΕΙΑ, στον ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ, ενάντια στην ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ μισθωτών και συνταξιούχων, των μικρών και μεσαίων επαγγελματιών, των νέων επιστημόνων, ενάντια στην ΑΠΟΡΡΥΘΜΙΣΗ της ΑΓΟΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, τη γενίκευση των ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ σε κατοικίες και επαγγελματι­κή στέγη, την αποδόμηση του ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, την ΕΚΠΟΙΗΣΗ του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ.
ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας