Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 6 Μαΐου 2018

ΣΟΚ στον Τύρναβο! Ο Αποστόλου βάζει φόρο 6 ευρώ στο λίτρο τσίπουρου...

Ως ισοδύναμο για την κατάργηση του φόρου στο κρασί 

Σοκ προκάλεσε χθες στον Τύρναβο, η δήλωση του υπουργού Αγροτικής ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου, ότι προτίθεται να προχωρήσει σε αύξηση της φορολόγησης του τσίπουρου, από τα 55 λεπτά το λίτρο στα 6 ευρώ, ως ισοδύναμο για την κατάργηση του φόρου στο κρασί. Η δήλωση έγινε στο πλαίσιο επαφών που είχε με τη δημοτική αρχή και το προεδρείο του συνεταιριστικού οινοποιείου, λίγο πριν την εκδήλωση για τον αγροτικό τομέα, που διοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Τυρνάβου.

Ο υπουργός αιτιολόγησε την πρόθεσή του αυτή, λέγοντας ότι προέχει και η υγεία των καταναλωτών, αλλά και η πάταξη της φοροδιαφυγής με το χύμα τσίπουρο. Ωστόσο με τη φορολόγηση κάθε εμφιάλωσης που θα φεύγει εκτός νομού, με τσίπουρο σε μπουκάλι, σε αυτά τα πολύ υψηλά επίπεδα, αναμένεται κάθετη πτώση της κατανάλωσης τσίπουρου, αφού η τιμή του πλέον θα αγγίζει αυτή των λεγόμενων «σκληρών» αλκοολούχων ποτών (ουίσκι, τζιν βότκα κλπ)
Φυσικά το πλήγμα θα είναι μεγάλο και για τους διήμερους, με τους οποίους ο πρόεδρος του Οινοποιητικού συνεταιρισμού Χρήστος Τσττσιρίγκος ταυτίζεται, ωστόσο θεωρεί ότι μία εξαγωγική προσπάθεια που αρχίζει να αποδίδει καρπούς τα τελευταία χρόνια, θα ανακοπεί βίαια με τόσο υψηλή φορολόγηση.
Τα 6 ευρώ στο λίτρο, επί της ουσίας βγάζουν εκτός ανταγωνισμού το εμφιαλωμένο τσίπουρο, από τα άλλα αλκοολούχα ποτά, τα οποία όμως είναι χημικά και δεν προέρχονται από απόσταξη σταφυλιών. Πολλοί αμπελοκαλλιεργητές θεωρούν ότι τόσο για το φόρο στο κρασί, όσο και για τον ακόμη πιο σκληρό φόρο στο τσίπουρο, κρύβονται πίσω πολυεθνικές του σκληρού αλκοόλ που θέλουν να θέσουν εκτός ανταγωνισμού, το τσίπουρο, όπως το έπραξαν και με τη φορολογία στο ελληνικό κρασί.
Και φυσικά τα μαντάτα είναι πολύ δυσάρεστα και για τους 230.000 περίπου αμπελοκαλλιεργητές στη χώρα, αφού θεωρούν πλέον ότι θα γίνουν έρμαια των εμπόρων που θα ζητούν ακόμη μεγαλύτερη μείωση στις τιμές των σταφυλιών, προκειμένου να καλυφθεί η ψαλίδα από την υψηλή φορολογία...


http://www.thessaliatv.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

λουκετο σε όλα πλέον. Να μην μείνει τίποτα. Μπράβο Ελληναράδες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Το Προφίλ μας