Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

Πανηγύρι 2018 στο Τρανόβαλτο Κοζάνης (βίντεο - φωτογραφίες)

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση που διοργάνωσε στο Τρανόβαλτο του δήμου Σερβίων-Βελβεντού Κοζάνης το απόγευμα της Τετάρτης 2 Μαΐου 2018,  ο Πολιτιστικός Μορφωτικός  Σύλλογος Τρανοβάλτου "Η Αναγέννηση", στο πλαίσιο της ετήσιας πανήγυρης, εορτής της ανακομιδής των λειψάνων του Αγίου Αθανασίου, πολιούχου του Τρανοβάλτου.
Η εκδήλωσε άνοιξε με το χορευτικό τμήμα των γυναικών του τοπικού συλλόγου που τραγούδησαν και χόρεψαν παραδοσιακά τραγούδια της ημέρας, ξεκινώντας από το «Φίλοι μ’ καλωσορίσατε, φίλοι μ’ κι αγαπημένοι, το Μάη με τα λουλούδια…» και κλείνοντας με το «Στ’ Αγιού Θανάση την αυλή, κλήμα ήταν φυτρωμένο…».
Στη συνέχεια ο πρόεδρος του συλλόγου Γιάννης Τζιδημόπουλος καλωσόρισε τους επισήμως προσκεκλημένους, τον κόσμο και τις φιλοξενούμενες χορευτικές ομάδες του Μορφωτικού Ομίλου Σερβίων «Τα Κάστρα» και του συλλόγου Λιβαδεριωτών Κοζάνης, στους εκπροσώπους των οποίων επέδωσε αναμνηστικά δώρα.
Ακολούθησε η παρουσίαση παραδοσιακών χορών των τριών παιδικών τμημάτων (junior, παιδικό, παιδικό-εφηβικό) του Πολιτιστικού Συλλόγου Τρανοβάλτου Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ και των χορευτικών των φιλοξενούμενων συλλόγων που χειροκροτήθηκαν στο σύνολό τους. Οι παρουσιάσεις των χορευτικών τμημάτων έκλεισαν επιτυχημένα με το χορευτικό ενηλίκων γυναικών του συλλόγου του Τρανοβάλτου. Αξίζει να αναφέρουμε και τους συντελεστές των επιτυχημένων εμφανίσεων των χορευτικών, που είναι οι χοροδιδάσκαλοι, Στέλιος Μπούκος για τα τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Τρανοβάλτου και των Λιβαδεριωτών Κοζάνης και Αντώνης Γάτας για το χορευτικό
του Μορφωτικού Ομίλου Σερβίων.
Η επιτυχημένη εκδήλωση συνεχίστηκε με αμείωτο γλέντι, με την συμμετοχή του κόσμου στο χορό.
Και βέβαια καταλύτης του κεφιού στην όλη εκδήλωση η παρουσία της δημοτικής ορχήστρας του Γιάννη Γρίβα (κλαρίνο),  που τον πλαισίωναν οι μουσικοί, Παναγιώτης Τουρνάς και Θωμάς Γρηγορόπουλος στο τραγούδι, Λάζαρος Κωστόπουλος στην κιθάρα, Βαγγέλης Μαραμής στα πλήκτρα και Νίκος Κατσιούλης στα κρουστά.
Περισσότερα στο mikrovalto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας