Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

Πιο κοντά από ποτέ η ανεξαρτησία του Βελβεντού- Ο Π. Σκουρλέτης ανακοίνωσε χωροταξικές αλλαγές το φθινόπωρο σε 10 Δήμους!

Ορθάνοιχτη, πλέον, είναι η πόρτα για την αυτονομία του Δήμου Βελβεντού, από τη σημερινή διοικητική δομή του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού,μετά και τα όσα ανακοίνωσε σήμερα το αποόγευμα από τη Λέσβο και το εκεί Συνέδριο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Βορείου Αιγαίου ο ίδιος ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος μίλησε ξεκάθαρα για 10 -το πολύ-χωροταξικές αλλαγές σε Δήμους της χώρας το ερχόμενο φθινόπωρο, οι οποίοι θα είναι κυρίως νησιωτικοί. Επομένως, όχι αποκλειστικά και μόνο Δήμοι σε νησιά, σύμφωνα πάντα με τα όσα ανέφερε ο ιδιος ο αρμόδιος υπουργός.

Αυτό, πρακτικά, με βάση και όλες τις μέχρι σήμερα δημοσιογραφικές πληροφορίες, πως μέσα στην ομάδα των 10 αυτών Δήμων θα βρίσκεται, πιθανότατα, και το Βελβεντό, οι κάτοικοι του οποίου έχουν λάβει και σχετικές υποσχέσεις/δεσμεύσεις τοπικών (και όχι μόνο) πολιτικών και αυτοδιοικητικών παραγόντων.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ:
«Περιορισμένες χωροταξικές αλλαγές το ερχόμενο φθινόπωρο σε 10 -το πολύ- δήμους σε όλη χώρα, κυρίως νησιωτικούς, όπου κρίνεται η ανάγκη να μην ισχύει ο κανόνας ένας δήμος ένα νησί» ανακοίνωσε σήμερα αργά το απόγευμα ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στο 14ο Περιφερειακό Συνέδριο Βορείου Αιγαίου.
Ένας από αυτούς θα είναι «οπωσδήποτε ο δήμος Λέσβου» εξήγησε ο υπουργός Εσωτερικών. Ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε επίσης τα ονόματα «των δήμων Κέρκυρας, Κεφαλονιάς και ίσως Χίου» ως τους δήμους που θα συζητηθεί η προοπτική της διάσπασης τους.
Ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ότι «στο παρόν νομοσχέδιο για την τοπική αυτοδιοίκηση, δεν μπορεί να συμπεριληφθεί μια τέτοια ρύθμιση διάσπασης νησιωτικών δήμων. Η συζήτηση για τον αριθμό των δήμων που θα πρέπει να διασπαστεί το νησί της Λέσβου, δεν μπορεί να γίνει στο πόδι. Απαιτείται η εκπόνηση εμπεριστατωμένης μελέτης και βιώσιμης πρότασης για μια σειρά θεμάτων εκτός από τον αριθμό των δήμων, για το προσωπικό, τα μηχανήματα, πιθανά χρέη κτλ.»
Τέλος ο κ. Σκουρλέτης αναφέρθηκε σε μια σειρά μεταρρυθμίσεων στην τοπική αυτοδιοίκηση που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο «Κλεισθένης 1», τονίζοντας ότι είναι η αρχή μιας μεταρρυθμιστικής προσπάθειας που θα συνεχιστεί. Ζήτησε δε, από την ΕΝΠΕ και την ΚΕΔΕ να καλέσουν τις πολιτικές δυνάμεις να συμμετέχουν στη συζήτηση για τη μεταρρύθμιση αυτή και να μη μείνουν «σε μια στείρα πολιτική προσωπικών φιλοδοξιών κάποιων προέδρων».

Το είδαμε στο kozanimedia.gr

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στο καλό και να μας γράφουν

Ανώνυμος είπε...

την αυτοδιοίκησή μας ζητούσαμε όλα αυτά τα χρόνια (από το 2010) αγαπητέ 12.40π.μ. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Με βάση το ότι στον πρώην Δήμο μας οι δημοτικές αρχές έκαναν πράξη τον όρο ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ. Με τους πολίτες ενεργούς, συμμέτοχους στα δρώμενα. Να σου θυμίσω ορισμένες ελάχιστες λειτουργίες; Άγνωστες στη δική σας κοινωνία;
- Το Τεχνικό Πρόγραμμα Έργων και ο ετήσιος Προϋπολογισμός εγκρίνονταν απ΄το Δημοτικό Συμβούλιο αφού πρώτα τίθονταν προς συζήτηση στους δημότες σε Λαϊκή Συνέλευση. Κάθε χρόνο! Και η απόφαση λάμβανε υπόψη τους προβληματισμούς και τις προτάσεις των δημοτών.
- Σε κάθε εκλογική αυτοδιοικητική περίοδο, οι υποψήφιοι δήμαρχοι "αντιμετώπιζαν" από κοινού τους δημότες, σε πολιτικούς διαλόγους. Και κρίνονταν εκεί τα προγράμματά τους.
- Από το 1985 έως και το 2009, κάθε τετραετία στην αρχή και μετά ανά διετία, διοργανώνονταν Παμβελβεντινά Συνέδρια, με τη συμμετοχή και των ανά τον κόσμο Ομογενών μας και με εισηγήσεις όλων των κοινωνικών/πολιτισμικών/παραγωγικών φορέων της κοινωνίας μας.
- δεκάδες θεσμοθετημένες Επιτροπές από το Δημοτικό Συμβούλιο, με συμμετοχή σ΄αυτές εκπροσώπων φορέων αλλά και μεμονωμένων δημοτών, λειτουργούσαν, με διαφορετικό θεματικό αντικείμενο η κάθε μια, αρωγοί στο Δημοτικό Συμβούλιο.
- Τακτικές και οργανωμένες συσκέψεις του Δημοτικού Συμβουλίου με τους παραγωγικούς και λοιπούς φορείς της κοινωνίας μας και από κοινού σχεδιασμοί.
- κ.α. - κ.α. που καταδεικνύουν μια ξεχωριστή λειτουργία και πορεία μιας μικρής κοινωνίας. Στην οποία λειτουργούσε η ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ και όχι απλώς Διοίκηση των τοπικών υποθέσεων (ετεροδιοίκηση δηλαδή) όπως συνέβαινε (και εξακολουθεί) στη συντριπτική πλειοψηφία των Δήμων.
Δεν είναι τυχαία λοιπόν ούτε η εν γένει πολιτισμική λειτουργία της κοινωνίας μας, ούτε η διαχρονική πορεία των παραγωγικών μας φορέων (ιδία των αγροτικών) ούτε η λειτουργία του ΤΟΕΒ μας (δες τε παραδείγματα αντίστοιχων)ο οποίος είναι και ο μοναδικός ΤΟΕΒ στον ελλαδικό χώρο που κατασκεύασε υδροηλεκτρικό εργοστάσιο με στόχο τη σμίκρυνση του κόστους για τους αγρότες μας.
Δεκάδες άλλες αυτοδιοικητικές δράσεις - θα μπορούσα να καταγράψω. Και γι αυτό - και όχι για ένα καπρίτσιο - δώσαμε, 8 χρόνια τώρα, τον αγώνα για την επανασύσταση του Δήμου μας. Για να ξανάχουμε τα αυτοδιοικητικά μας όργανα ΣΥΝΔΕΤΙΚΟ ΚΡΙΚΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΥΝΘΕΤΙΚΟ ΙΣΤΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ
με σεβασμό
Μ.Μ.
Μ.Μ.

Ανώνυμος είπε...

ΣΩΣΤΟΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ

Ανώνυμος είπε...

Σιγα μη γινει...

Ανώνυμος είπε...

Και όλα αυτά δηλαδή δεν μπορείτε να τα κάνετε με τον Καλλικρατικό Δήμο;
Εχετε 6 συμβούλους και έναν Αντιδήμαρχο.
Απλώς δεν θέλατε και δεν θέλετε δεν είσαστε των συνεργασιών.
Με απλά λόγια κέφι μας και τσαμπουκαλίκι μας.
Ολα αυτά τα χρόνια μόνο προβλήματα δημιουργήσατε αντε στο καλό και να μας γράφετε

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΜΕ ΤΙ ΜΕΣΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ Μ.Μ. ΑΦΟΥ ΟΥΤΕ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΠΑΛΙΑ ΘΑ ΠΕΡΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ . ΘΑ ΦΕΡΝΕΙΣ ΤΙΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΣΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΕΡΒΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΔΕΙΣ ΕΡΓΟ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΓΙ'ΑΥΤΟ ΣΕ ΠΑΩ ΑΙ ΒΡΕΣ...ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗΘΙΝΟ ΠΕΦΤΕΙ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙΣ...ΚΑΙ ΜΙΛΑΩ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΙ ΕΝΑΙ ΟΙ ΒΕΛΒΕΝΤΙΝΟΙ

Ανώνυμος είπε...

Μ.Μ. σωστά είναι αυτά αλλά ο ΣΥΡΙΖΑΣ που μας έφερες δεν πρόκειται να τα κάνει. Τι δεν καταλαβαίνεις;

Το Προφίλ μας