Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου 2017

Χειροθεσία συμπολιτών μας σε Αναγνώστη από τον μητροπολίτη Ελασσώνος κ. Χαρίτωνα στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Κοζάνης - Μεταξύ αυτών, οι δυο από τα Καμβούνια (φωτο-video)

Χοροστατούντος του μητροπολίτου Ελασσώνος κ. Χαρίτωνος και παρουσία του μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου, τελέστηκε την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017 στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Κοζάνης αρχιερατικός εσπερινός  επί της εορτής της Αγίας Αικατερίνης, κατά τον οποίο έγινε από τον σεβασμιώτατο Ελασσώνος η χειροθεσία σε Αναγνώστη πέντε συμπολιτών μας, από τους οποίους οι δυο κατάγονται από τον ορεινό όγκο των Καμβουνίων. Πρόκειται για τον Γιώργο Βητόπουλο από το Τρανόβαλτο, τον Κώστα Παπαβασιλείου με καταγωγή από το Μεταξά και τους Γρηγόρη Δουγαλή, Παναγιώτη Τσιάμη και Ευθύμιο Λαμπαδά.  

Η χειροθεσία αποβλέπει στην παροχή της ευλογίας και της αδείας  των αναγνωσμάτων στην εκκλησία και μετουσιώνεται με την ευχή που αναπέμπει ο επίσκοπος στο Θεό : «Δς ατῷ (αυτοίς) τν θεων Σου λογων τν μελτην κα τν νγνωσιν ποιεσθαι, διαφυλττων ατν (αυτούς) ν μμπτ πολιτείᾳ». 
Άξιοι!!!
mikrovalto.gr
(φωτο Ι.Κ., video Γ.B.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας εμπιστευόμαστε για την ευπρέπεια των σχολίων σας. Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των σχολιαστών καθώς αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Το Προφίλ μας