Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

Δημοπρατείται ο «Θολόλακκας» στην περιοχή Βελβεντού με 6,7 εκ. ευρώ για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων – Τον τρόπο δημοπράτησης σειράς έργων αποφάσισε το Π.Σ.

Θέματα ρουτίνας απασχόλησαν το περιφερειακό συμβούλιο στη συνεδρίαση της Τετάρτης, με εξαίρεση ίσως κάποια έργα της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, για τα οποία ο αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Πλακεντάς εισηγήθηκε τον τρόπο δημοπράτησης, προκειμένου να προχωρήσουν. Ο τρόπος δημοπράτησης που ενέκρινε για τα περισσότερα έργα το Π.Σ. κατόπιν εισήγησης του αντιπεριφερειάρχη, είναι η σύναψη προγραμματικών συμβάσεων μεταξύ Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και εμπλεκομένων φορέων.
Το μεγαλύτερο σε σημασία και σε οικονομικό μέγεθος έργο είναι η «διευθέτηση και αντιμετώπιση πλημμυρικών παροχών χειμάρρου Θολόλακκα» στην περιοχή του Βελβεντού. Έργο που επιβάλλεται να γίνει σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη «για να προλάβουμε ενδεχόμενες καταστροφικές πλημμύρες στο μέλλον», μια που στην ίδια περιοχή είναι γνωστή η μεγάλη κατολίσθηση στην περιοχή «Μπιτζινίσιους», η οποία ταλαιπώρησε για πάνω από μία δεκαετία τους κατοίκους του Καταφυγίου και του Βελβεντού, αποκόπτοντας την μεταξύ τους σύνδεση. Όπως είναι γνωστό, μόλις πρόσφατα δόθηκε στην κυκλοφορία ο αποκατεστημένος δρόμος Βελβαντού – Καταφυγίου, ο οποίος έχει δίοδο και προς Κατερίνη. Ο τρόπος δημοπράτησης που προκρίθηκε για το συγκεκριμένο έργο είναι η ανοιχτή (ηλεκτρονική) διαδικασία στην οποία λαμβάνουν μέρος και υποβάλλουν προσφορές όλοι όσοι έχουν τα νόμιμα προσόντα που προβλέπονται. Για τα έργα που εισηγήθηκε στο Π.Σ. ο Π. Πλακεντάς, λίγο πριν από την έναρξη της συνεδρίασης, δήλωσε: «Είναι μία σειρά από έργα που σήμερα αποφασίζουμε για τον τρόπο δημοπράτησής τους. Ως επί το πλείστον με τη σύναψη προγραμματικών συμβάσεων ανάμεσα σε Περιφέρεια και φορείς, όπως γίνεται για παράδειγμα στο Μαμάτσειο νοσοκομείο και στα κοιμητήρια του Ρυμνίου. Ξεκινώντας από τον Θολόλακκα που είναι ένα πολύ μεγάλο έργο προϋπολογισμού 6,7 εκ. ευρώ, το οποίο το εντάξαμε προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή. Υπάρχει και ο τρόπος δημοπράτησης των έργων αποκατάστασης της επαρχιακής οδού Πτολεμαΐδα – Γαλάτεια – Ολυμπιάδα, ένας δρόμος με πολλά προβλήματα και ατυχήματα. Είναι τα κοιμητήρια του Ρυμνίου, όπου το πρόβλημα είναι σοβαρό, αφού δεν υπάρχει χώρος για την ταφή των νεκρών, αλλά και μια σειρά από μικρότερα έργα, καθώς και το έργο που αφορά το Μαμάτσειο, για την ολοκλήρωση εργασιών στην καρδιολογική κλινική». Ο προϋπολογισμός για την αποκατάσταση της επαρχιακής οδού Πτολεμαΐδας – Γαλάτειας – Ολυμπιάδας, ανέρχεται σε 234.000 ευρώ. Επίσης, για «τον κομμένο στα δύο» εδώ και πολύ καιρό επαρχιακό δρόμο Αιανής – Καισαρειάς, ο αντιπεριφερειάρχης σημείωσε ότι «εγκαταστάθηκε ο εργολάβος και όσο θα βοηθάει ο καιρός θα προχωρούν και οι εργασίες».

Πηγή: e-ptolemeos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας