Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

Κόλπα

Οφείλω να ομολογήσω ότι μας κυβερνούν ωραίοι τύποι.
Τελευταίο παράδειγμα. Βγαίνει ο Μητσοτάκης στο «Βήμα» και λέει ότι η χώρα έχει κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Αντίρρηση; Καμία.
Αν λοιπόν η κυβέρνηση θέλει να λύσει το Σκοπιανό, ας το λύσει. Αν δεν θέλει ή αν δεν μπορεί, στο καλό.
Αυτό που δεν παίζει είναι να το λύσει η μισή κυβέρνηση απέναντι στην άλλη μισή επειδή θα την υποστηρίξει η αντιπολίτευση.
Με άλλα λόγια, το κόλπο του 2015, όταν η αντιπολίτευση ψήφιζε κι ο μισός ΣΥΡΙΖΑ καταψήφιζε, δεν έχει πολλές πιθανότητες να επαναληφθεί.
Στη συνέχεια βγαίνει η μισή κυβέρνηση που θέλει να λύσει το Σκοπιανό και κατηγορεί τον Μητσοτάκη για έλλειψη σοβαρότητας και εθνικής υπευθυνότητας.
[Χρήσιμη διευκρίνιση. Μιλάμε για την κυβέρνηση που έχει υπουργό Εξωτερικών τον… Κοτζιά!]
Εγώ όμως θα συμφωνήσω με την κυβέρνηση. Ο Μητσοτάκης είναι ασόβαρος και ανεύθυνος και παλιόπαιδο - άσε που δεν ξέρει μια από Αϊνστάιν…
Και λοιπόν; Τι εμποδίζει την κυβερνησάρα με την αρχηγάρα να λύσει το Σκοπιανό ένας τυχάρπαστος στην αντιπολίτευση που (κατά δήλωση του Πρωθυπουργού) θα χάσει και τις επόμενες εκλογές;
Η κυβέρνηση διαθέτει κοινοβουλευτική πλειοψηφία, η οποία έχει αποδείξει ότι ψηφίζει τα πάντα και το αντίθετό τους. Στο Σκοπιανό θα κολλήσει;
Ή μήπως όχι; Διότι εδώ προκύπτει ότι ένα μέρος της πλειοψηφίας φωνάζει «ζήτω η Μακεδονία» και άλλα πατριωτικά.
Θα μου πείτε: ο Καμμένος είναι! Σύμφωνοι, αλλά ο Καμμένος είναι κυβερνητικός εταίρος και υπουργός με γαλόνια - κυριολεκτικώς…
Αν δεχτώ λοιπόν τη λογική της κυβέρνησης, το πρόβλημα δεν είναι αν ο Μητσοτάκης πάσχει από έλλειψη σοβαρότητας κι υπευθυνότητας, αλλά ότι την ίδια έλλειψη σοβαρότητας κι υπευθυνότητας στο ίδιο ακριβώς θέμα επιδεικνύει ο συνεταίρος τους στην εξουσία.
Αντί λοιπόν να βρίζουν την αντιπολίτευση, γιατί δεν λένε δυο λόγια στον καρντάση τους;
Θα μου πείτε: Μπορείς να κάνεις σοβαρή κουβέντα με τον Καμμένο, ιδίως τώρα που είναι ελαφρώς στριμωγμένος;
Σύμφωνοι, αλλά ο Καμμένος είναι κυβερνητικός εταίρος. Δεν είναι ο Μητσοτάκης, ούτε η Φώφη, ούτε ο Σταύρος, ούτε ο Κουτσούμπας, ούτε ο Μανόλης Τραμπαρίφας.
Ας τα βρουν λοιπόν στην κυβέρνηση μεταξύ τους κι όλα θα πάνε μια χαρά. Η αδάμαστη κοινοβουλευτική πλειοψηφία των 153 αγωνιστών θα ψηφίσει αν χρειαστεί ακόμη και τη μετονομασία της Αθήνας σε Νέα Σκόπια.
Διαφορετικά, επανερχόμαστε στο αρχικό. Οποιος μπορεί, μπορεί. Οποιος δεν μπορεί, πάει σπίτι του.
Και θα είναι κρίμα διότι φαίνεται όντως να υπάρχει σήμερα κάποια προοπτική στο Σκοπιανό.
Θα μου πείτε: Είναι δυνατόν να κάνει κωλοτούμπα ο Καμμένος; Σώπα, καλέ!  
Γ. Πρετεντέρης-ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας