Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου 2017

Στο Τρανόβαλτο ανησυχούν για την κατάσταση των ρεμάτων – Πιο εφησυχασμένοι στο Μικρόβαλτο

Η πρόσφατη φονική πλημμύρα και η βιβλική καταστροφή στη Μάνδρα Αττικής, «ξύπνησε» εφιαλτικές μνήμες στους κατοίκους του Τρανοβάλτου του 1988, όταν από ξαφνική καταιγίδα πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα στο κέντρο του χωριού και από τύχη δεν θρήνησαν θύματα, αφού τα ορμητικά νερά είχαν φτάσει στο ύψος του ενός μέτρου και είχαν σαρώσει τα πάντα!  Η σφοδρή καταιγίδα είχε σημειωθεί περί τις 3:00 μετά το μεσημέρι και τα παιδιά του δημοτικού και του νηπιαγωγείου είχαν προλάβει να φτάσουν στα σπίτια τους!
Η σφοδρή καταιγίδα είχε σημειωθεί περί τις 3:00 μετά το μεσημέρι και τα παιδιά του παιδικού σταθμού είχαν προλάβει να φτάσουν στα σπίτια τους!
Και εντείνεται η ανησυχία τους παρατηρώντας τις κοίτες των ρεμάτων πλησίον και εντός του οικισμού, που στο μεγαλύτερο τμήμα τους είναι μπαζωμένες από φερτά υλικά, μπάζα, θάμνους και δέντρα.
Το δίκτυο παροχέτευσης των ομβρίων υδάτων των ρεμάτων στο Τρανάβαλτο (κάτοψη Google), γίνεται σήμερα από 3 σημεία (1,2,3) στη βόρεια πλευρά με δυο παράλληλους κλειστούς τετράγωνους οχετούς (πλακοσκεπή, κίτρινη ένδειξη), που διέρχονται κατά του κεντρικούς δρόμου-πλατείας του χωριού και καταλήγουν  νότια στην έξοδο του οικισμού (σημ. 4). 
Η τοπική αρχή τις τελευταίες μέρες μερίμνησε και καθάρισε τις εισόδους και την έξοδο των οχετών της πλακοσκεπής που σε μεγάλο βαθμό ήταν μπαζωμένες, αλλά για τους κατοίκους αυτό δεν αρκεί , αφού θεωρούν -και φαίνεται ότι έχουν δίκιο- ότι τα ρέματα πρέπει άμεσα να καθαριστούν (5, κόκκινη ένδειξη). Και γι’ αυτό, σκοπεύουν να προβούν σε διαβήματα διαμαρτυρίας στην τοπική και δημοτική αρχή…
Στο Μικρόβαλτο …
Εδώ παρότι η κατάσταση της κοίτης του χειμάρρου που διέρχεται παράλληλα με τον κεντρικό επαρχιακό δρόμο (θέση Κουντουλάκι) είναι σε κάκιστη κατάσταση από πλευράς μπαζώματος και θάμνων (φωτο), οι κάτοικοι είναι πιο εφησυχασμένοι, θεωρώντας ότι η εκτροπή του χειμάρρου που έγινε πιο παραπάνω (θέση Χαλικιόπες) μετά τις πλημμύρες του 1988, έχει μειώσει του κινδύνους επανάληψης των καταστροφών. Για την παρούσα κατάσταση του ρέματος, που εγκυμονεί κινδύνους και για τους
διερχόμενους οδηγούς, αφού υποσκάπτεται η υποδομή του οδοστρώματος, καλό θα ήταν να ξανατεθεί επιτακτικά από την τοπική αρχή το θέμα κατασκευής κλειστού οχετού (τύπου πλακοσκεπής). Και ασφαλώς θα πρέπει και εδώ να τεθεί άμεσα το θέμα καθαρισμού του ρέματος... 
mikrovalto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας εμπιστευόμαστε για την ευπρέπεια των σχολίων σας. Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των σχολιαστών καθώς αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Το Προφίλ μας