Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Εδώ ο ………καλός ο κόφτης!!!!!!

Γράφει ο Θεοδόσης Μακρυγιάννης συντ. Δικηγόρος.
Είναι πλέον γνωστό σε όλους τους Έλληνες ότι την προηγούμενη βδομάδα ψηφίστηκε από την Κυβερνητική πλειοψηφία των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ο νόμος για την αποκαλούμενη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού-συνταξιοδοτικού συστήματος. Εκείνο το οποίο δεν είναι ακόμα γνωστό στους συνταξιούχους είναι το ποσοστό μείωσης της σύνταξής τους, το οποίο σύντομα  θα πληροφορηθούν τους επόμενους μήνες όταν θα πληρωθούν τις συντάξεις των. Και τότε θα κλάψει ο κάθε πικραμένος, όπως έκλαψε και με τις προηγούμενες μειώσεις. Τώρα όμως θα καταρρεύσει  μία ακόμα Κυβερνητική προπαγάνδα ότι δεν θα γίνει καμία μείωση των συντάξεων, για να μη θυμηθούμε και τις προεκλογικές υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα επαναφέρει και τη 13η σύνταξη και τα δώρα  του Πάσχα και Χριστουγέννων.


Σαν να μην έφτανε αυτό την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να εισαχθεί στη Βουλή προς ψήφιση νέο πολυνομοσχέδιο με το οποίο, μεταξύ άλλων, θα επιχειρηθεί να θεσπιστεί ο λεγόμενος μηχανισμός αυτόματης περικοπής δαπανών του Δημοσίου («κόφτης») που, όπως διαφαίνεται, θα αφορά και συντάξεις, μισθούς και παροχές κοινωνικής ασφάλισης, αλλά αντιστρόφως και επιβολή φορολογικών βαρών.
Η προηγούμενη Κυβέρνηση της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με το μνημόνιο που υπέγραψε είχε αποδεχθεί ότι σε περίπτωση μη επίτευξης των στόχων, ήταν υποχρεωμένη να λάβει πρόσθετα μέτρα για την επίτευξη των στόχων που είχε θέσει.  Δηλαδή ήταν υποχρεωμένη να προτείνει μέτρα τα οποία όμως πρώτα έπρεπε να ψηφισθούν από την Ελληνική Βουλή.
Οι προπαγανδιστές του ΣΥΡΙΖΑ με προεξάρχοντα τον κ Τσίπρα και τι  δεν είχαν σύρει στην τότε Κυβέρνηση. Γερμανοτσολιάδες  ανέβαζαν και κατέβαζαν τους Κυβερνητικούς Βουλευτές, ότι είχαν εκχωρήσει την εθνική κυριαρχία τους ξένους δανειστές και χίλιες άλλες κατηγορίες.
 Ήρθε, όμως, η ώρα της αλήθειας. Η σημερινή Κυβέρνηση για να ολοκληρώσει την αξιολόγηση  πρότεινε η ίδια στους ξένους τοκογλύφους, όπως αποκαλούσε προεκλογικά τους δανειστές, να θεσπιστεί ο λεγόμενος μηχανισμός αυτόματης περικοπής δαπανών του Δημοσίου («κόφτης»)
Πώς θα λειτουργεί αυτός ο καλός και με αριστερό πρόσημο κόφτης; Μόλις η Γιουροστάτ, κάθε Απρίλιο θα διαπιστώνει σε τι ποσοστό δεν επιτεύχθηκαν οι στόχοι που συμφωνήθηκαν, τότε, αυτόματα και χωρίς την έγκριση και ψήφιση από τη Βουλή, θα περικόπτονται οι μισθοί και οι συντάξεις με το αντίστοιχο ποσοστό!!!!!!
Αυτό από τώρα και στο εξής πρέπει να το ονομάζουμε ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας, επειδή αποφασίστηκε από την ανεξάρτητη Κυβέρνησή μας επειδή ο καλός ο κόφτης θα φέρει το…. αριστερό πρόσημο!!!!!
 Η ψήφιση των οποιοδήποτε  μέτρων από τη Βουλή των Ελλήνων αποτελούσε απώλεια της εθνικής κυριαρχίας, ενώ το αυτόματο κόψιμο μισθών-συντάξεων με απ ευθείας εντολή των ξένων…. τοκογλύφων αποτελεί ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας και ανεξάρτητη εθνική και υπερήφανη πολιτική….
Μέχρι και η Ένωση των Διοικητικών Δικαστών καταδίκασε τον … αριστερό καλό κόφτη και σε σχετική ανακοίνωσή της μεταξύ άλλων τονίζει και τα εξής:
 «Δηλώνουμε την απόλυτη αντίθεση της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών με την προώθηση προς ψήφιση διατάξεων που θα θεσπίσουν τον παραπάνω μηχανισμό. Ένας τέτοιος μηχανισμός, ανεξάρτητα από τα επιμέρους τεχνικά του χαρακτηριστικά, θα συνιστά ένα 'Μνημόνιο διαρκείας', με θύματα τους εργαζόμενους, τους μικρούς επαγγελματίες και τους συνταξιούχους»
Αν οι Βουλευτές της προηγούμενης Κυβέρνησης ήταν.. Γερμανοτσολιάδες, οι σημερινοί Κυβερνητικοί Βουλευτές, με όσα ψηφίζουν πως πρέπει να ονομασθούν. Κανένας βέβαια δεν πρέπει να τους χαρακτηρίσει  Γερμανοτσολιάδες, όπως έπραξαν οι ίδιοι για τους πολιτικούς τους αντιπάλους για να αρπάξουν την εξουσία εκμεταλλευόμενοι την εθνική υπερηφάνεια και την αξιοπρέπεια του Ελληνικού. Δυστυχώς καταχράστηκαν και ποδοπάτησαν το ήθος της αριστεράς για το οποίο ήταν περήφανοι οι πραγματικοί αριστεροί, αυτοί που δε δίστασαν να θυσιάσουν και τη ζωή τους ακόμα πιστεύοντας σε ένα όραμα. Το μεγαλύτερο έγκλημα που διέπραξαν οι αριβίστες και οπορτουνιστές του σήμερα είναι ότι δυσφήμισαν την αριστερά. Και η ιστορία θα είναι αδέκαστη απέναντί τους

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καρανίκας: Ο άνθρωπος που ξεπλένει μυριάδες μετακλητών του πασοκ και της νδ. Αλλά ξέχασα! Εκείνοι είχαν .... "βιογραφικά" που λέει κι ο ακατανόμαστος!! Ήταν χρήσιμοι! Δεν ήταν ερπετά και άχρηστα κομματόσκυλα!!

Ανώνυμος είπε...

Τι σχέση έχει ο Καρανίκας με τον αυτόματο κόφτη; Αυτός επειδή αρνήθηκε να υπηρετήσει τη θητεία του, δηλαδή την πατρίδα, τώρα την αρμέγει με τις 2.500 ευρώ που εισπράττει. Η Κυβέρνηση εισηγήθηκε τον αυτόματο κόφτη, αυτή που θα καταργούσε τα μνημόνια και τώρα υπογράφει διαρκή μνημόνια.

Ανώνυμος είπε...

Για τη φωτο και το τι προσφερει μιλαω.

Το Προφίλ μας