Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 28 Μαΐου 2016

ΟΧΙ, από το Δημοτικό Συμβούλιο Σερβίων-Βελβεντού, στη φιλοξενία ασυνόδευτων παιδιών προσφύγων στο «Τούρκικο Σχολείο»

Αρνητική, με ψήφους 9 υπέρ, 12 κατά και 1 «λευκό», ήταν η απόφαση της πλειοψηφίας των δημοτικών συμβούλων Σερβίων – Βελβεντού στη συνεδρίαση της Πέμπτης 26 Μαΐου 2016, στην πρόταση για φιλοξενία 50-100 ασυνόδευτων παιδιών προσφύγων στο «Τούρκικο Σχολείο», που είχε εισηγηθεί για συζήτηση ο ανεξάρτητος σύμβουλος Νίκος Λαζαριώτης.
Παρατηρήθηκε «χωροταξική ανομοιομορφία» στην ψήφιση του θέματος, αφού, «υπέρ» της πρότασης τάχτηκαν, οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης Π. Λιάκος, Ν. Γεωργακόπουλος, Δ. Ιωαννίδου και Γ. Παναγιωτούλας, οι σύμβουλοι της συμπολίτευσης Ζ. Παπαδημητρίου, Στ. Παπαδόπουλος και Ε. Χαραλαμπίδης, και οι ανεξάρτητοι σύμβουλοι Ν. Λαζαριώτης και Θ. Παπαγεωργίου (σύνολο 9 υπέρ). «Κατά» ψήφισαν, οι υπόλοιποι σύμβουλοι της συμπολίτευσης, ο σύμβουλος της αντιπολίτευσης Γ. Μπάκανος και ο ανεξάρτητος Φ. Ζυγούρης (σύνολο 12*), ενώ «λευκό» ψήφισε ο σύμβουλος της αντιπολίτευσης Β. Κουλιός (1). Απουσίαζαν από την ψηφοφορία οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης Β. Κωνσταντόπουλος, Αν. Αλεξόπουλος, Μ. Γκουτζιομήτρος και Σ. Μπρουσιόβας.
Στο σκεπτικό της καταψήφισης, οι σύμβουλοι αναφέρθηκαν στις αντικειμενικές δυσκολίες φιλοξενίας μικρών παιδιών (ιατρική φροντίδα, καταλληλότητα χώρου κ.α.), στην άποψη ότι αυτό πρέπει να γίνεται αποκλειστικά από τις δομές του κράτους, στο γεγονός ότι ο χώρος του «Τούρκικου Σχολείου» (ή Καμένου αν θέλετε) προορίζεται για εκθεσιακός χώρος τοπικών προϊόντων, κ.α., ενώ κάποιοι ήταν θετικοί να συζητηθεί το θέμα φιλοξενίας σε άλλο χώρο (παλιό Γυμνάσιο, κατασκηνώσεις).
*Σημ.: Στην ανακοίνωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας ο πρόεδρος ανέφερε 10 υπέρ, 11 κατά και 1 λευκό, μάλλον εκ παραδρομής (κάτι που δεν αλλάζει το αποτέλεσμα).
Γ.Μ./mikrovalto.gr 

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς, γιατί στον Πεντάλοφο είναι πρόθυμοι να τα αγκαλιάσουν ...

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια ειδικα στον δήμαρχο γιατρό. Προτιμά 50 ΠΑΙΔΙΑ ΑΣΥΝΟΔΕΥΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ να κοιμούνται στον δρόμο παρα να τα κοιμησει στο σχολείο που έχει ΑΔΕΙΑ ΞΕΝΩΝΑ

Ντροπή σε όσους απουσίαζαν. Η περιοχή μας που κάηκε απο τους γερμανούς και ζουν πολλοί προσφυγες είχε εξαιτίας σας μια μαύρη σελιδα στην ιστορία της

Δυστυχως η κατρακύλα δεν έχει τελος

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί Σερβιώτες, απαριθμίστε τους Δημοτικούς Συμβούλους που ψήφησαν ΝΑΙ στην εισήγηση για το Τούρκικο Σχολιό.Δύο μένουν στά Σέρβια. Οι υπόλοιποι με ασφάλεια και σιγουριά τόπος διαμονής τους ερίναι η Κοζάνη, η σε αλλο χωριό. Να τους χαίρεστε.

Ανώνυμος είπε...

Αυτές είναι οι ευαισθησίες της συμπολίτευσεις, φοβούνται τις ασθένειες των παιδιών, θα κολλήσουν όλοι φυματίωση
ΦΤΟΥ ΣΑΣ - ΦΤΟΥ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Ο αρχηγος της μειζονος αντιπολιτευσης οταν γινοταν η ψηφοφορια ηταν εξω .Γιατι προτιμησε"το στριβειν δια του αρραβωνος";

Ανώνυμος είπε...

δεν τους θελουμαι τι δεν καταλαβενεις γαμο τον τσιπρα που τουσ εφερε παρτα σπιτι σου

Ανώνυμος είπε...

Παιδάκια ασυνοδευτα Προσφυγοπουλα ! ρε σκατοψυχοι

Π.Π.Ζ. είπε...

Συμφωνω με τον 12,36. Ο κ.Κωνσταντοπουλος, ναι ηταν στην συεδριαση (στα επομενα θεματα ψηφισε ) αλλα στο συγκεκριμενο θεμα ηταν εξω απο την αιθουσα ,προφανως για να μη ψηφισει .Κριμα που τον ειχα για πιο σοβαρο απο τον γιατρο!!!!
Και απ' οτι τον βλεπω κινειται σαν υποψηφιος και παλι δημαρχος .Που πηγαν οι ευαισθησιες του?
Απ΄οσα παρακολουθω στις συνεδριασεις αναλωνεται περισσοτερο στο ποσο χρεος παρεδωσε και οχι σε βασικα θεματα.Η φιλοξενια προσφυγων και μαλιστα ανηλικων, πιστευω οτι ειναι δειγμα πολιτισμενης κοινωνιας . Οι εκπροσωποι μας στο Δημοτκο Συμβουλιο πρεπει να ειναι πιο υπευθυνοι σε τετοιες αποφασεις.

Ανώνυμος είπε...

Ντροπή, αλλά δε με ξάφνιασε. Γνωστές οι βουλές και το σκεπτικό της ακροδεξιάς διοίκησης και των παρεπιδημούντων

Ανώνυμος είπε...

Φαίνεται οτι ειναι πανελαδικά γραμμή της ΝΔ όπου έχουν πλειοψηφία στους δήμους να ειναι αρνητικοί στην εγκατάσταση προσφύγων γιατί νοιώθουν οτι απειλούνται απο τους ακροδεξιούς. Ο υποψήφιος πολιτευτής έδωσε την γραμμή στη συνεδρίαση. Κρίμα για τον κωνσταντόπουλο και τους γιατρούς ήταν τραγικοί.

Ανώνυμος είπε...

Ai-Vres γιατι δεν αναρτεις ολα τα σχολια;

Ανώνυμος είπε...

ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΒΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ...ΕΚΕΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΑΛΣΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕΙ 1000 ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ..ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΠΑΝΕ ΕΚΕΙ????

Το Προφίλ μας