Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Πανηγύρι του Αγίου Πνεύματος στη Νεάπολη

Η ημέρα του Αγίου Πνεύματος,  μια από τις μεγαλύτερες γιορτές της Εκκλησίας μας, ήταν και είναι πάντα πανηγυρική για  τη Νεάπολη.
Πόλος έλξης για το πανηγύρι, η εκκλησία του Αγίου Πνεύματος, που δεσπόζει στον ομώνυμο λοφίσκο της Νεάπολης, καθώς  και  η «Μεγάλη πέτρα» με τον μύθο της.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΚΑΛΕΣΜΑ

Την Κυριακή της Πεντηκοστής 31 Μαΐου 2015, στις 6.30 μ.μ. θα τελεστεί Πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄ Αρτοκλασίας και παράκληση, στην  Εκκλησία του Αγ. Πνεύματος.  
Όπως καθιερώθηκε από το Σύλλογό μας, κάθε χρόνο διοργανώνεται παραδοσιακό πανηγύρι, την Κυριακή της Πεντηκοστής, παραμονή του Αγίου Πνεύματος.
Μετά το πέρας του Πανηγυρικού Εσπερινού, στον υπαίθριο χώρο του γηπέδου μπάσκετ, στο Γυμνάσιο – Λύκειο Νεάπολης, «πανηγυρίζουμε» με την παραδοσιακή ορχήστρα «Kοζανίτικο Τακίμι», στο τραγούδι ο Στέλιος Παπαδήμος.
Την εκδήλωση θα ανοίξουν τα παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα :

Ø  Σύλλογος Μικρασιατών Πτολεμαΐδας ¨ Η ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ¨
Ø  Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών Καστοριάς ¨ ΟΙ ΑΚΡΙΤΕΣ ¨
Ø  Μικρασιατικός Σύλλογος Π.Ε ΚΟΖΑΝΗΣ

Είμαστε βέβαιοι πως όλοι θα αφήσουμε για λίγο στην άκρη τις έγνοιες και τα προβλήματα και θα διασκεδάσουμε παραδοσιακά και οικογενειακά με δημοτικά, ποντιακά, μικρασιάτικα και λαϊκά  τραγούδια.
Οι πρόγονοι μας τιμούσαν τις θρησκευτικές γιορτές όπως άρμοσε στην παράδοσή μας έτσι και μείς οφείλουμε να συνεχίσουμε.
Τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος θα τελεστεί Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.  
Όλοι μας πρέπει θα δώσουμε το παρόν σε αυτή τη μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας, όπως κάθε χρόνο, δείχνοντας έτσι και την αγάπη για τον τόπο μας. 

Σας περιμένουμε όλους !!!
Με εκτίμηση το ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας