Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Παπαδημούλης κατά πάντων: Η χρεοκοπία είναι η πιο αντιλαϊκή επιλογή, θα στείλει την Αριστερά 50 χρόνια πισω

Άστραψε και βρόντηξε κατά...πάντων στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ο ευρωβουλευτής του κόμματος Δημήτρης Παπαδημούλης προειδοποιώντας ότι η επιλογή της ρήξης θα έχει κάτι παραπάνω από καταστροφικές συνέπειες για όλους.

Μια σύνοψη των όσων είπε σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Αυγής:

Να μείνει (ο ΣΥΡΙΖΑ) όρθιος, ενωμένος, να ακυρώσει τα σχέδια των Ταλιμπάν του νεοφιλελευθερισμού για αριστερή παρένθεση, να στηριχτεί η προσπάθεια της κυβέρνησης και ο Αλ. Τσίπρας, να περιφρουρηθεί ως κόρη οφθαλμού η ενότητα μακριά από σενάρια διάσπασης και προσωπικές στρατηγικές, να σταματήσουν φαινόμενα πολιτικής ανθρωπολογίας.
«Η πιο βαθιά κόκκινη γραμμή», επέμεινε, είναι «να κρατήσουμε την κυβέρνηση και κυρίως το λαό μας όρθιο, ζωντανό, και τον ΣΥΡΙΖΑ ενωμένο». Ζήτησε, ταυτόχρονα, να αποφευχθεί η ρήξη που «θα οδηγήσει σε χρεοκοπία, σε τεράστια κοινωνική οπισθοδρόμηση και γρήγορη πτώση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ».
Άλλωστε, υποστήριξε, «ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε τα ποσοστά αυτά και ο Τσίπρας έχει αυτή την απήχηση γιατί επιδιώκει τη λύση εντός του ευρώ, και όχι ρήξη –χρεοκοπία –δραχμή. Η χρεοκοπία είναι η πιο αντιλαϊκή επιλογή, που θα πλήξει βάναυσα τη χώρα, ιδιαίτερα τα φτωχά και μεσαία στρώματα… είναι αντίθετη δε, με το πρόγραμμά μας και τη λαϊκή εντολή, (επιπλέον) θα οδηγήσει την Αριστερά 50 χρόνια πίσω».
Κατά την άποψή του, η ενδεδειγμένη λύση συνίσταται στο δίπτυχο, λύση με τους έξω –ρήξη με τη συστημική παθογένεια μέσα. Πρότεινε μεγαλύτερη ειλικρίνεια στις «σχέσεις μεταξύ μας και με τον κόσμο», προσθέτοντας, «οι προεκλογικές μας υποσχέσεις ήταν περισσότερες από όσα μπορούμε να κάνουμε».
Παρέθεσε τέλος σειρά ανησυχητικών, όπως είπε, φαινομένων, όπως:
-Κομματικοποίηση του κράτους και κρατικοποίηση του κόμματος, με διατασική μοιρασιά και ομερτά, όπως επί λέξει είπε.
-Το ότι δίδονται 500 εκ. ευρώ σε ένα «αμφιλεγόμενο» εξοπλιστικό πρόγραμμα, αλλά μόλις 200 εκ. ευρώ για την ανθρωπιστική κρίση.
-Η περιφορά λειψάνων από νοσοκομείο σε νοσοκομείο.
parapolitiki.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας