Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Δήμος Σερβίων – Βελβεντού: 5η Έκθεση Τοπικών - Αγροτικών Προϊόντων& Βιοτεχνίας και εργασίες στο ΄΄Τούρκικο Σχολείο΄΄ (video)

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης του ΄΄Τούρκικου Σχολείου΄΄ στα Σέρβια ενόψει της 5ης Έκθεσης Τοπικών - Αγροτικών Προϊόντων και Βιοτεχνίας. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων του Δήμου Σερβίων - Βελβεντού κ. Νίκο Τέτο ένα σημαντικό τμήμα των εργασιών έχει ολοκληρωθεί με τις παρεμβάσεις να αφορούν το κτίριο αλλά και τον περιβάλλοντα χώρο.
 Από φέτος η Έκθεση Τοπικών - Αγροτικών Προϊόντων και Βιοτεχνίας, που διοργανώνεται στα Σέρβια από τον Δήμο Σερβίων – Βελβεντού την Εθελοντική ομάδα ΄΄Σέρβια εν Δράσει΄΄ και την υποστήριξη των Εμπορικών Συλλόγων Σερβίων και Βελβεντού, το ΕΒΕ Π.Ε. Κοζάνης και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, εισέρχεται σε νέα φάση καθώς τα δεδομένα αλλάζουν σε σχέση με δύο βασικά ζητήματα που αναμένεται ότι θα δώσουν επιπλέον ώθηση, έχοντας και ως βάση τον γενικότερο σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής για τον πρωτογενή τομέα, την προώθηση των τοπικών προϊόντων και την τοπική επιχειρηματικότητα.


 Καταρχήν να σημειωθεί ότι ως χώρος διοργάνωσης της Έκθεσης έχει επιλεγεί το ΄΄Τούρκικο Σχολείο΄΄. «Τόσο οι εσωτερικοί όσο και οι εξωτερικοί του χώροι θεωρούνται ιδανικοί για τη διοργάνωση μίας τέτοιας Έκθεσης προσφέροντας επιπλέον δυνατότητες στους εκθέτες αλλά και τους επισκέπτες» τόνισε ο κ. Τέτος.
Κατά δεύτερο η Έκθεση έχει πλέον ενταχθεί στο πρόγραμμα LEADER με ότι συνεπάγεται αυτό και σε σχέση πάντα με ότι προβλέπει η ένταξη αυτή.  Παράλληλα υπάρχει αλλαγή ημερομηνίας της διοργάνωσης καθώς αντί για το πρώτο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου η Έκθεση θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο  12-13-14 Ιουνίου 2015 επομένως επεκτείνεται και κατά μία ημέρα η λειτουργία της Έκθεσης. Επίσης στο πλαίσιο της Έκθεσης και μέσα από το πρόγραμμα LEADER θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση γευσιγνωσίας στο πλαίσιο υλοποίησης του διατοπικού σχεδίου «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές» ενώ στο πρόγραμμα συμπεριλαμβάνονται και άλλες παράλληλες εκδηλώσεις, που κατανέμονται μέσα στο τριήμερο, όπως παιχνίδια για τα παιδιά (παντομίμα κ.α.) από την Θεατρική Ομάδα Σερβίων, μουσική βραδιά,  παραδοσιακοί χοροί από τμήματα Συλλόγων του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού.

4 σχόλια:

Θανάσης Καλλιανιώτης είπε...

Τούρκικο Σχολείο φκιαγμένο από Έλληνες μαστόρους, έτσι δεν είναι;

Ανώνυμος είπε...

Ένα προστετευμένο νεώτερο μνημείο γίνεται για το γαμο του Καραγκιόζη. Τι λεει για αυτό η Αρμόδια υπηρεσία; Θα αφήσει τον Τέτο και τους δικους του να κανουν οτι θελουν; Δεν υπαρχει νομος σε αυτη τη χωρα;

Ανώνυμος είπε...

Οι Ανθρωποι ειναι για τα πανηγυρια και εσεις μηλάτε για μνημία ρε ουστ παλιολαμογια του κερατά

Ανώνυμος είπε...

όλοι τους φτύνουν και αυτοί λεν ψιχαλίζει

Το Προφίλ μας