Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Ξεναγήσεις στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Σας προσκαλούμε στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης για ένα ταξίδι στο πρόσφατο παρελθόν, με τη βοήθεια των φωτογραφιών που υπάρχουν στην έκθεση «Διαδρομές στην Ιστορία». Αυτή την εποχή η φύση στα 1450 μέτρα του Πάρκου προσφέρει ένα μοναδικό θέαμα καθώς τα ψηλά δένδρα συνδυάζονται με λιβάδια γεμάτα αγριολούλουδα σε μια φανταστική ποικιλία χρωμάτων.
Οι ξεναγήσεις ξεκινούν στις 12 το μεσημέρι και θα γίνουν το Σάββατο 30 Μαΐου, την Κυριακή 31 Μαΐου και τη Δευτέρα 1 Ιουνίου.
Αρχικά θα θυμηθούμε τα βασικά ιστορικά γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία της Δυτικής Μακεδονίας στις αρχές του εικοστού αιώνα και μετά θα κάνουμε ένα μικρό περίπατο στο δάσος όπου θα απολαύσουμε το υπέροχο αλπικό τοπίο. Παράλληλα θα συζητήσουμε για την πρόσφατη Ιστορία και το πώς συνδέονται τα γεγονότα του εμφυλίου πολέμου με το Γράμμο. Η περιήγηση στο παρελθόν θα κλείσει με τη ξενάγηση στην έκθεση ιστορικής φωτογραφίας καθώς και στην έκθεση «Διαδρομές στη Φύση». 
Μετά μπορεί όποιος θέλει να γευματίσει στο εστιατόριο του Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης.
 Χρήσιμες πληροφορίες
• Η ξενάγηση διαρκεί περίπου 2 ώρες μαζί με συζήτηση
• Τα τελευταία 4 χιλιόμετρα χωματόδρομου που οδηγούν στο Πάρκο είναι σε καλή κατάσταση και μπορεί οποιοδήποτε αυτοκίνητο να έρθει.
•  Από την Καστοριά το Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης απέχει 55 χλμ και η διαδρομή διαρκεί περίπου 1 ώρα. Καλύτερα να έρθετε μέσω Νεστορίου-Πεύκου (όχι μέσω Κοτύλης).
• Η ξενάγηση γίνεται από τον επιστημονικό συνεργάτη του Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης διδάκτορα σύγχρονης Ιστορίας Ραϋμόνδο Αλβανό και δεν υπάρχει κάποιο χρηματικό αντίτιμο
• Για περισσότερες πληροφορίες μη διστάσετε να πάρετε στα τηλέφωνα 24670 62136 (αν θέλετε να ρωτήσετε κάτι σχετικά με τις ξεναγήσεις) ή στο 24670 21853 (για ερωτήσεις σχετικά με το εστιατόριο ή το ξενώνα). Επίσης μπορείτε να δείτε την επίσημη σελίδα εδώ http://grammos-pes.gr/pages/display/park-aim/ ή στο facebook αν βάλετε στην αναζήτηση τη φράση «Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας