Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Να φωνάξουμε «ΟΧΙ» στη «Χρυσή Αυγή»

του Π. Πλιάτσιου από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ
Είναι μερικές μέρες που δεν ξέρεις τι πραγματικά να γράψεις. Πώς να εκφραστείς. Ένας νέος άνθρωπος 34 χρονών στο Κερατσίνι έχασε τη ζωή του από το δολοφονικό μαχαίρι ενός φανατισμένου μέλους της «Χρυσής Αυγής», σε ένα περιστατικό με πολλά ερωτηματικά, ειδικά όταν ήδη φαίνεται να υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για μια «προμελετημένη» επίθεση που ίσως σχεδιάστηκε εκείνη την ώρα.

Να γράψεις πως τόσους μήνες τώρα ζούσαμε το χρονικό μιας προαναγγελθείσης δολοφονίας; Πώς ήταν ζήτημα χρόνου και μόνο να δούμε νεκρό; Ναι, έτσι είναι. Αλλά θα το πουν και άλλοι. Το λένε ήδη. Ε και; Ο 34χρονος, γνωστός αντιφασίστας λένε οι πληροφορίες, δε ζει πια και ό,τι να γράψει κανείς, ό,τι και να πει, δεν τον γυρίζει πίσω.
Ένα πράγμα μόνο απομένει σε όλους εμάς, πλέον, να κάνουμε: Να προασπίσουμε όσο μπορούμε τη δημοκρατία μας και να διασφαλίσουμε πως ο Παύλος Φύσσας θα είναι το μοναδικό θύμα. Πως δε θα υπάρξει συνέχεια. Να φωνάξουμε «ΟΧΙ» στη «Χρυσή Αυγή», με πρώτη, επιτέλους, τη συντεταγμένη ελληνική πολιτεία. Να δούμε πώς η χθεσινή δολοφονία μπορεί να μας ενώσει απέναντι στο φασισμό και όχι να μας χωρίσει. Και, επιτέλους, να καταλάβουμε πως ο χρυσαυγίτης δεν είναι μέσα στα γραφεία της «Χ.Α.» Είναι δίπλα μας, στη γειτονιά μας, στην κάθε κοινωνία μας. Εκεί να δώσουμε τη μάχη, με επιχειρήματα και πείσμα.
Και πάνω από όλα με ψυχραιμία. Γιατί, πολύ απλά, όλοι εμείς ΔΕΝ ΕΊΜΑΣΤΕ «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ»

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Οχι στη χρυση αυγη αλλα οχι και στη χουντα των τραπεζιτων

Το Προφίλ μας