Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Ιστορικοί και Ιστορία

Το Σχολείο του Λαού ανοίγει στην Κοζάνη τον ετήσιο κύκλο των ομιλιών σήμερα Σάββατο 28η Σεπτεμβρίου 2013, ώρα 6 το απόγευμα, στο καφέ Σένσο (Ολύμπου κι Αριστοτέλους γωνία).
Ο ιστορικός και διδάκτορας Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας ΑΠΘ Θανάσης Καλλιανιώτης θα ασχοληθεί με το θέμα Ιστορικοί και Ιστορία.
Εισερχόμενος κι εξερχόμενος από το παρελθόν στο παρόν κι αντίστροφα θα περιγράψει το περιεχόμενο, το σκοπό, τη μέθοδο και τα εργαλεία της Ιστορίας, γενικής και τοπικής, επίσημης κι ανεπίσημης, έγγραφης και προφορικής, τυπικής και άτυπης.

Έπειτα θα σκιαγραφήσει τους θεράποντες της Ιστορίας, παλαιούς και τρέχοντες. Ποιες μεταβλητές εκτός των δημόσιων πόρων διατρέχουν τη ζωή και το έργο των ιστορικών,  των ιστοριογράφων ή των ιστοριοδιφών;
Ποιο φαίνεται να είναι το μέλλον της Ιστορίας και των Ιστορικών;
Αρχικώς, ενδιαμέσως ή στο τέλος της ανακοίνωσης απαραίτητες οι συμπληρώσεις, τοποθετήσεις, αρνήσεις, επεξηγήσεις, αντιρρήσεις, ερωτήσεις, γενικώς η ανταλλαγή οπτικών, γνωμών κι απόψεων.

5 σχόλια:

 1. Ανώνυμος28/9/13 14:59

  Αρνήσεις, αντιρρήσεις! Αυτές θα έχουν μέγιστο ενδιαφέρον!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος28/9/13 21:29

   διδακτορικές άρες μάρες κουκουνάρες. Καημένοι μαθητές!!!!!!!!!!

   Διαγραφή
  2. Πες το όνομά σου, αν έχεις θάρρος.

   Διαγραφή
  3. Πες το όνομά σου, αν έχεις θάρρος

   Διαγραφή
 2. Ανώνυμος29/9/13 23:17

  Μήπως θα μπορούσε να δημοσιευτεί μια περίληψη της ομιλίας; Ευχαριστώ εκ των προτερων

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας εμπιστευόμαστε για την ευπρέπεια των σχολίων σας. Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των σχολιαστών καθώς αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Το Προφίλ μας