Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Μηνυτήρια Αναφορά στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κατέθεσε η Βουλευτής Ν. Κοζάνης, των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κα Ραχήλ Μακρή για την πιθανή κακοδιαχείριση της ΛΑΡΚΟ.

Οι κ.κ. Βασίλειος Καπερνάρος, Τέρενς Νικόλαος Κουίκ και Ραχήλ Μακρή Βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων συνυπέγραψαν την με αριθμό πρωτοκόλλου 6984/26-9-2013 Μηνυτήρια Αναφορά κατά παντός υπευθύνου για τα γεγονότα που υπέπεσαν στην αντίληψη τους κατά την άσκηση των βουλευτικών τους καθηκόντων.

Αξιοποιώντας στοιχεία από τον Κοινοβουλευτικό Έλεγχο, επισκέψεις στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ, συμμετοχή σε κινητοποιήσεις εργαζομένων και συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Σταϊκούρα στοιχειοθέτησαν την ανωτέρω αναφερομένη Μηνυτήρια Αναφορά. Τα πραγματικά αυτά περιστατικά που υπέπεσαν στην αντίληψη τους τα ανέφεραν στην ανώτατη εισαγγελική αρχή.
Πιο συγκεκριμένα στην συνάντηση με τον κ. Σταϊκούρα στις 10 Σεπτεμβρίου 2013, η κα Μακρή ζήτησε να υπάρξει κρατικός έλεγχος για τα πεπραγμένα της παρούσας και των προηγούμενων διοικήσεων καθώς υφίστανται υπόνοιες κακοδιοικήσεων εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. Στη δήλωση του κ Σταϊκούρα ότι τον απασχολεί μόνο το παρόν της ΛΑΡΚΟ, η κα Μακρή είχε υπογραμμίσει ότι το παρελθόν προσδιορίζει το παρόν και προδιαγράφει το μέλλον και δεν μπορεί η Συγκυβέρνηση με πρόσχημα την πίεση των δανειστών να συγκαλύπτει τα κακώς κείμενα του παρελθόντος. Οι διορισμένες διοικήσεις από τους κομματικούς στρατούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ  έχουν σαφείς ευθύνες, οι οποίες δεν είναι δυνατόν να παραβλεφθούν.
Για όλους του ανωτέρω λόγους οι Βουλευτές αιτήθηκαν να προβεί η Ελληνική Δικαιοσύνη σε κάθε απαραίτητη νόμιμη ενέργεια προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν τελεστεί ποινικά αδικήματα, με θετικές πράξεις ή παραλείψεις, από ιδιώτες ή δημοσίους λειτουργούς και να εντοπισθούν οι δράστες αυτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας