Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Στήριξη της εξωστρεφούς δραστηριότητας των τοπικών επιχειρήσεων επιδιώκει το Επιμελητήριο Π.Ε. Κοζάνης σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του ΥΠΕΞ



Τη Γενική Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών κα Μαγδαληνή Καρακόλη επισκέφτηκαν την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013 στη Θεσσαλονίκη ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου Κοζάνης, κ. Κων/νος Κυριακίδης, ο Αντιπρόεδρος κ. Δημήτρης Κοσμίδης, και οι εκπρόσωποι του Σωματείου Βιομηχάνων και Βιοτεχνών  Μαρμάρου Ν. Κοζάνης κ. Κων/νος Βηττόπουλος και κ. Κων/νος Παπανίκος, προκειμένου να συζητήσουν για την από κοινού  στήριξη της εξωστρεφούς  δραστηριότητας των τοπικών επιχειρήσεων.


Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με αφορμή την παρουσία της κας Καρακόλη στην 29η Εμποροβιοτεχνική και Γεωργική έκθεση Δυτικής Μακεδονίας το περασμένο Σάββατο, όπου ο Πρόεδρος και μέλη της Διοίκησης είχαν την ευκαιρία να ξεναγήσουν την εκλεκτή προσκεκλημένη επισκέπτρια στα περίπτερα της έκθεσης για μια επιτόπια γνωριμία με τους εκθέτες και τα προϊόντα τους .

Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της Γεν. Γραμματέως ΔΟΣ & ΑΣ στην έκθεση στα Κοίλα ξεκίνησε η συζήτηση για την ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλιών για τη συντονισμένη στήριξη της προσπάθειας των εξωστρεφών επιχειρήσεων για ενίσχυση των εξαγωγών, καθώς και για τη διεύρυνση των ξένων αγορών για τα εξαγώγιμα κλαδικά και τοπικά προϊόντα.   Στο πνεύμα αυτό και προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις σχετικά η κα Καρακόλη κάλεσε τον κ. Κυριακίδη σε επίσκεψη στο γραφείο της στη Θεσσαλονίκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο γραφείο της κας Καρακόλη  η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τις αποφάσεις που θα πρέπει να ληφθούν ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε κλαδικά προϊόντα  της περιοχής μας, όπως είναι η γούνα, το μάρμαρο, τα τρόφιμα, τα περίφημα κρασιά της περιοχής Π.Ε. Κοζάνης κ.α. να γίνουν γνωστά σε περισσότερες αγορές, είτε με τη συμμετοχή των παραγωγικών επιχειρήσεων σε καταξιωμένες διεθνείς εκθέσεις, είτε σε διεθνή επιχειρηματικά Forum με επιχειρηματικές συναντήσεις, τύπου Β2Β.






Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των μαρμαράδων ζήτησαν στήριξη για να συμμετέχουν ως Σωματείο σε Διεθνή έκθεση στην περιοχή Μονάχου της  Γερμανίας, τονίζοντας ιδιαιτέρα την ανάγκη να στηριχθεί ο κλάδος που ασχολείται με την εξόρυξη, την επεξεργασία και το εμπόριο ενός από τα καλύτερα ποιοτικά μάρμαρα της χώρας, του λευκού σκληρού μαρμάρου Τρανοβάλτου Σερβίων, ιδιαίτερα τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο που  η εσωτερική αγορά είναι βυθισμένη κυριολεκτικά στην ύφεση που βιώνει η χώρα, ενώ ο κ. Κοσμίδης επεσήμανε, αναφερόμενος στον κλάδο της γούνας, ότι θα πρέπει  με κάθε τρόπο να προωθηθούν πρωτοβουλίες για επιχειρηματικές αποστολές σε αγορές όπως της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης  όπου η γούνα είναι απαραίτητο αγαθό λόγω κλιματικών συνθηκών, αλλά και σε εκθέσεις που θα προβάλλουν την ποιοτική ανωτερότητα των γουναρικών Βοίου Κοζάνης.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κ. Κυριακίδης, εν κατακλείδι, ζήτησε να τεθούν οι όποιες πρωτοβουλίες στήριξης της εξωστρεφούς δραστηριότητας των τοπικών επιχειρήσεων υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας ΔΟΣ & ΑΣ του Υπουργείου Εξωτερικών. Ακόμη, ζήτησε  άμεσα να καταρτιστεί στα πλαίσια της επιζητούμενης κοινής συνεργασίας πρόγραμμα συμμετοχής σε Διεθνείς Εκθέσεις, επιχειρηματικά συνέδρια και συναφείς δραστηριότητες, ώστε να ακολουθήσει το συντομότερο δυνατό ενημέρωση των ενδιαφερομένων μελών και άμεση υλοποίηση δράσεων προς όφελος της εξωστρέφειας και των τοπικών επιχειρήσεων, πράγμα που έγινε αποδεκτό από την Γενική Γραμματέα κα Μαγδαληνή  Καρακόλη.


ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας