Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Α - νο - η - σί - ες!

Δεν πρόκειται φυσικά να κλάψω για όσα συμβαίνουν της Χρυσής Αυγής μετά τη δολοφονία του παιδιού από την Αμφιάλη. Ούτε καν τον γάτο μου τον Λου θα βάλω να κλάψει. Τα παλικάρια έπαιξαν το έργο «Ο σερίφης του Ντοτζ Σίτι» ανενόχλητα για πάνω από πέντε χρόνια και τώρα ήρθε η ώρα να πληρώσουν τον λογαριασμό. Από την άλλη, όμως, έχω την αίσθηση ότι μερικοί εξ υμών και ημών του «δημοκρατικού τόξου» (άλλη μία μεγάλη μπαρούφα της παρούσας πολιτικής ηγεσίας) έχουν εντελώς ξεφύγει. Δηλαδή, μιλάμε για το απόλυτο γελοίο!
Παράδειγμα: αυτή η βλακεία με το επικείμενο... πραξικόπημα που προετοιμάζουν (;) κάτι νούμερα υπό έναν απόστρατο ταξίαρχο!
Και να οι νυχτερινές έκτακτες συσκέψεις στον Αρειο Πάγο (λες και χάθηκαν οι ώρες της ημέρας), και να οι διαβουλεύσεις των «αρμόδιων» υπουργών και παραγόντων, και να οι δηλώσεις του είδους «δεν θα περάσουν οι χουντικοί». Α - νο - η - σί - ες!
Παιδιά, χαλαρώστε. Αν ύστερα από 40 χρόνια δημοκρατίας ασχολούνται κάποιοι πραγματικά με το ενδεχόμενο ότι μπορεί να γίνει πραξικόπημα, συγγνώμη, αλλά πρέπει να μετακομίσουν από τη χώρα, για άλλη χώρα ή ήπειρο αδιάφορο, όσοι την κυβέρνησαν όλα αυτά τα χρόνια και είναι εν ζωή!
Είναι δυνατόν, εν έτει 2013, να τίθεται προς συζήτηση και μάλιστα δημοσίως το αν κινδυνεύει η δημοκρατία από μια χούφτα τρελαμένων; Και κάτι ακόμη: μια σοβαρή δημοκρατία είναι και ισχυρή. Ανίσχυρη είναι η δημοκρατία που τρέμει τον ίσκιο της και μερικά νούμερα που κυκλοφορούν...
Επί των συγκεκριμένων «νούμερων», οφείλω να ομολογήσω, με είχε ενημερώσει προ (αρκετών) ημερών ο Φαήλος «Ελλάς, Ελλάς Αντώνης Σαμαράς», διαμαρτυρόμενος ότι συγχέω τους σοβαρούς της Ομοσπονδίας Λεσχών Ειδικών Δυνάμεων με εκείνους της ΚΕΕΔ του απόστρατου ταξίαρχου Τζιάκη, που διοργανώνει αύριο το απόγευμα το event στο Σύνταγμα. Με παρότρυνε μάλιστα να κάνω μια έρευνα. Εκανα. Εμαθα από διαφόρους περί τίνος πρόκειται. Και κατέληξα στο συμπέρασμα ότι αυτή η ιστορία της πάνδημης δημοκρατικής κινητοποίησης απέναντι στους εχθρούς της Δημοκρατίας δεν έχει το παραμικρό έρμα. Οι τύποι στέλνουν επιστολές, βγάζουν ανακοινώσεις, έκαναν και μια παρέλαση της πλάκας στο κέντρο της Αθήνας τον Οκτώβριο του '11, αλλά τίποτε περισσότερο. Ούτε μπορούν ούτε είναι σε θέση να κάνουν το παραμικρό. Τούτων δοθέντων, αρχίζω να σκέφτομαι ότι κάποιο λάκκο έχει αυτή η φάβα. Και επισημαίνω απλώς τη ζημιά που έχει γίνει ήδη στη χώρα. Είχαμε να λέμε ότι τουλάχιστον είναι ισχυρή η Δημοκρατία μας και τώρα δεν μπορούμε να το υποστηρίζουμε ούτε αυτό. Τέλεια...
«Εχουν γνώσιν...»
Απολογούμαι, πάντως, διότι μπήκα και εγώ σε αυτό το «τριπάκι». Νωρίς το πρωί τηλεφώνησα στον υπουργό Αμυνας Δημήτρη, τον ευσταλή και πάντοτε κομψό «μια νότα Μεγάλου Γκάτσμπι στο Υπουργικό Συμβούλιο», Αβραμόπουλο (μικρή φωτογραφία) για περισσότερες πληροφορίες.
 - Ανησυχώ, του είπα. Συμβαίνει κάτι;
 - Δεν συμβαίνει τίποτε και δεν πρόκειται να συμβεί τίποτε, με καθησύχασε. Η Δημοκρατία μας είναι ισχυρή και οι θεσμοί λειτουργούν άψογα.
 - Μα τότε, τι είναι όλα αυτά που κυκλοφορούν;
- Εχουν γνώσιν οι φύλακες, μου είπε ο τεράστιος!
Το εύχομαι ολοψύχως και αποκαλύπτομαι στο σθένος της απάντησης...
Γ.Παπαχρήστος-ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας