Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Μητροπολίτης Σισανίου Παύλος: «Απέναντι στο ναζισμό πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι»

Ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος είναι ένας από τους ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος που έχει στηλιτεύσει δημοσίως -και μάλιστα έντονα- τα φαινόμενα του ναζισμού και του φασισμού, τη ρατσιστική βία, αλλά και το κόμμα της Χρυσής Αυγής.
Οι απόψεις που έχει διατυπώσει αποτέλεσαν αντικείμενο ζωηρής συζήτησης από την κοινωνία, πολιτικούς και εκκλησιαστικούς κύκλους, που επικρότησαν το περιχόμενο των δημόσιων τοποθετήσεών του απέναντι στη Χρυσή Αυγή.

Ο Μητροπολίτης Σισανίου, μίλησε στο Amen.gr, κάνοντας την πρώτη του δημόσια τοποθέτηση, μετά τις τελευταίες ραγδαίες πολιτικές και δικαστικές εξελίξεις στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, απευθύνοντας κάλεσμα ενότητας σε όλη την κοινωνία απέναντι σε φαινόμενα φασιστικής και ρατσιστικής βίας, ενώ υπογράμμισε με νόημα ότι ευθύνη των ποιμένων της Εκκλησίας μπροστά στις εξελίξεις αυτές είναι να διαφωτίζουν και να ενημερώνουν και όχι να σιωπούν.
Ολόκληρη η δήλωση του Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Παύλου στο Amen.gr
«Νομίζω ότι οι τελευταίες εξελίξεις επιβεβαιώνουν όλα όσα κατά καιρούς λέχθηκαν σχετικά με το πρόσωπο της Χρυσής Αυγής. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι απέναντι στο ναζισμό πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι καθώς αυτός ο τόπος έχει γνωρίσει από πολύ κοντά και άμεσα το απαίσιο πρόσωπο του ναζισμού. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι θα μπορούσε να μας χωρίσει το γεγονός του φασισμού και του ναζισμού. Ασφαλώς όλοι εκείνοι που ψήφισαν τη Χρυσή Αυγή δεν είναι όλοι ούτε ναζιστές, ούτε παγανιστές. Όμως η Χρυσή Αυγή είναι και παγανιστική και ναζιστική.
Ευθύνη των ποιμένων της Εκκλησίας είναι να διαφωτίζουν και να ενημερώνουν και όχι να σιωπούν».
www.amen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας