Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Sourd Games 2013: τα πιο γερά σιουρδοντάμαρα της Κοζάνης!

της Βάσως Σάφη από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ
Με μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή εκατοντάδων παιδιών, πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Παρασκευής 15 Μαρτίου τα Sourd Games της Αποκριάς του 2013, οι αγώνες που σκοπό έχουν να αναδείξουν τα πιο γερά σιουρδοντάμαρα της πόλης. Η κεντρική πλατεία και οι γύρω πεζόδρομοι γέμισαν παιδιά, που έπαιξαν τα πιο διασκεδαστικά παιχνίδια, ενώ οι συμμετέχοντες αφού (γιαουρτώθηκαν και αλευρώθηκαν, όπως προστάζει η παράδοσή τους), κατέκλυσαν με τα παιχνίδια τους την κεντρική πλατεία της Κοζάνης, η οποία για αρκετές ώρες γέμισε από τα παιδιά, μιας και τα παιχνίδια είχαν στηθεί τόσο στην πλατεία όσο και στους γύρω πεζόδρομους!

Την έναρξη των εκδηλώσεων κήρυξε από την εξέδρα των εκδηλώσεων ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας, ο οποίος μαζί με το Συμβούλιο Νεολαίας του Δήμου, κάλεσαν τα παιδιά να συμμετέχουν στην Αποκριά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αφού είπαν τον καθιερωμένο όρκο των Sourd Games, ξεκίνησαν το παιχνίδι!!! Ο Δήμαρχος σε δηλώσεις του τόνισε πως: «Τα Sourd Games σηματοδοτούν στην είσοδο στην τελική ευθεία, στον εορτασμό της παραδοσιακής αποκριάς της Κοζάνης. Σηματοδοτεί την ενσωμάτωση της νεολαίας σε ένα παραδοσιακό έθιμο.  Σηματοδοτεί την έκρηξη της Αποκριάς, του αποκριάτικου γλεντιού για την πόλη μας».
Από την πλευρά του ο Χάρης Γελαδάρης επεσήμανε πως: «Τα Sourd Games είναι ένα βήμα για να προσεγγίσουν τα παιδιά τα παραδοσιακά παιχνίδια της Κοζάνης. Η συμμετοχή είναι πολύ μεγάλη. Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία και όλα είναι έτοιμα για την Κοζανίτικη Αποκριά, η οποία σκύβει με σεβασμό στην παράδοση και στον πυρήνα του εθίμου, που είναι ο φανός».
Ο Κώστας Καραματσούκας από τους Προσκόπους Κοζάνης αναφέρθηκε στα φετινά παιχνίδια: «Έχουμε εφτά παιχνίδια στα Sourd Games 2013, ενώ όλα έχουν σχέση με την μπάλα, όμως παίζονται με διαφορετικό τρόπο από ό,τι τα συνηθισμένα. Παίζουμε μπάσκετ με μπάλα ποδοσφαίρου και προσπαθούμε με τα πόδια να βάλουμε καλάθι. Παίζουμε χόκει στον πάγο και αντί να κρατάμε μπαστούνια κρατάμε φουρκάλια και σκούπες. Επίσης, έχουμε μεταφορά μπάλας με τα γόνατα, μεταφορά μπάλας με τον λαιμό και όλα αυτά μέσα από διάφορους τρόπους για να μπορέσουμε να παίξουμε, να γελάσουμε και να περάσουμε καλά τις αποκριές, γιατί το παιχνίδι είναι για τα παιδιά!».
Τα παιχνίδια ολοκληρώθηκαν αργά το μεσημέρι, όπου και μοιράστηκαν τα βραβεία και οι έπαινοι συμμετοχής στα πληρώματα που συμμετείχαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας