Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Ανοίγουν οι τράπεζες στην Κύπρο υπό συνθήκες πολέμου - Αστυνομία, ελικόπτερα, θωρακισμένα

Σηκώνουν τα ρολά οι τράπεζες στην Κύπρο και από τις 12:00 ως τις 18:00 θα εξυπηρετήσουν το κοινό, ωστόσο έχουν ήδη τεθεί σκληροί όροι για τις αναλήψεις και τις κινήσεις χρημάτων. Την ίδια ώρα η Κύπρος θα μοιάζει στρατοκρατούμενη, αφού πάνοπλοι αστυνομικοί, θωρακισμένα αυτοκίνητα και ελικόπτερα θα περιπολούν και θα είναι υπεύθυνοι για τη διατήρηση της τάξης, αφού αναμένεται στις τράπεζες να γίνει το αδιαχώρητο με απρόβλεπτες συνέπειες.

Την ίδια ώρα οι καταθέτες που θα σπεύσουν στα ταμεία θα βρεθούν αντιμέτωποι με σκληρούς όρους σε αναλήψεις και πληρωμές.
Οι όροι για την κίνηση - ανάληψη χρημάτων
  • Απαγορεύεται κάθε χωρίς μετρητά πληρωμή ή και μεταφορά χρημάτων εκτός Δημοκρατίας.
  • Κατ΄ εξαίρεση επιτρέπονται πληρωμές για τρέχουσες διεθνείς συναλλαγές και για εισαγωγές με την παρουσίαση δικαιολογητικών εγγράφων, για έξοδα διαμονής μέχρι 10.000 ευρώ και δίδακτρα ανά τρίμηνο προσώπων που σπουδάζουν στο εξωτερικό και είναι συγγενείς πρώτου βαθμού προσώπων, που κατοικούν στη Δημοκρατία, χρήση πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών στο εξωτερικό ως 5.000 ευρώ, ανά μήνα, ανά πρόσωπο.
  • Απαγορεύεται ο τερματισμός προθεσμιακών καταθέσεων, πριν την καθορισμένη ημερομηνία λήξης.
  • Απαγορεύεται η μεταφορά χαρτονομισμάτων στο εξωτερικό σε ευρώ ή ξένο συνάλλαγμα, άνω των 3.000 ευρώ, ανά φυσικό πρόσωπο, ανά ταξίδι.
  • Χρηματοοικονομική συναλλαγή, πληρωμή ή και μεταφορά η οποία δεν έχει ολοκληρωθεί πριν την έκδοση του Διατάγματος, υπόκειται στα προβλεπόμενα περιοριστικά μέτρα.
  • Απαγορεύεται σε πιστωτικό ίδρυμα η εκτέλεση πληρωμών χωρίς μετρητά ή μεταφορές χρημάτων που στοχεύουν στην παράκαμψη των περιοριστικών μέτρων.
  • Τα περιοριστικά μέτρα ισχύουν σε όλους τους λογαριασμούς, πληρωμές και μεταφορά χρημάτων, ανεξαρτήτως νομίσματος.
www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας