Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Οι κυβερνητικοί βουλευτές για την εξέλιξη με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Με υπευθυνότητα, ρεαλισμό και μεθοδικότητα αντιμετωπίσαμε και συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε το καίριο ζήτημα του μέλλοντος της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Δυτική Μακεδονία.Η προσπάθεια εξεύρεσης λύσης για τη διατήρηση του Πανεπιστημίου στην Περιφέρεια μας και την ενίσχυση του ΤΕΙ ήταν επίπονη και διαρκής.

Ταυτόχρονα, είχε να αντιμετωπίσει και την ενορχηστρωμένη επίθεση των κομμάτων της αντιπολίτευσης που δεν κατέθεσαν ποτέ συγκροτημένη πρόταση αλλά χρησιμοποίησαν το ζήτημα μόνο για να πλήξουν την κυβέρνηση και να αυξήσουν την εκλογική τους επιρροή, αγνοώντας την ουσία.
Οι αγώνες όμως δεν κερδίζονται με κραυγές, αφορισμούς και αναθέματα. Οι λύσεις των προβλημάτων απαιτούν προτάσεις και τεκμηρίωση.
Οι 5 Βουλευτές της Δυτικής Μακεδονίας που στηρίζουμε την τρικομματική κυβέρνηση συναντηθήκαμε με τον Υπουργό Παιδείας, συζητώντας μαζί του για μία ακόμα φορά τις ρεαλιστικές, εφαρμόσιμες και εμπεριστατωμένες προτάσεις, που είχαμε καταθέσει το προηγούμενο διάστημα, με την πίστη, ότι υπάρχει λύση που ικανοποιεί τη Δυτική Μακεδονία και συνδυάζει την αναγκαιότητα μεταρρύθμισης  της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη πατρίδα μας.
Ο Υπουργός μελέτησε τις προτάσεις και χθες το βράδυ ενημέρωσε ότι συμφωνεί.
Έτσι το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας παραμένει στη Δυτική Μακεδονία.
Δημιουργείται ένα Ανώτατο Εκπαιδευτικό ΄Ιδρυμα με δύο πυλώνες.
Έναν Πανεπιστημιακό με Αυτοδιοίκητο το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και έναν Τεχνολογικό με Αυτοδιοίκητο το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, διαψεύδοντας τις Κασσάνδρες, που μετά την υπερψήφιση της χθεσινής τροπολογίας, που στην ουσία ενδυναμώνει τα Ιδρύματα με τη δυνατότητα θεσμοθέτησης Εκπαιδευτικών Κατευθύνσεων,  έσπευσαν να παραποιήσουν την αλήθεια και να περάσουν στον κόσμο, ότι ψηφίστηκε, άκουσον-άκουσον, η κατάργηση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.
Η θετική αυτή εξέλιξη για τον τόπο μας, πιστεύουμε παράλληλα, πως δημιουργεί ένα νέο, βιώσιμο, πιλοτικό μοντέλο λειτουργίας των Ιδρυμάτων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Οι Βουλευτές
Μιχάλης Παπαδόπουλος
Πάρις Κουκουλόπουλος
Ευστάθιος Κωνσταντινίδης
Μαρία Αντωνίου
Τιμολέων Κοψαχείλης

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ποιο Πανεπιστήμιο ρε θέλετε να κρατήσετε;
Με τι προσόντα;
Μέχρι τώρα τί πρόσφερε το Πανεπιστήμιο Δυτ. Μακεδονίας αλλά και η Δυτική Μακεδονία;
α) Συγκοινωνία για τους φοιτητές ανύπαρκτη και πανάκριβη.
β) Κτιριακή υποδομή μηδέν και πολλά λέω (υπάρχει τμήμα μισό σουπερ μαρκετ και μισό πανεπιστήμιο με κερδισμένο μόνο κάποιον ημέτερο που καρπώνεται χοντρά ενοίκια)
γ) Ακαδημαϊκό προσωπικό με το σταγονόμετρο και με περιστολές μαθημάτων - κατευθύνσεων κλπ.
δ) Μηδενική αναγνωρισιμότητα .
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΖΗΤΑΜΕ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΟ;
Γιατί; Για να βολευτούν σε θέσεις Διοίκησης τοπικοί παραγοντίσκοι τύπου πρώην πολιτευτών και να τα φορτωθεί για μια ακόμη φορά η Ελλαδίτσα.
Ας αποδείξει κάποιος ότι υπάρχει ακαδημαϊκό όφελος για τους φοιτητές και τις επιστήμες.
ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΡΕΕΕΕΕΕ!!!!!!!!!

Το Προφίλ μας