Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Απονομή αναμνηστικών κειμένων στον Ι. Ναό του Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω Βελβεντού

ΑΠΟΝΟΜΗ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ
ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΕΝ ΟΛΥΜΠΩ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ
του παπαδάσκαλου Κωνσταντίνου Ι. Κώστα
 ‘’1963-2013: 50χρονα Ι. Ναού Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω Βελβεντού’’

Με απονομή αναμνηστικών και μέσα σε κλίμα οικογενειακής συγκίνησης στη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας (24-3-2013, Κυριακή της Ορθοδοξίας) ολοκληρώθηκε η Γιορτή της Ορθοδοξίας στον Ι. Ναό του Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω Βελβεντού.
Η απονομή (23) αναμνηστικών του Ι. Ναού αφορά στην τιμή του Ναού προς όλους τους κεκοιμημένους κτίτορες, επιτρόπους, ψάλτες, νεωκόρους του Ιερού Ναού στη διάρκεια της 50χρονης (1963-2013) μέχρι σήμερα λειτουργίας του. Ο Ι. Ναός ενημέρωσε για τη συγκεκριμένη απονομή τις οικογένειες των κεκοιμημένων προσώπων, που προσήλθαν και γι’ αυτό το λόγο στη Θεία Λειτουργία της Ορθοδοξίας. Με πρόσωπα γεμάτα ιλαρότητα και φωτεινότητα οι εκπρόσωποι των οικογενειών παρέλαβαν τα τιμητικά κείμενα του Ι. Ναού από το χέρι του Εφημερίου.






Η όλη εκδήλωση μέσα στην ατμόσφαιρα της Θείας Λειτουργίας ήταν μια περιεκτική ανακεφαλαίωση όλων των ιστορικών γεγονότων από 1963 μέχρι σήμερα, όπου η σωματική απουσία των τιμώμενων προσώπων φόρτισε συγκινησιακά το εκκλησίασμα, αφού εδώ όλοι είμαστε γνωστοί, έχουμε ταυτότητα και ο καθένας αφήνει θαρρείς ανεξίτηλα το προσωπικό του στίγμα στην εκκλησιαστικότητά μας, που συνεχίζεται λειτουργικά και με όλους αυτούς ‘’εν Χριστώ’’ σαν μια αόρατη, ωστόσο υπαρκτή, ενότητα ουρανού και γης. ‘’Χαίρε γέφυρα η μετάγουσα τους εκ γης προς ουρανόν’’.  

Το απονεμηθέν κείμενο:
Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης                                           Βελβεντό, 24-3-2013
Ιερός Ενοριακός Ναός                                                                Κυριακή της Ορθοδοξίας
Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω Βελβεντού

‘’1963-2013: 50χρονα Ιερού Ναού Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω Βελβεντού’’

Ο Ιερός Ενοριακός Ναός Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω Βελβεντού στο ετήσιο εορταστικό πλαίσιο των 50χρονών του, απευθύνει θερμή προσευχή διά του Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω στον Κύριο ημών Ιησού Χριστό για την μακαρία ανάπαυση εν σκηναίς δικαίων στον αείμνηστο ΘΩΜΑ Ν. ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟ κτίτορα και επάξια διατελέσαντα επίτροπο του ως άνω ιερού ναού.

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο
                                                                                                  Ο Πρόεδρος
π. Κωνσταντίνος Ι. Κώστας, παπαδάσκαλος
26-3-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας