Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Κοζάνη: Παραδοσιακή αποκριά –Έφτασε η ώρα των Φανών

Συνεχίζονται σήμερα Σάββατο 16 Μαρτίου οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στην Κοζάνη. Από τις 6.30 θα εμφανιστούν διαδοχικά στην κεντρική πλατεία  Χορευτικά Τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Μακεδνοί», της Ευξείνου Λέσχης Κοζάνης, και Χορευτικά Τμήματα του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών Ν. Κοζάνης. Στις 8.30 θα εμφανιστεί ο Φανός «Λάκκους τ’ Μάγγαν», ενώ στις 9 θα αρχίσει το γλέντι στο φανό. Στις 9.30 το βράδυ Μοντέρνους χορούς θα παρουσιάσουν οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Αγίου Αθανασίου, «Αριστοτέλης»,  «Πλατάνια», του Συλλόγου Μακεδονική Δύναμη. Στις 22.15 στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης διοργανώνεται Πάρτι Νεολαίας του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Κοζάνης.

Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις κορυφώνονται αύριο Κυριακή της Αποκριάς 17 Μαρτίου. Συγκεκριμένα στις 11.30 το πρωί  στην Κεντρική Πλατεία θα γίνει η παρουσίαση δρωμένου «Μια φτιασιδωμένη Ελένη, η σωτηρία της πατρίδας» από τους “Ταξιδευτές του θεάτρου”. Αμέσως μετά στην κεντρική πλατεία θα εμφανιστούν τα Χορευτικά Τμήματα Πολιτιστικού Συλλόγου Βατερού, Νέας Καρδιάς «Η Πρόοδος», Άρτας «Ο Μακρυγιάννης» και Σάρπης και Καστανερής Ν. Κιλκίς.

Στις 3 το μεσημέρι στην οδό Παύλου Μελά έως τέρμα Πλατείας Αριστοτέλους θα πραγματοποιηθεί Παρέλαση Αρμάτων και ομάδων μεταμφιεσμένων. Μετά το πέρας της παρέλασης στην Κεντρική Πλατεία θα γίνει Άναμμα Κεντρικού Φανού από τον Δήμαρχο Κοζάνης Λάζαρο Μαλούτα και δεξίωση στο Δημαρχείο.  Στις 8.30 θα γίνει άναμμα όλων των Φανών.

Στην Αιανή σήμερα Σάββατο στην Κεντρική Πλατεία διοργανώνεται Πάρτι Νεολαίας με διοργανωτή το ΤΟ.ΣΥ.Ν. Αιανής. Αύριο Κυριακή 17/3 στις 5 το απόγευμα Κεντρική Οδό Αιανής διοργανώνεται Παρέλαση Φανών με άρματα. Στις 20:00 στην Κεντρική Πλατεία θα γίνει Άναμμα Φανού Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου «Η Πρόοδος» και θα ακολουθήσει άναμμα όλων των Φανών.

Στον Κρόκο σήμερα Σάββατο στις 6 το απόγευμα στην Κεντρική Πλατεία θα γίνει Άναμμα Παιδικού Φανού, ενώ την Κυριακή το άναμμα το φανού στην κεντρική πλατεία θα γίνει στις 8 το βράδυ.

 Στην Άνω Κώμη αύριο Κυριακή στις 6 το απόγευμα θα γίνει παρέλαση αρμάτων στην κεντρική πλατεία και στις 8 το βράδυ άναμμα φανού.

Φανοί θα ανάψουν επίσης  σήμερα Σαββάτο 16/3 στις 8.30 το βράδυ στην Τοπική Κοινότητα: Καισαρειάς και αύριο Κυριακή την ίδια ώρα στις Τοπικές Κοινότητες: Κάτω Κώμης, Κήπου, Μεταμόρφωσης, Μηλιάς και Ροδιανής.

Την Καθαρά Δευτέρα στις 4 το απόγευμα στο Πάρκο του Αγ. Δημητρίου θα γίνει η Απονομή επαίνων από τον Δήμαρχο, τον Πρόεδρο του Οργανισμού και τοπικούς παράγοντες. Από τις 10 το πρωί νηστίσιμα θα προσφέρονται  στο Προαύλιο Κοινοτικού Καταστήματος (Πολιτιστικός Σύλλογος Πτελέας) στο Πάρκο Αγίας Παρασκευής Καρυδίτσα,  (Πολιτιστικός Σύλλογος Καρυδίτσας), στο Εξωκλήσι Αι Λια (Πολιτιστικός Σύλλογος Κάτω Κώμης), στην  Εκκλησία Αποστόλου Θωμά (Σύλλογος Αλληλεγγύη), στο Εξωκλήσι Αγίου Πνεύματος (Δημοτική Ενότητα Κρόκου), στο Εξωκλήσι Αγίου Αθανασίου (Πολιτιστικός Σύλλογος Μηλιάς), στην Περπόρια Αιανής (Σύλλογος Περπόρια) με Απονομή επαίνων στο καταφύγιο του Συλλόγου. Από τις 11 το πρωί νηστίσιμα θα προσφέρονται στην Αίθουσα Πολιτιστικού & Μορφωτικού Συλλόγου Ν. Καρδιάς (Πολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος Ν. Καρδιάς), στον Άγιο Χαράλαμπο Κοζάνης (Σύλλογος Γρεβενιωτών Κοζάνης),  στην Αγία Παρασκευή Κοζάνης (Πολιτιστικός Σύλλογος Π. Μελάς), στην Αγία Παρασκευή Κοζάνης (Σύλλογος Σαμαριναίων Κοζάνης), στην Περιοχή Ζυγκόστι Λευκοπηγής (Τοπική Κοινότητα Λευκοπηγής), στο Πάρκο Συλλόγου Ηπειρωτών (Σύλλογος Ηπειρωτών Κοζάνης), στο Ιππικό Κέντρο – Πετρανά (Ιππικός Σύλλογος Κοζάνης), στο Εξωκλήσι Αγίου Πνεύματος (Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Παρασκευής), στον Προφ. Ηλίας Μεταμόρφωσης (Πολιτιστικός Σύλλογος Μεταμόρφωσης), στον Ψηλός Άι – Λιας (Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Κοζάνης), στο Καταφύγιο Σμάθκο (Σύλλογος Ελλήνων Ορειβατών Κοζάνης), στα Μελίσσια (Πολιτιστικός Σύλλογος Μελισσίων), στο Δάσος Κουρί /Κατασκηνωτικό Κέντρο Γ. Χαλκιάς (Ένωση Παλαιών Προσκόπων Κοζάνης) και στην Περιοχή Σμάθκο(Σύλλογος Κασμιρτζήδις)

ΕΡΑ Κοζάνης Σύνταξη Κώστας Δαβάνης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας