Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ με θέμα να επαναλειτουργήσει η ΔΟΥ Σιάτιστας.

Τόσο η σημερινή τρικομματική κυβέρνηση  ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, όσο και οι προηγούμενες σε εφαρμογή της δραστικής περικοπής των δαπανών για την δημόσια διοίκηση, στα πλαίσια της λεγόμενης δημοσιονομικής πειθαρχίας, εκτός από τη μεγάλη μείωση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων και των κοινωνικών παροχών, προχωράνε και σε αναδιάρθρωση δημοσίων υπηρεσιών αδιαφορώντας για τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που δημιουργούνται  απ’ αυτή.

Επισημαίνουμε ότι η Σιάτιστα, έδρα του Δήμου Βοΐου, Νομού Κοζάνης, αποτελεί μαζί με την Καστοριά το κατ΄ εξοχή γουνοπαραγωγικό κέντρο της Ελλάδας, λειτουργεί στην πόλη τελωνείο με μεγάλη εξαγωγική δραστηριότητα και σε χώρες εκτός ΕΕ όπως Κίνα, Ρωσία, Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα (Ντουμπάι).
Έτσι στον ένα χρόνο που έχει κλείσει η ΔΟΥ Σιάτιστας (εξυπηρετούσε περιοχή με  15 χιλ. κατοίκους) και τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων της στη ΔΟΥ Νεάπολης (για την οποία υπάρχουν πληροφορίες ότι θα κλείσει και θα μεταφερθούν οι αρμοδιότητες στη Κοζάνη), έχουν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα στις μικρομεσαίες και εξαγωγικές επιχειρήσεις και γενικότερα των εργαζομένων της περιοχής, που έχουν να διανύσουν αποστάσεις 30 και 40 χιλιομέτρων, χωρίς τακτική συγκοινωνία και την ανάλογη επιβάρυνση σε χρόνο και χρήμα. Αυτή η επιβάρυνση, για την πλειοψηφία των μικροεπαγγελματιών και εργαζομένων, έρχεται να προστεθεί στο ήδη λεηλατημένο εισόδημα που προκαλεί η συνεχιζόμενη πολιτική που ακολουθεί και η τρικομματική κυβέρνηση, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, με στόχο τα φτωχά λαϊκά στρώματα να πληρώσουν την κρίση σε όφελος του μεγάλου κεφαλαίου.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα προτίθεται να πάρει για την επαναλειτουργία της ΔΟΥ Σιάτιστας ώστε να ανακουφιστούν οι επαγγελματίες, οι εργαζόμενοι και γενικότερα οι κάτοικοι της περιοχής από τις συχνές μετακινήσεις και  ότι αυτό σημαίνει;

Οι βουλευτές
Θεοδόσης Κωνσταντινίδης

Ελένη Γερασιμίδου 

Σπύρος Χαλβατζής



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας