Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Ραχήλ Μακρή: Ερώτηση στη βουλή για την κατάργηση των ΔΟΥ Δυτικής Μακεδονίας

ΠΡΟΣ τον κ. Υπουργό Οικονομικών
ΘΕΜΑ: «Κατάργηση Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών (Δ.Ο.Υ.) Πτολεμαΐδας (Δήμου Εορδαίας) Νεάπολης (Δήμου Βοίου) της Π.Ε. Κοζάνης, Αμυνταίου της Π.Ε. Φλώρινας, Δεσκάτης της Π.Ε. Γρεβενών και Νεστορίου της Π.Ε. Καστοριάς»  

Σύμφωνα με σχεδιασμούς του Υπουργείου σας, από τον  Οκτώβριο θα καταργηθούν οι Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες Πτολεμαΐδας, Νεάπολης, Αμυνταίου, Γρεβενών και Νεστορίου, υπηρεσίες που εξυπηρετούν μεγάλο μέρος των φορολογουμένων της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Μακεδονίας. Από την ενέργεια αυτή αναμένεται να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα εξυπηρέτησης των πολιτών, λόγω της μεγάλης χιλιομετρικής απόστασης που θα απέχουν οι κεντρικές Δ.Ο.Υ. από τις απομακρυσμένες περιοχές, αλλά και του συνωστισμού στις εναπομείναντες. Παράλληλα, θα παρατηρηθεί αποδυνάμωση των φορολογικών ελέγχων, αλλά και εξυπηρέτησης των επιχειρηματιών στην επικοινωνία με την αρμόδια Δ.Ο.Υ. ώστε να είναι συνεπείς με τις υποχρεώσεις τους. Μπορεί να υπάρχει σχεδιασμός για την εξυπηρέτηση των φορολογουμένων μέσω ΚΕΠ, όμως το προσωπικό τους και ο εξοπλισμός τους σε πολλές περιπτώσεις δεν αρκεί για να εξυπηρετήσει το μεγάλο όγκο των φορολογικών συναλλαγών με τους πολίτες. Ήδη έχουν αναφερθεί οι πρώτες αντιδράσεις και μάλιστα, στις περιπτώσεις της Νεάπολης και της Πτολεμαΐδας έχουν εξαγγελθεί και κινητοποιήσεις, ενώ σε πολλές περιπτώσεις ανά τη χώρα η διαδικασία έχει σοβαρές ενδείξεις προχειρότητας και έλλειψης σαφούς σχεδιασμού.
Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:  
1.    Ποια είναι η σκοπιμότητα της κατάργησης των συγκεκριμένων Δ.Ο.Υ. και με ποια κριτήρια θα καταργηθούν;
2.    Ποιος είναι ο σχεδιασμός του Υπουργείου σας για την εξυπηρέτηση των φορολογουμένων στη «μετά κατάργηση» εποχή;
3.    Είναι σε θέση τα κέντρα εξυπηρέτησης πολιτών να ανταποκριθούν στο βαρύτατο φορτίο που θα μεταφερθεί από τις καταργηθείσες Δ.Ο.Υ.;


Αθήνα, 9/8/2012

Η ερωτώσα Βουλευτής,

Μακρή Ραχήλ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας