Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Η Κωνσταντίνα Μητροπούλου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

«Κανένα όνειρο δε γίνεται πραγματικότητα με μαγικό τρόπο. Χρειάζεται ιδρώτας, θέληση και σκληρή δουλειά…».
Της Κωνσταντίνας Μητροπούλου*
Την ώρα που οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου εισέρχονται στην τελική τους ευθεία, τα δυο, μέχρι σήμερα, ελληνικά μετάλλια ίσως να φαντάζουν λίγα, ωστόσο ήρθαν, έστω και προσωρινά, να δημιουργήσουν συναισθήματα αυτοπεποίθησης και αισιοδοξίας, σε αντιδιαστολή με τη γκρίζα καθημερινότητα και τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνει σήμερα η Ελλάδα της κρίσης.

Γιατί, πολύ απλά, οι διακρίσεις των αθλητών μας έρχονται να αποδείξουν πως ήρθε η ώρα, να πιστέψουμε όλοι, ως Έλληνες και ως έθνος, στην αναγνώριση της αξίας και της προσπάθειας. Και παραδείγματα όπως αυτά των κοριτσιών και των αντρών στην κωπηλασία, του Ηλιάδη στο τζούντο, αλλά ακόμη και των αθλητών μας στην ξιφασκία, στη γυμναστική, στη συγχρονισμένη κολύμβηση δείχνουν περίτρανα πως μέσα από τον ανηφορικό, δύσβατο και όχι εύκολο δρόμο, αλλά και την επίπονη δουλειά μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας όχι μόνο στον αθλητισμό, αλλά σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας..
Παράλληλα, όμως, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως τα δυο, μέχρι στιγμής, ελληνικά μετάλλια έχουν…άρωμα Δυτικής Μακεδονίας! Ο Ηλίας Ηλιάδης, χάλκινος ολυμπιονίκης στο τζούντο, ανδρώθηκε αθλητικά στο Αμύνταιο, ενώ η Χριστίνα Γιαζιτζίδου, επίσης χάλκινη ολυμπιονίκης στην κωπηλασία, (μαζί με την Αλεξάνδρα Τσιάβου από την Ηγουμενίτσα), είναι Καστοριανή. Και είμαστε περήφανοι ως Δυτικομακεδόνες και για τους δυο! Όπως είμαστε και για τους συμπατριώτες μας αδερφούς Νίκο και Απόστολο Γκουντούλα, από τα Σέρβια, που διακρίθηκαν στην κωπηλασία! Πολλά και θερμά συγχαρητήρια σε όλους, λοιπόν, με την ευχή η Ελλάδα, στις δύσκολες αυτές στιγμές, να πανηγυρίσει και άλλα μετάλλια, αλλά και με τη σιγουριά πως η Δυτική Μακεδονία θα συνεχίσει να τροφοδοτεί με σπουδαία ταλέντα τον ελληνικό αθλητισμό, ο οποίος μπορεί να εκφράσει την Ελλάδα των μείζονων προσδοκιών και όχι της ήσσονος προσπάθειας!

*Η Κωνσταντίνα Μητροπούλου είναι εκπαιδευτικός και περιφερειακή σύμβουλος Δυτικής Μακεδονίας

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επειδή κυρία μου ο κάθε αθλητής από κάπου κατάγεται , αφήστε τα φρουφρου και τα αρώματα και πείτε μας εσείς γιατί σημειώνετε το οτι κατάγονται από Δυτ. Μακεδονία. Τι θέλετε να μας πείτε οτι επειδή είστε εσείς και ο συνδυασμός σας Περιφερειακή Αρχή γι αυτό τον λόγο πήραν αυτά τα άξια παιδιά τα μετάλλια ;Αντι να σκεφθείτε πως θα προσφέρετε σε αυτά τα παιδια μέσα και υποδομές σας προσφέρουν αυτά κύρος και αίγλη για κάτι που δεν προσφέρατε και δεν κουραστήκατε. Αφήστε λοιπόν τα γτλυκανάλατα σχόλια και τους λαικισμούς τύπου Μαυρογιαλούρου. Για να μην εισπράξετε καμμιά απάντηση όπως αυτή του Ελληνογερμανού αθλητή που λέει οτι δεν θα σήκωνε την Ελληνική σημαία αφού η πατρίδα δεν έκανε τίποτα γι αυτόν. Και να μην νομίζετε οτι με τέτοιες ανακοινώσεις κάνετε τα δέοντα ως πολιτικά πρόσωπα. να ξέρετε οτι και ξέρουμε πως παίζεται αυτ΄’ο το παιγνίδι του να καρπώνεσαι τζάμπα πολιτικά οφέλη και ηλίθιοι δεν είμαστε. Μετρημένα λοιπόν τα σχόλια σας.

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΝΑ ΠΕΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΦΤΑΝΕ; ΗΘΕΛΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΚΑΤΕΒΑΤΟ;

Ανώνυμος είπε...

Ακόμη μια "γλάστρα" που θέλει να εκμεταλλευτεί την επιτυχία των αθλητών... Άντε κυρά μου που θέλεις εσύ να δώσεις συγχαρητήρια στα παιδιά, που ποτέ δεν έκανες ή δεν θα κάνεις τίποτα γι'αυτα... Τα παιδιά δεν θέλουν ευχαριστήρια μηνύματα από κάτι τύπους σαν και εσένα...

Ανώνυμος είπε...

μια ανασα απ την πληρη καταστροφη και οι ΦΕΛΛΟΙ που μας κατεστρεψαν κανουν και δηλωσεις.... Αϊ............

Ανώνυμος είπε...

Αντί να γράφεις για τα παιδιά και τις επιτυχίες τους που τις κατάφεραν βάζωντας μέχρι και χρήματα από την τσέπη τους γτ δεν μας λες πόσο πιο χρήσιμα θα ήταν τα χιλιάδες ευρώ που δώσατε-έδωσες (γτ και συ το ψήφισες) στην Μητρόπολη για ανακαινίσεις ναών και μεγάρων και ένταξη τους και μάλιστα για σκοπούς δήθεν αναπτυξιακούς στο ΕΣΠΑ??Αλλά ναι για αυτά δεν ξέρεις ψηφίζεις ότι σου πουν??Στον οργανισμό τουρισμού Δυτ. Μακεδονίας που είσαι και προεδρίνα τι κάνετε???Έχεις να μας πεις τπτ η πάπαλα? Γράφει ο καθένας μια ασχετοσύνη το βλέπουμε και μεις..Σε παρακαλώ ρε Κωνσταντίνα

Ανώνυμος είπε...

Ρε εσεις οι παραπάνω, δε φτάνει που βρέθηκε και κάποιος απο αυτούς που μας διοικούν,να δώσει ένα μπράβο και ένα συγχαρητήριο μύνημα στα παιδιά που μας έκαναν περίφανους, τη βγάλατε και οτι αυτή φταίει για όλα αυτά που περνάει η χώρα μας. Στο κάτω κάτω της γραφής, εκλέχτηκε με την ψήφο του λαού και είναι εκεί που είναι. Ας μην την ψηφίζατε λοιπόν.
ΥΓ: Αφού ξέρατε τον επικεφαλή του ψηφοδελτίου της, και λίγο πολύ τον γνωρίζατε ως συμπολίτη, ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΨΗΦΙΖΑΤΕ και ουτε να τον ξαναψηφισετε αφου τους κατηγορείτε για καταστροφη.

Ανώνυμος είπε...

Ασε μας ρε καραγκιοζη που την ψηφισαμε κιολας, λες και πρωτη φορα ακους για καποιον που βγηκε επειδη ειχε γνωριμιες, η ηταν ωραια γκομενα, αι παρατα μας. Μαλλον κατι σαν κι εσενα την ψηφισαν οπως βγαζουν ολους τους τενεκεδες χρονια τωρα..

Το Προφίλ μας