Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Απάντηση της Ραχήλ Μακρή στην πρόσκληση της Νεάπολης σε λαϊκή συνέλευση για το κλείσιμο της ΔΟΥ

ΠΡΟΣ τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Νεάπολης

Θέμα: «ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΔΗΜΟΥ ΒΟΙΟΥ.»
Αγαπητέ πρόεδρε της Δημοτικής κοινότητας Νεάπολης , Αγαπητοί κάτοικοι της Νεάπολης,
Έλαβα την πρόσκληση σας για συμμετοχή μου στην λαϊκή συνέλευση  που οργανώνετε και σας ευχαριστώ πολύ, ωστόσο δεν θα μπορέσω να παραστώ καθώς όπως γνωρίζετε σήμερα συζητείται και θα ψηφιστεί με την διαδικασία  του κατεπείγοντος ύστερα από πρόταση του αρμόδιου υπουργού, την οποία αποδέχθει η αρμόδια διαρκής επιτροπή το σχέδιο νόμου με θέμα ρυθμίσεις θεμάτων Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και άλλες διατάξεις.

  Το παρόν Νομοσχέδιο αποτελεί προσπάθεια αναθεώρησης του Ν. Διαμαντοπούλου του νόμου  πείραμα που  απέτυχε και δεν εφαρμόστηκε ποτέ
Μας ζητούν λοιπόν,  να ψηφίσουμε σημαντικές αλλαγές σε εκείνο το πολυδιαφημισμένο νομοσχέδιο που απέτυχε παταγωδώς, και μας ζητάνε να τις ψηφίσουμε εδώ και τώρα.  
Για αυτό τον λόγο εκτός από την ονομαστική ψηφοφορία οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ   σήμερα θα καταθέσουμε μια επιστολή στη Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων και θα ζητήσουμε τη συνδρομή και των άλλων κομμάτων και των βουλευτών, όλων των βουλευτών της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων , αλλά και των κομμάτων για να υπάρχουν τα 2/5 τα οποία χρειάζονται για να ζητήσουμε ακρόαση από τον κ. υπουργό να μας πει για το «Σχέδιο Αθηνά», να μην το μαθαίνουμε ούτε  εμείς , ούτε ο πολίτες, ούτε οι καθηγητές , ούτε οι φοιτητές , ούτε η ελληνική κοινωνία, από τις διαρροές των εφημερίδων.
Επίσης δηλώνουμε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα Καταψηφίσουμε αυτό το Σχέδιο Νόμου
Θα ήθελα επίσης να σας ενημερώσω ότι έχω τοποθετηθεί προσωπικά για το θέμα του λουκέτου στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας με την από 30/7/2012 ερώτησή μου προς τον Υπουργό Παιδείας με την οποία ζητώ από τον Υπουργό να με ενημερώσει για τις  προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας του.
Όσον αφορά το κλείσιμο των Δ.Ο.Υ Πτολεμαίδας και Νεάπολης έχω τοποθετηθεί  επίσημα τόσο με δήλωση μου και θα προβώ και σε ερώτηση στην βουλή αφού έρθω σε επαφή με τον  Σύλλογο Εφοριακών Δυτικής Μακεδονίας για να καταθέσουν και αυτοί τις απόψεις τους. Η δήλωσή μου είναι η εξής για το θέμα της Δ.Ο.Υ η οποία περιλαμβάνει τις θέσεις μου ως Βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων για το κλείσιμο όλων των δημοσίων υπηρεσιών της ΠΕ Κοζάνης :
Τα τελευταία χρόνια, μετά από μια χαώδη κατάσταση που είχε δημιουργηθεί με την λειτουργία των οικονομικών υπηρεσιών, αλλά και των δημοσίων υπηρεσιών στο σύνολό τους, παρατηρείται προσπάθεια αναδιάρθρωσή τους, όχι με τη μορφή του ορθολογικού συμμαζέματος, αλλά της πρόχειρης συρρίκνωση τους  που αν δεν γίνει με σωστό τρόπο θα πλήξουν καίρια την προσβασιμότητα των πολιτών στις οικονομικές υπηρεσίες, θα δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα στην εξυπηρέτηση των φορολογουμένων στη μοναδική υπηρεσία της Κοζάνης και θα πλήξουν ανεπανόρθωτα το επιχειρείν.
Η Π.Ε. Κοζάνης αποτελείται από μεγάλο αριθμό φορολογουμένων και επιχειρήσεων που είναι αδύνατο να εξυπηρετηθούν από το μοναδικό κατάστημα της Δ.Ο.Υ Κοζάνης. Επίσης, υπάρχει μεγάλη χιλιομετρική απόσταση από τους πιο απομακρυσμένους οικισμούς που σε πολλές των περιπτώσεων ξεπερνά και τα 70 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Κοζάνη. Η κατάργηση των Δ.Ο.Υ. Πτολεμαϊδας και Νεάπολης και η εξυπηρέτηση των αναγκών των φορολογουμένων από τα Κ.Ε.Π. προϋποθέτει την άρτια και ομαλή λειτουργία των παραπάνω για την άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών.
Εάν το αρμόδιο Υπουργείο εξασφαλίσει τα παραπάνω τότε μόνο θα είναι δυνατή η κατάργηση των συγκεκριμένων υπηρεσιών, που σημειώνεται και πάλι ότι μια περιοχή όπως η Π.Ε. Κοζάνης, δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί από ένα και μοναδικό κατάστημα Δ.Ο.Υ. που θα βρίσκεται στην Κοζάνη και μάλιστα σε περιοχή που η πρόσβαση είναι πάρα πολύ δύσκολη, ιδιαίτερα σε ώρες αιχμής.
Επίσης, θα πρέπει να εξεταστεί αν τα στελέχη των Δ.Ο.Υ. προτίθενται να μεταβαίνουν καθημερινώς στην Κοζάνη και δεν δημιουργείται πρόβλημα ως προς την εκπλήρωση των καθηκόντων τους.
Ήδη έχουν τοποθετηθεί το Εμποροβιοτεχνικό Επιμελητήριο και ο Εμπορικός Σύλλογος Εορδαίας που με τις επιστολές τους καυτηριάζουν τον πρόχειρο σχεδιασμό του Υπουργείου Οικονομικών και αναμένουμε την τοποθέτηση του Συλλόγου Εφοριακών Δυτικής Μακεδονίας, ώστε να ενημερωθούμε επί των απόψεών τους.
Μέχρι στιγμής παρατηρείται συρρίκνωση υπηρεσιών σε συνολικό επίπεδο Δυτικής Μακεδονίας, που αφορούν την Υγεία, τα ασφαλιστικά ταμεία, τις υπηρεσίες πρόνοιας, αλλά και την εκπαίδευση κυρίως την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια.  Κλείνουν τις εφορίες, απαξιώνουν τα νοσοκομεία, ερημώνουν τα στρατόπεδα, συγχωνεύουν τα σχολεία………μας οδηγούν σιγά σιγά στην οριστική διάλυση του κράτους, ώστε να τις μεταφέρουν στα χέρια των εθνικών  και διεθνών τοκογλύφων.
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες λέμε ναι στο συμμάζεμα του κράτους, στην μείωση της σπατάλης του δημοσίου χρήματος, όμως με οργάνωση και σχεδιασμό. Κάθε ενέργεια της κυβέρνησης που έχει να κάνει με τις δομές της περιοχής πρέπει να είναι μελετημένη και με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και την εξυπηρέτηση των πολιτών, που προέχει της πρόχειρης και καταστρεπτικής για τις τοπικές κοινωνίες  δήθεν εξοικονόμησης πόρων.
Οι Ανεξάρτητοι έλληνες και εγώ προσωπικά ως εκπρόσωπος στην βουλή των κατοίκων της ΠΕ Κοζάνης θα είμαι απέναντι σε οποιαδήποτε  προσπάθεια απαξίωσης και υποβάθμισης των υπηρεσιών της ΠΕ Κοζάνης.
Σας ευχαριστώ,

 ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας