Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

O Oικουμενικός Πατριάρχης στα Σέρβια!

Ρεπορτάζ και φωτογραφίες από το romfea.gr
Τους καρπούς ευλόγησε μετά την αναχώρησή του από το Βελβεντό ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος σε ενδιάμεση στάση που πραγματοποιήθηκε πριν τα Σέρβια. Εν συνεχεία τον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας υποδέχθηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης των Σερβίων ο Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού κ. Βασίλης Κωνσταντόπουλος και οι Αρχές της πόλης.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην υποδοχή του αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ιδιαιτερότητα και την κεντρική θέση που έχει η πόλη των Σερβίων κάνοντας αναφορά στα καρποφόρα εδάφη.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην κρίση τονίζοντας ότι «αι μορφαί των αγίων ανθρώπων δύνανται να αποτελέσουν πρότυπα ζωής και πορείας εν μέσω των σύγχρονων δυσκολιών».

«Μεταφέρουμε μήνυμα ελπίδος από την Αγία του Χριστού Μεγάλη Εκκλησία, μήνυμα ελπίδος εις τον Κύριον ο οποίος μας διαβεβαιώνει ότι μετά τον σταυρόν ακολουθεί η Ανάσταση. Υπό την προϋπόθεση ότι αγαπάμε τον Χριστόν».






Αμέσως μετά ευλόγησε τους πιστούς στον Ι.Ν. της Αγίας Κυριακής Σερβίων όπου τέλεσε και χοροστάτησε στον Εσπερινό των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας