Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Αμεσότερη συνεργασία μεταξύ επιχειρήσεων και Υπηρεσιών της Π.Ε. Κοζάνης επιδιώκει η διοίκηση του ΕΒΕ


Με στόχο την επίτευξη αμεσότερης συνεργασίας μεταξύ των επιχειρήσεων και των Υπηρεσιών της Π.Ε. Κοζάνης, μέλη της Διοίκησης του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΕΒΕ) και ο Πρόεδρος κ. Κώστας Κυριακίδης πραγματοποίησαν  την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου  επισκέψεις στα γραφεία Διευθυντών υπηρεσιών, που είναι αρμόδιοι  σε θέματα που απασχολούν μεγάλη μερίδα επιχειρηματιών της περιοχής μας.

Συγκεκριμένα, τα μέλη της Διοίκησης του ΕΒΕ κατά την επίσκεψή τους στον Γενικό Δ/ντή Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής μέριμνας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας κ. Ανδρέα Βαϊνά, έθεσαν υπόψη του τόσο το θέμα του αντικαπνιστικού νόμου,  ο οποίος με τις προϋποθέσεις και τους όρους  εφαρμογής του δημιουργεί σοβαρά προβλήματα ακόμα και επιβίωσης σε μεγάλη μερίδα επιχειρήσεων όπως π.χ. εστίασης, καφετερίες, ψυχαγωγίας κ.λ.π., όσο και γενικότερα θέματα αδειοδότησης καταστημάτων «υγειονομικού ενδιαφέροντος», και χρήσης μουσικών οργάνων κ.α. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη συζήτηση που έγινε σε εξαιρετικά φιλικό και συνεργατικό κλίμα,   το ΕΒΕ επεσήμανε κυρίως το πάγιο αίτημα του επιχειρηματικού κόσμου για παροχή υπηρεσιών υποστήριξης προς τον επιχειρηματία από πλευράς Δημόσιας Διοίκησης  και  διευκόλυνσης κατά το δυνατόν των αιτημάτων των επιχειρήσεων που θα πρέπει χωρίς καθυστερήσεις και περιττή χρονοτριβή να υλοποιούνται άμεσα με στόχο την στήριξη της Ιδιωτικής πρωτοβουλίας.
Επίσης, στη συνάντηση της Διοίκησης του ΕΒΕ με τον Γενικό Δ/ντή Μεταφορών και Επικοινωνιών της περιφέρειας κ. Βασίλειο Χατζηαποστόλου συζητήθηκαν γενικά θέματα που αφορούν την ανάγκη ενίσχυσης  των ελέγχων στη χορήγησης αδειών  σε συνεργεία αυτοκινήτων και μηχανημάτων, καθώς έντονα  παρατηρούνται στον κλάδο φαινόμενα «παραοικονομίας» από μη νόμιμους επαγγελματίες του χώρου.
Εν κατακλείδι τονίστηκε η ανάγκη δημιουργίας μιας κουλτούρας μεταξύ των λειτουργών της δημόσιας Διοίκησης έντιμης και δίκαιης συμπεριφοράς προς τον πολίτη -και ειδικότερα προς τον επιχειρηματία-, που σκοπό θα έχει να διευκολύνει και όχι να αποτρέπει την επιχειρηματική δραστηριότητα η οποία και αποτελεί και τη μόνη ελπίδα για οικονομική και κοινωνική συνοχή.

ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας