Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Παραίτηση Βερνίκου-Έγινε δεκτή από τον πρωθυπουργό

Από το ΕΘΝΟΣ
Δεκτή έγινε από τον πρωθυπουργό η παραίτηση που υπέβαλε νωρίτερα ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Γιώργος Βερνίκος. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, αντικαταστάτης του παραιτηθέντος υφυπουργού δεν πρόκειται να υπάρξει. Προ της παραίτησής του, ο κ. Βερνίκος επικοινώνησε με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και από ό,τι έγινε γνωστό από πηγές της Ιπποκράτους, ο κ. Βενιζέλος συμφώνησε με την απόφασή του να παραιτηθεί.

«Ο νόμος είναι νόμος και πρέπει να ισχύει στο έπακρο» σχολίαζαν χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές.
Νωρίτερα, διευκρινίσεις για τη συμμετοχή του νέου υφυπουργού Ναυτιλίας σε offshore εταιρεία είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας ότι βάσει νόμου (3849/2010) απαγορεύεται ρητά σε υπουργούς και εν γένει πολιτικά πρόσωπα να συμμετέχουν σε εξωχώριες εταιρείες.
«Δεν έχουμε τίποτα προσωπικά εναντίον του νέου Υφυπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Γ. Βερνίκου. Αντίθετα τρέφουμε ιδιαίτερη εκτίμηση για την αγωνιστική του στάση ενάντια στη χούντα και για την υπεράσπιση της δημοκρατίας. Όμως ο νόμος Ν. 3849/2010 (άρθρο 6) είναι σαφής. Απαγορεύεται ρητά υπουργοί και εν γένει πολιτικά πρόσωπα να συμμετέχουν σε εξωχώριες (offshore) εταιρίες. Προβλέπονται μάλιστα βαρύτατες ποινές και χρηματικά πρόστιμα σε περίπτωση παραβίασης του νόμου αυτού», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως υπογραμμίζει ωστόσο, «με την Υπουργική Απόφαση 3122.1/4566/24886 εγκρίθηκε η εγκατάσταση γραφείου ή υποκαταστήματος στην Ελλάδα της εταιρίας VERNICOS OFFSHORE GROUP S.A. με έδρα τα νησιά Μάρσαλ» και σε περίπτωση που ο νέος υφυπουργός Ναυτιλίας έχει οποιαδήποτε άμεση ή έμμεση σχέση με αυτή την εταιρεία, η ιδιότητα αυτή αποτελεί απόλυτο κώλυμα για την υπουργοποίησή του. «Δεν θα πρέπει άμεσα να δοθούν εξηγήσεις από την κυβέρνηση και από τον ίδιο τον κ. υφυπουργό;» διερωτάται ο ΣΥΡΙΖΑ κλείνοντας την ανακοίνωσή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας