Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Απάντηση του π. Δημάρχου Κοζάνης στον α-θεολόγειτο λόγο του Δεσπότη Κοζάνης


Πληροφορήθηκα σήμερα 26/6/2012 ότι ο Δεσπότης Κοζάνης κατά την Θεία Λειτουργία στο Μοναστήρι Αγίου Ιωάννου του Βαζελώνος καταφέρθηκε με απαξίωση στο πρόσωπό μου, αποκαλώντας με με περιφρόνηση σαν άτομο περασμένης ηλικίας μη έχοντας γνώση τι λέω και τι κάνω, επίσης δε να κάνει επίκληση στην Αγία Αικατερίνη να με τιμωρήσει ως ασεβή και βλάσφημο (Ποιος είναι ασεβής και βλάσφημος θα τα πούμε σε άλλη επιστολή, γιατί ήρθε ο καιρός να ακουστούν δημόσια όλες οι αλήθειες).
Παρόντες στο Μοναστήρι ήταν και ορισμένοι εκλεγμένοι άρχοντες της Κοζάνης με πρώτο τον Περιφερειάρχη κ. Δακή και τους Δημοτικούς Συμβούλους κ. Θεοδωρίδη, κ. Κυτίδη και κ. Αποστολίδη οι οποίοι όπως φάνηκε επεκρότησαν με την στάση τους τα λεγόμενα από τον Δεσπότη.

Πληροφορώ λοιπόν τον Δεσπότη ότι ο λαός της Κοζάνης με τίμησε με την ψήφο του τέσσερες τετραετίες, δύο σαν Δημοτικό Σύμβουλο και δύο σαν Δήμαρχο της Πόλης. Η προσφορά μου στην Πόλη μας και στους πολίτες γενικά είναι γνωστή και δεν χρήζει επί πλέον εξηγήσεις (άλλωστε σε ποιόν να απολογηθώ), ξεπλήρωσα την θητεία μου εκλεγμένος από τους συμπολίτες μου και έχω την συνείδησή μου ήσυχη για ότι έπραξα. Αντίθετα ο Δεσπότης μας ήρθε στην Πόλη μας να θερίσει εκεί που δεν έσπειρε ¨ελέω Θεού¨  και να καθοδηγήσει το «ποίμνιο» ως «κοπάδι» με τον ασφαλή μονόλογο του Άμβωνος, θεωρώντας τον εαυτό του Αλάνθαστο.     
Τον καλώ λοιπόν σε ανοικτό διάλογο (παρά την ηλικία μου) πέρα από την ασφάλεια του Άμβωνα, ενώπιον του λαού της Κοζάνης, είτε στο ραδιόφωνο, είτε στην τηλεόραση, είτε σε κάποιο ανοιχτό χώρο για να έχει την ευκαιρία ο λαός να κρίνει και να χαρακτηρίσει τα έργα   του καθενός μας.
Με την ευκαιρία πληροφορώ τον λαό του Νομού μας ότι έχω κληθεί επισήμως να συμμετάσχω στις εκδηλώσεις που θα γίνουν κατά την  επίσκεψη του Πατριάρχη.
Δηλώνω λοιπόν δημόσια ότι τιμώ τον Θεσμό αλλά δεν θα παραστώ γιατί θεωρώ πρόκληση στην σημερινή εποχή της οικονομικής Κρίσης όπου καρκινοπαθείς δεν έχουν χρήματα να αγοράσουν τα φάρμακά τους και παιδιά που στερούνται το πρωινό τους γάλα,  να κατασπαταλιούνται τα χρήματα του Έλληνα φορολογουμένου σε φιέστες και τραπεζώματα που θυμίζουν εποχές χλιδής του Βυζαντίου. Πιστεύω ότι, ούτε ο Πατριάρχης, που είναι ταπεινός (ύψιστη πάντων η αρετή της Ταπείνωσης)  και σοφός  θα μην ανεχθεί αυτήν την ασύστολη και άνευ λόγου τραπεζωμανία.
Δεσπότη,
Η Ορθόδοξη  Εκκλησία δεν ταυτίζεται με την βατικάνια εξουσιολαγνία και δεν λαχταρά καθρεφτάκια και χάντρες . Θεόπνευστα τσιτάτα περί ενόχων, και τρόμου της αμαρτίας σας τα επιστρέφω με αγάπη ελπίζοντας να καταφέρεται την τίμια αναζήτηση της αγαπητικής αυθυπέρβασης.

Παγούνης Ιωάννης
Π. Δήμαρχος Κοζάνης

2 σχόλια:

Ν.Ν. είπε...

Στον άξιο π.Δήμαρχο Γιάννη Παγούνη(βλ.ναϋδριο Αγ.Αικατερίνης στο Επισκοπείο)και στο γιατρό Μηνά Παπακυρίλλου έφαγε γερά τα μούτρα του ο δεσπότης!!!”Τα στούμπσην” που λένε στην Κοζάνη!!Άς πρόσεχε!!!Κάποτε και το ‘ποίμνιο’ έχει κρίση!

Ανώνυμος είπε...

Copy paste ε?

Το Προφίλ μας