Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Ο χώρος συσπειρώνεται!...

Τα δημοσκοπικά ευρήματα των τελευταίων μετρήσεων, πέρα των άλλων, δείχνουν κι ένα κεντρικό χαρακτηριστικό του χώρου του ΠΑΣΟΚ : το δυναμικό του παρουσιάζει μια σαφέστατη τάση και μια, όλο και αυξανόμενη, διάθεση συσπείρωσης !

Μ΄ ό,τι έχει γίνει, μ΄ ό,τι έχει... περάσει, θυμωμένος, αγανακτισμένος, πληγωμένος και, εν πολλοίς προδομένος, ο δημοκρατικός κόσμος προσπαθεί να βρει το κουράγιο και τον τρόπο να εκδηλωθεί και να πει, για μια ακόμα φορά, πως "είμαι εδώ !...".

Κύριος κινητήριος μοχλός της τάσης αυτής, δεν είναι άλλος από την πικρία και το θυμό, για τις πάμπολλες επιθέσεις κατά του κινήματος, της ιστορίας του, των στελεχών του και των αρχηγών του, τις οποίες, το δημοκρατικό λαϊκό αίσθημα, κρίνει και χαρακτηρίζει όχι, μόνο, υπερβολικές, αλλά άδικες και εκ του πονηρού.

΄Αλλο η κριτική για ολιγωρίες, λάθη, παλινωδίες και παραβιάσεις αρχών και διακηρύξεων κι άλλο η προδοσιολογία και η απόπειρα να φορτωθούν στο ΠΑΣΟΚ τα πάντα, είτε από τους αυτοαποκαλούμενος αριστερούς, διαχρονικούς, χαραμοφάηδες, είτε από τους δεξιά και ακροδεξιά μιάσματα της εθνικοφροσύνης, που φέρουν και την κύρια ευθύνη για τη χρεοκοπία της χώρας.

Κάθε μέρα που περνάει μέχρι τις εκλογές η συσπείρωση των δημοκρατικών πολιτών θ΄ αυξάνεται και για έναν, ακόμα, σημαντικό λόγο : τον διαφαινόμενο κίνδυνο να τεθεί σε αμφισβήτηση η ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας και η συμμετοχή της στη ζώνη του Ευρώ.

Στο μεγάλο, στρατηγικό, αυτό ζήτημα, η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού δεν εμφανίζεται διατιθεμένη να ανεχτεί, ούτε "επαναστατικά", ούτε λαϊκίστικα παιχνίδια. Δεν θ΄ αφήσει τα πράγματα να εξελιχθούν σε τεντωμένο σχοινί, ούτε για χατίρι των αριστερών πλιατσικολόγων, ούτε των δεξιών αρχομανών και παραφρόνων.

Στο επόμενο χρονικό διάστημα, είναι υποχρέωση του ΠΑΣΟΚ να ξεκαθαρίσει το εσωκομματικό πεδίο, με κινήσεις και επιλογές, που να σηματοδοτούν, αφ΄ ενός το ξεκάθαρο στίγμα της πολιτικής του, (με αυτοκριτική, αλλά και με ρεαλισμό και με ελπιδοφόρα προοπτική) και αφ΄ ετέρου τη σαφέστατη επιδίωξη, για τη δημιουργία και την κυριάρχηση όρων και συνθηκών ενότητας και κοινής λειτουργίας και δράσης όλου του στελεχιακού δυναμικού του κινήματος.

Τη μεγάλη ευθύνη και για τα δύο αυτά ζητήματα την έχει ο νέος αρχηγός, ο οποίος, αν θέλει να ορθοποδήσει, θα πρέπει να μαζέψει, να συνετίσει ή να παραμερίσει, τα διάφορα εμπαθή τσιράκια του συμπεριφέρονται ως "κατακτητές" και επιχειρούν να το παίξουν πραιτοριανοί.

Η μεγάλη μάζα των δημοκρατικών πολιτών, που πλαισίωσαν το ΠΑΣΟΚ ή πρόκειται να το επαναπροσεγγίσουν, δεν θα προσελκυσθεί από τέτοιες λειτουργίες μικρονόων, αλλά από επιλογές και πρακτικές ενότητας και συσπείρωσης !...
logoplokies.blogspot.com

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Χώρος συσπειρώνεται και στις εκλογές θα είναι ΠΡΩΤΟ Κόμμα προς κακή τύχη των «εραστών της Δραχμής» και των ψευτοεπαναστών του Κώλου …

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Αν ήθελε η αριστερά να κυβερνήσει θα συσπειρωνόταν…. ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ.
Αλλά είναι καλύτερα και βολικότερα να κυβερνούν άλλοι και αυτοί να κάνουν εκ του ασφαλούς κριτική. Γι’ αυτό ο ΛΑΟΣ θα τους τιμωρήσει.
Κάποια ΒΟΔΙΑ όμως θα τους ψηφίσουν. Δεν πειράζει …
Χρειάζονται κι’ αυτοί.

Ανώνυμος είπε...

Αντε και αυτοδυναμία με 97% !!!

Ανώνυμος είπε...

Αρκεί να είναι πρώτο κόμμα …
Το ΠΑΣΟΚ ποτέ δεν πεθαίνει.
ΚΟΥΦΑΛΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

ολοι οι ΜΑΓΚΕΣ που γραφουν, να γραψουν και τις μερες που θα χουν το 18% και θα παρακαλανε τους δεξιους να γινουν συγκυβερνηση για να συνεχιζουν να τρωνε (ξερεις εσυ τι να τρωνε κι απο που αι-βρες)

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχουν 3 κατηγορίες Πασόκων
1η Παπούς/γιαγια- 80 χρονών που ακόμη νομίζει ότι ο Ανδρέας Παπανδέου ζει και είναι αρχηγός του Πασοκ. Διάγνωση Μαλάκυνση Εγκεφάλου.
2η Λαμόγιο- Παλιά ήταν με τον Ανδρεα και ώς γνήσιος... επαναστατης φορούσε ζιβάγκο. Μετά έβαλε γραβατούλα και έγινε εκσυγχρονιστής του Σημιτη. Την εποχη εκέινη ανακάλυψε τα αγαδά του καπιταλισμού και έπαιζε σαν ζωο χρηματιστήριο. Μετά ήρθε ο Γιωργάκης ξανάβαλε και αυτός το <>και... αγωνίστηκε για να φύγει η κακια δεξια του Κωστάκη. Τώρα είναι κάργα βενιζελικός και δέχεται να συγκυβερνά με την κακια δεξια, γιατι έτσι απαιτεί το συμφέρον της Πατρίδας!Διάγνωση ψυχολογική -τζογαδόρος, παθολογικός ψεύτης
3η Αμέα-( Με όλο το σεβασμό στα άτομα με ειδικές ανάγκες). Απλά ο άνθρωπος είναι ΗΛΙΘΙΟΣ και δεν έχει καταλάβει ακόμη τι έγινε στην Ελλάδα. Οι ηλίθιοι είναι οι ποιο επικίνδυνοι κατηγορία ανθρώπων. Προσοχή ζουν ανάμεσα μας. Στις εκλογές θα δούμε και το ποσοστο που αντιστοιχεί σε αυτή την κατηγορία!

Ανώνυμος είπε...

Και μια … μόνο μία κατηγορία αυτοαποκαλούμενων αριστερών
ΜΑΛΑΚΕΣ ΑΠΟ ΚΟΥΝΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

ακριβης περιγραφη 6:29, οσο για τον 11:28 (αι-βρες) κλασικο παραδειγμα της β κατηγοριας (με λιγο απο γ)

ai-vreS είπε...

Ευχαριστούμε πολύ που σέβεσαι το χώρο που σε φιλοξενεί και τους ανθρώπους που σου προσφέρουν αυτό το χώρο 5.58. Αποδεικνύεις το ποιόν σου και φυσικά είσαι μία κατηγορία από μόνος σου χωρίς να χρειάζεται να ενταχθείς στα α, β και γ.
Θα μπορούσαμε κι εμείς να σε χαρακτηρίσουμε ποικιλοτρόπως όπως εσύ χαρακτηρίζεις έναν(;) από μας. Τα συγχαρητήριά μας και πάλι για το χαρακτήρα σου και το ήθος σου.

LazaridisStayros είπε...

Γιατί ρε παιδιά βγαίνετε όλοι ανώνυμοι και βρίζεστε μεταξύ σας, φοβάστε τίποτα, είναι απλά τα πράγματα μη πάτε να ψηφίσετε τους δύο μεγάλους και να δούμε τι κότσια έχουν οι μικροί.

Ανώνυμος είπε...

αμ δε.... ο στρατος των μεγαλων (συμφεροντων) δεν προκειται ποτε ν αφησει τους μικρους
τοσα χρονια ολοι αυτοι που τα φαγανε, κι αυτοι που τρωνε ακομα, βγαζουν ανετα 40 - 45%

Το Προφίλ μας