Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Aνάκληση προϊόντος πάστας φασολιού σόγιας από τον ΕΦΕΤ

Ο Ε.Φ.Ε.Τ., ύστερα από κοινοποίηση μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενημερώθηκε από τις ολλανδικές αρχές για την διακίνηση προϊόντος tofu – πάστα φασολιού σόγιας, μαριναρισμένης σε τσίλι, προέλευσης Ταϊβάν, στο οποίο ανιχνεύτηκε τοξίνη παραγόμενη από τον Bacillus cereus.
Πρόκειται για πάστα φασολιού σόγιας, με την εμπορική επωνυμία "Τόφου – πάστα φασολιού σόγιας", σε γυάλινη συσκευασία των 300 g και 370 g, ανεξαρτήτως ημερομηνίας λήξης ή αριθμού παρτίδας. Η συνολική διακινηθείσα ποσότητα στην ελληνική αγορά ανέρχεται σε 96 συσκευασίες.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου του ανωτέρω προϊόντος, ανεξαρτήτως ημερομηνίας λήξης ή αριθμού παρτίδας, από την ελληνική επιχείρηση και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. καλεί τους καταναλωτές που έχουν στην κατοχή τους το ανωτέρω προϊόν, η απεικόνιση του οποίου φαίνεται κάτωθι, σε συσκευασίες των 300 g και 370 g, να μην το καταναλώσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας