Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

1ο Οικολογικό Δημοτικό Σχολείο Βερμίου. Φυτεύω και υιοθετώ ένα δέντρο


Στο πλαίσιο των προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που υλοποιεί το 1ο Δημοτικό Σχολείο Βερμίου, την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012 και ώρα 09:00, θα πραγματοποιηθεί δενδροφύτευση στο δημοτικό χώρο δίπλα στο ποτάμι, σε συνδιοργάνωση με τον Κυνηγετικό Σύλλογο Εορδαίας «Ο Αχιλλεύς».
Κάθε μαθητής θα φυτέψει το δικό του δέντρο και θα αναλάβει την υιοθεσία του, δηλαδή την ευθύνη να το παραδώσει στις επόμενες γενιές. Σκοπός της δραστηριότητας αυτής είναι να ενεργοποιηθούν οι ίδιοι οι μαθητές, να συμμετέχουν σε όλη τη διαδικασία που περιλαμβάνει το φύτεμα καλλωπιστικών δέντρων και να αναλάβουν τη μελλοντική φροντίδα τους. Παράλληλα εξελίσσεται η εκπαίδευση των μαθητών από ειδικούς επιστήμονες, σχετικά με τις ανάγκες των φυτών (λίπανση, πότισμα, ξεβοτάνισμα) και την ωφελιμότητα τους.

Η επιλογή του χώρου έγινε σε συνεννόηση και με τις οδηγίες του Τμήματος Πρασίνου του Δήμου Εορδαίας και κατόπιν ενημέρωσης της Δασικής Υπηρεσίας Κοζάνης. Τα δέντρα παραχωρήθηκαν από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Εορδαίας, μέλη του οποίου θα συνδράμουν στην προσπάθεια των μαθητών (διάτρηση εδάφους, πότισμα κτλ).

Αναλαμβάνω δράση
για περισσότερο πράσινο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας