Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Ξεκινά η Φλόγα το ταξίδι της για το Λονδίνο στις 10 Μαΐου - στις 13 Μαΐου θα περάσει από την Κοζάνη

Τρεις χιλιάδες χιλιόμετρα, 43 και πλέον πόλεις, 500 λαμπαδηδρόμοι και 8 ημέρες διαδρομής είναι τα στοιχεία με απλά νούμερα, τα οποία θα ισχύσουν μετά την Αφή της Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου στις 10 Μαΐου στην Αρχαία Ολυμπία, μέχρι και την παράδοσή της στους Βρετανούς διοργανωτές στις 17 του ίδιου μήνα στο Παναθηναϊκό στάδιο.

Σε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής ο πρόεδρος, Σπύρος Καπράλος, και το μέλος της ΕΟΕ, καθώς και πρόεδρος της επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, Σπύρος Ζαννιάς, μίλησαν στους εκπροσώπους του Τύπου για την Αφή και την διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας επί ελληνικού εδάφους.
Και οι δύο έδωσαν αναλυτικά στοιχεία τόσο για τη λαμπαδηδρομία, όσο και τις παράλληλες εκδηλώσεις που θα την πλαισιώσουν, σε μια συνέντευξη Τύπου που προκάλεσε το μεγάλο ενδιαφέρον τόσο των ελληνικών ΜΜΕ όσο και μεγάλων ξένων δικτύων, όπως του BBC, που θα την καλύψει.
Όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, Πρωθιέρεια στην τελετή Αφής της Φλόγας θα είναι η Ινώ Μενεγάκη και χορογράφος η ‘Αρτεμις Ιγνατίου, ενώ, όπως τόνισε μεταξύ άλλων ο Σπύρος Καπράλος, το σημαντικό στοιχείο της εκδήλωσης θα είναι ότι όλα τα έξοδα της λαμπαδηδρομίας θα καλυφθούν από χορηγίες και δεν θα επιβαρυνθεί στο ελάχιστο το δημόσιο
Πρώτος λαμπαδηδρόμος στην Αρχαία Ολυμπία θα είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής της κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης, Σπύρος Γιαννιώτης, ενώ θα ακολουθήσει γνωστός Βρετανός αθλητής, τον οποίο θα υποδείξουν οι διοργανωτές των 30ων Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.
Σε ό,τι αφορά τη διαδρομή της Φλόγας επί ελληνικού εδάφους, θα διασχίσει σχεδόν όλη τη χώρα.
Αμέσως μετά την Αφή θα ακολουθήσει τη διαδρομή Πύργος, Αμαλιάδα, Αρχαία Ίλιδα, Κόροιβος, Γαστούνη, Λεχαινά, Κόρινθος και θα φθάσει στον Πειραιά.
Κατά τη 2η ημέρα (11/5) θα μεταβεί με πλοίο στην Κρήτη και θα ακολουθήσει τη διαδρομή Κίσσαμος, Χανιά, Ρέθυμνο, Κνωσός, ‘Αγιος Νικόλαος, Μάλια, Χερσόνησος, Ηράκλειο.
Την 3η ημέρα (12/5) φθάνει στον Πειραιά και κατευθύνεται προς Πάτρα, Ρίο, Αμφιλοχία, Βόνιτσα, Πρέβεζα, Πάργα, Ηγουμενίτσα και Ιωάννινα, όπου διανυκτερεύει.
Στις 13/5 και κατά την 4η ημέρα αρχίζει το ταξίδι για την Καβάλα, αφού πρώτα περάσει από Κοζάνη, Βέροια και Θεσσαλονίκη.
Την 5η ημέρα (14/5) ξεκινά την πορεία με προορισμό την Κομοτηνή, τους Κήπους Έβρου (συνοριακό φυλάκιο), τις Φέρες, την Αλεξανδρούπολη, την Ξάνθη και τη Δράμα.
Την 6η ημέρα (15/5) η Φλόγα από τη Δράμα θα περάσει από Αλιστράτη, Σέρρες, Κατερίνη, Λάρισα, Βόλο και θα διανυκτερεύσει στη Λαμία.
Την 7η ημέρα (16/5) αρχίζει το ταξίδι για Χαλκίδα, Περιστέρι, Πειραιά και Αθήνα, για να ανηφορίσει για την Ακρόπολη, όπου και θα διανυκτερεύσει.
Την 8η ημέρα (17/5) η Φλόγα θα διέλθει από το νέο Μουσείο της Ακρόπολης, το κέντρο της Αθήνας, το Ζάππειο και θα καταλήξει στο Παναθηναϊκό στάδιο, όπου θα γίνει και η παράδοσή της στους Βρετανούς διοργανωτές.

ΑΠΕ ΜΠΕ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Όλο τους ίδιους και τους ίδιους, χορογραφοι, ιερειες.Στην Ελλάδα δεν είμαστε?τι να περιμένει κανείς.τουλάχιστον καμια ωραια πρωθιερεια χαθηκε να βαλουν? αισχος

Το Προφίλ μας