Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Πολίτες επιστρέφουν τα παράνομα προνοιακά επιδόματα

Στην αποκάλυψη ότι πολίτες που έχουν θορυβηθεί από τους ελέγχους που βρίσκονται σε εξέλιξη για την παράνομη είσπραξη προνοιακών επιδομάτων προσέρχονται οι ίδιοι στο Δήμο Αθηναίων, ζητώντας να επιστρέψουν τα χρήματα, προχώρησε η αρμόδια αντιδήμαρχος Καλλιόπη Γιαννοπούλου, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Τρίτης.
Όπως είπε, η κ. Γιαννοπούλου, δεκάδες πολίτες έχουν ήδη ζητήσει από τον Δήμο Αθηναίων να προχωρήσουν σε οικονομικό διακανονισμό για τα χρήματα που εισέπραξαν αν και δεν τα δικαιούνταν.

Η αντιδήμαρχος Αθηναίων σημείωσε ότι ο Δήμος δεν έχει προχωρήσει σε κάποια ενέργεια, αναμένοντας να διευκρινιστεί το ζήτημα από τα υπουργεία Υγείας και Οικονομικών.
Ο υπουργός Υγείας έχει τονίσει ότι μετά την απογραφή αρχίζει η διαδικασία επιστροφής των χρημάτων από όσους δεν δικαιούνταν τα επιδόματα και της απόδοσης ευθυνών σε όσους πιστοποίησαν αναπηρίες που δεν υπάρχουν.

Υπενθυμίζεται ότι 36.294 δικαιούχοι, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους έπαιρναν επιδόματα τυφλότητας ή απροστάτευτων ανηλίκων, δεν προσήλθαν να απογραφούν.

Σε εξέλιξη βρίσκονται έλεγχοι, ώστε να διαπιστωθεί ποιοι ελάμβαναν επιδόματα, χωρίς να τα δικαιούνται. Οι φάκελοι με όσους παράνομα ελάμβαναν προνοιακό επίδομα θα σταλούν στον εισαγγελέα και, σε επόμενη φάση, θα κληθούν να επιστρέψουν τα ποσά που εισέπραξαν παράνομα.

Από τη μη καταβολή των επιδομάτων σε μη δικαιούχους, για το Δημόσιο προκύπτει εξοικονόμηση 111 εκατ. ευρώ.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας