Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Τζάμπα μάγκες

Παρ΄ ότι είμαι και εγώ θύμα της ακρίβειας και παρ΄ ότι θεωρώ ότι αδίκως πληρώνω πολλά από τα κακώς κείμενα του κράτους, δεν συμφωνώ επ΄ ουδενί με το κίνημα του «δεν πληρώνω». Επειδή πιστεύω ότι εκτός από τη γενικευμένη και εν πολλοίς δικαιολογημένη δυσαρέσκεια υπάρχουν νόμοι, η αυθαίρετη κατάλυση των οποίων δυναμιτίζει εξελίξεις που μπορεί να έχουν δραματικά κοινωνικοπολιτικά αποτελέσματα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θεωρώ απαράδεκτο αρχηγοί κομμάτων, όπως η ..Αλέκα Παπαρήγα (κάλεσε σε «οργανωμένη ανάπτυξη πρωτοβουλιών άρνησης πληρωμής εισιτηρίων») και ο Αλέξης Τσίπρας (έκανε λόγο για την «ανυπακοή, έναν δρόμο που πρέπει να γίνει μαζικός»), να επικροτούν τέτοιου είδους αντιδράσεις. Αν για εκείνους ο πλέον ενδεδειγμένος τρόπος αντίδρασης προς μια κυβέρνηση δημοκρατικά εκλεγμένη είναι η αμφισβήτηση-κατάλυσή της με το τζάμπα, πολύ φοβάμαι ότι οι ίδιοι, εκτός από τζάμπα μάγκες, γίνονται και εξαιρετικά επικίνδυνοι...
Μετά τιμής ΠΑΝΔΩΡΑ

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυθαίρετη κατάλυση νόμων, και δη συντάγματος έκανε πρώτη η κυβέρνηση. Που πέρασε το μνημόνιο με απλή πλειοψηφία και όχι με πλειοψηφία 2/3, το οποίο δε, ακόμα δεν έχει επικυρωθεί από την βουλή των ελλήνων. Δείχνει τον δρόμο λοιπόν, η ίδια η κυβέρνηση. Παρομοίως και με την ατιμωρισία. δείχνει το λαμπρό παράδειγμα, πάλι παραβιάζοντας τα πρώτα άρθρα του συντάγματος κατά τα οποία ΟΛΟΙ οι έλληνες πολίτες είναι ίσοι απέναντι στο νόμο, αλλά οι βουλευτές και οι υπουργοί καλύπτονται από ασυλία και δεν δικάζονται ποτέ. Ποιοί είναι οι τσάμπα μάγκες λοιπόν...?

γιωργος θεοφάνου είπε...

συμφωνώ και επαυξανω και αυτός που εγραψε το αρθρο ειναι λακές δικός τους. ναι δεν πληρώνω αλλο στους κλεφτες. και να επισιμάνω κατι στον διαχιρειστή δεν βαζει τίποτα στο σαιτ να μας πει τι εγινε την προηγούμενη κυριακή στα διωδια του πολυμοίλου ήταν κανενας. πρέπει να σταματίσουμε να πληρώνουμε και εγώ πρωσοπικά εδώ λίγο καιρό που πληρωνω και είναι ποιό ωραία. νοιώθεις οτι κάνεις κάτι σωστό που το δικαιούσε δεν κλέβεις ο δρόμοσ είναι και δικός σου

Ανώνυμος είπε...

Τζάμπα μάγκες, επαναστάτες εκ του ασφαλούς. Τώρα ανακάλυψαν τα διόδια; Όταν ο Σουφλιάς υπέγραφε τις συμβάσεις παραχώρησης που ήταν;

γιώργος είπε...

αυτοί που τωρα μας βαζουν να τα πληρώσουμε που ήταν και αν το θεωρουσαν ή το θεωρούν άδικο να μην τα βάλουν. ακομα και ο σουφλιάς να ήταν δεν θα πλήρωνα. τότε ίσος να μην πλήρωνες και έσύ αν έπαιρνες ίσως κάποια γραμμή από το κόμμα σου. και δεν είμαι καθόλου εκ του ασφαλούς, αλλά όμως αν δεν αντιδράσουμε σε αυτή τη λέλαπα η θέση μας γενικότερα θα γινετε όλο και ποιό επισφαλής.

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΠΑΛΙΟΤΟΜΑΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΜΜΕΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ !
ΟΥΤΕ ΚΙ ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΜΟΥ , ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ , ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΑΡΡΩΣΤΗΣΟΥΝ !
ΝΑ ΠΑ' ΝΑ ΚΡΕΜΑΣΤΕΙΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ , ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ , ΚΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΑΣ !
ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ !
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ - ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ !

Ανώνυμος είπε...

Δεν πληρώνω ρε νταβατζηλίκια,ότι και να λένε οι παπαγάλοι,μόνο όταν επανέλθουν οι λογικές τιμές και ο παλιός αριθμός διοδίων,έως τότε δεν δίνω μία στους νταβάδες.

Ανώνυμος είπε...

Φαίνεται ότι οι πρασινοφρουροί, πήραν γραμμή για να ΣΥΚΟΦΑΝΤΉΣΟΥΝ ΑΥΤΌ ΤΟ ΚΊΝΗΜΑ ΦΑΙΝΌΜΕΝΟ!!
και "ζωγραφίζουν" σε γυναίκες μουστάκια!!
Φαίνεται ότι αυτή η γυναίκα έχει "καρύδια" που δεν έχουν αυτοί που μας κυβερνουν, οι "ντιντίδες"!!!...
Το ζήτημα είναι ότι, άν ξεκινήσεις να αναλύεις τα ζητήματα στραβά, στραβό συμπέρασμα θα βγάλεις!!
Πανδώρα!!..-έχεις και όνομα φρικιαστικό, αν σκεφτεί κανείς να σε "ανοίξει"-

παραθέτεις παιδιάστικα "επιχειρήματα" μέχρι ανόητα, κλπ.

Καταρχή, αυτοί που κάνουν αυτή την κινητοποίηση, ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ και στις δουλειές τους, ζούν στο πετσί τους τις διπλοπληρωμές!!!.

ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ τις υποχρεώσεις τους, όπως τον λογαριασμό της ΔΕΗ και μαζί με αυτόν ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ τους φόρους προς τον ΔΗΜΟ!!!, ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ τον φόρο που αναλογεί σε κάθε πολίτη, Τα φροντιστήρια, Τα ψώνια τους, τον καφέ τους, το εισητήριο στο θέατρο στον κινηματογράφο, την Βενζίνη τους, το πετρέλαιο θέρμανσης κλπ!!..

Που ΕΙΔΑΤΕ εσείς κυρία Πανδώρα, Αυτοί που κάνουν την κινητοποίηση αυτή, να είναι τζαμπατζήδες???..
Τζαμπα τζήδες είναι οι κυβερνώντες!!!
Πόσα εισητήρια πλήρωσε ο Γ.Πα"νδρέου, για τις εκδρομές που κάνει σ' όλο τον κόσμο εδώ και ενάμισυ χρόνο???..ή τα πετρέλαια???...

ΑΠΛΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΕΤΕ το κίνημα αυτό, και νομίζετε ότι προσφέρετε υπηρεσία στην κυβέρνηση, που μπορεί να σας πληρώνουν για τα γραφόμενά σας!!!

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΑΝ και ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ για ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ πράγματα και υπηρεσίες
τα οποία πληρώνουν μέσα από τη φορολογία, που τους κάνει το "κράτος"!!!
ΌΠΩΣ:
-Τα διόδια, -πληρώνουμε ή όχι τέλη κυκλοφορίας??
γιατί να τα ξαναπληρώσουμε???
-Τα εισητήρια στα αστικά λεωφορεία, είναι μόνο στην Αθήνα, γιατί Αύξησαν την τιμή του εισητηρίου!!, πέρα του ότι είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ο δήμος να παρέχει δωρεάν αυτή την υπηρεσία, από τους φόρους που παίρνει από τους πολίτες ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ!!!
-Τα "εισόδια" στα νοσοκομεία και Κ.Υ., ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ που μας κάνουν από τους μισθούς μσς, για να μας ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ "ΔΩΡΕΑΝ" η Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη!!!...
Γιατί ΝΑ τα ΞΑΝΑΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ???...

ΑΥΤΑ τα τρία σημεία είναι που επικέντρωσαν τον αγώνα τους οι ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΙ πολίτες!!!
Γιατί τα πληρώσαμε και ΔΕΝ θέλουμε να τα ξαναπληρώσουμε!!!

Ωφειλει η κυβέρνηση να κάνει ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ πολιτική
και να παρέχει στους πολίτες της αυτές τις υπηρεσίες ΔΩΡΕΑΝ!!!

Υπάρχει κάτι άλλο που λένε ότι δεν πληρώνουν αυτοί οι συμπολίτες μας, Πανδώρα???..

Φυσικά όχι!!!.. απλά εσύ και οι ομοίοι σου, θέλετε κάποια υγειή σκεπτόμενα άτομα να τα συκοφαντήσετε , να τα φοβήσετε, να γίνουν ραγιάδες σαν και σας, και να περιμένουν τον "αγά" τους, να τους πετάξει κάνα κόκκαλο και να τους γλύφουν όπως κάνετε εσείς!!!
Ε, όχι, αυτά επιτέλους πρέπει να εξαλείψουν από την Ελλήνική κοινωνία!!!
Πρέπει να αρνηθείτε το "κόκκαλο" που σας πέταξαν, για να γράψετε αυτό το...λογίδριο!!!

- Ο ΔΩΔΕΚΑ ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ -

Ανώνυμος είπε...

ΔΩΔΕΚΑ ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ
Άλλαξε χέρι ... δεν κάνει να παίζεις συνέχεια με το ίδιο.
Ασε που το απολαύσεις και περισσότερο.

Ανώνυμος είπε...

@ 2:15 μ.μ.
Εσύ την μακακία την πας ..σύννεφο!!!
Μπορείς να πάρεις θέση???..
ή είσαι και σύ μέ την..Πανδώρα??..
Τι σε ενοχλεί σε αυτά που γράφει ο Δώδεκα παρά πέντε???..
Θέλουμε απάντηση!!!..
Αλλιώς μη πετάγεσαι σαν πορδή και χαλάς τη συζήτηση!!...

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με τον Δώδεκα παρά πέντε

Ανώνυμος είπε...

Της πάει της Αλέκας το μουστάκι του Ιωσήφ αλλά νομίζω ότι με το μουστάκι του Αδόλφου θα είναι πιο επίκαιρη και σικάτη. Η αριστερά φίλοι μου δυστυχώς έχει χάσει το δρόμο της και περιθωριοποιείται με αυτές τις υποτιθέμενες "επαναστατικές" πρακτικές.

Ανώνυμος είπε...

ναι, δεν ειδες? τρομερη περιθωριοποίηση!
ο κόσμος δεν επικροτεί καμία από αυτές τις κινήσεις και όλοι οι δημοσιογραφοι (και μη) γράφουν τα ιδια και τα ίδια εδώ και πόσο καιρό απλά γιατί βαριούνται να γράψουν για κάτι άλλο.

αν όλα αυτά φίλε μου δεν είχαν έρεισμα στον κόσμο κανείς δεν θα ασχολούταν αλλά...μάλλον κάτι γίνεται...

Το Προφίλ μας