Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Δήμος Κοζάνης: Κάλεσμα στους Κοζανίτες που αγαπούν τον λόγο, ποιητές, συγγραφείς, παραμυθάδες

Το 3ο Διεθνές φεστιβάλ αφήγησης και τεχνών του λόγου Δήμου Κοζάνης καλεί όλους τους κατοίκους της περιοχής που αγαπούν το λόγο να αφηγηθούν ιστορίες και αναμνήσεις, να διαβάσουν ποιήματα και μικρά πεζά που έχουν γράψει ή θα γράψουν για το φεστιβάλ, να διηγηθούν μασάλια και ανέκδοτα. Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 29 Απριλίου έως την Κυριακή 8 Μαΐου και φέτος θα έχει θέμα «Προσφυγιά, Μετανάστευση, Διασπορά».
Το φεστιβάλ όπως κάθε χρόνο θα περιλαμβάνει παραστάσεις αφήγησης, αναλόγια λογοτεχνίας, βραδιές ποίησης, ομιλίες και ανοικτές συζητήσεις κ.α. Από φέτος θα γίνει και ένας διαγωνισμός προφορικής ποίησης πάνω στο θέμα του φεστιβάλ (Slam Poetry όπως έχει επικρατήσει ο διεθνής όρος) σε κεντρικό μπαρ της Κοζάνης.
Επίσης θα υπάρχουν βραδιές ομαδικών αφηγήσεων με ζωντανή μουσική –ρεμπέτικα της ξενιτιάς κ.α – όπου μπορούν να αφηγηθούν  ιστορίες και αναμνήσεις τους οι κάτοικοι της περιοχής (ιστορίες Ποντίων αλλά και Κυπρίων, Πολωνών, Αλβανών κ.α. μεταναστών ή προσφύγων).
Καλούμε επίσης τους ερασιτέχνες ή καθιερωμένους συγγραφείς και ποιητές κάθε ηλικίας να γράψουν πάνω στο θέμα του φετινού φεστιβάλ και το φεστιβάλ θα αναλάβει την δημόσια παρουσίαση και προβολή τους.
Παρακαλούνται όσοι θέλουν να γράψουν, να διαβάσουν ή να αφηγηθούν να επικοινωνήσουν με την γραμματεία του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης τηλ 24610-24062, εσωτ.1.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας