Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Οι νοικοκυρές είναι αχόρταγες στο σεξ σύμφωνα με έρευνα!

Μια νέα μελέτη, που είναι η πρώτη του είδους της που εξετάζει τη σχέση μεταξύ νοικοκυριού και σεξ, διαπίστωσε ότι οι περισσότερες ώρες για δουλειές του νοικοκυριού συνδέονται με συχνότερο σεξ για τα παντρεμένα ζευγάρια.
Η διαπίστωση αυτή εξέπληξε ακόμη και τους ερευνητές! «Αυτό που νομίζουμε ότι συμβαίνει είναι ότι υπάρχουν κάποια ζευγάρια που είναι μονίμως σε επαγρύπνηση, έχουν πολύ ενέργεια, δουλεύουν σκληρά και παίζουν σκληρά και βάζουν σε προτεραιότητα το χρόνο τους για να βρουν χρόνο για τα πράγματα που πραγματικά τους αρέσει να κάνουν», δήλωσε η Constance Gager, κοινωνιολόγος στο
κρατικό πανεπιστήμιο Montclair, στο Νιου Τζέρσεϊ.
Οι ερευνητές περίμεναν ότι οι άνδρες θα επωφελούνταν από αυτή τη σύνδεση μεταξύ των δουλειών του σπιτιού και του σεξ, επειδή οι γυναίκες τείνουν να κάνουν διπλάσιες δουλειές στο σπίτι από τους συζύγους τους. Αντ’ αυτού διαπίστωσαν ότι η επίδραση ισχύει εξίσου και για τα δύο φύλα.
«Νομίζω ότι πολλοί άνδρες θα εκπλαγούν, γιατί ακούω συχνά σχόλια του τύπου “Α, αυτό δεν συμβαίνει στο σπίτι μου! “», ανέφερε η Constance Gager.


Και αυτό το μοτίβο εξακολουθεί να ισχύει ανεξάρτητα από παράγοντες, όπως η υγεία, η ηλικία και η διάρκεια της σχέσης, που είναι πιθανό να επηρεάσουν τόσο τη σεξουαλική ζωή όσο και την ενασχόληση με τις δουλειές του σπιτιού.
Η μελέτη συμπεριέλαβε 6.877 παντρεμένα ζευγάρια διαφορετικής κοινωνικής τάξης, εκπαίδευσης και καταγωγής. Τα ζευγάρια αυτά έκαναν σεξ 82,7 φορές το χρόνο κατά μέσο όρο, όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, αριθμός που μεταφράζεται σε περίπου 1,6 φορές την εβδομάδα.
Οι γυναίκες δαπανούσαν περίπου 42 ώρες και οι σύζυγοί τους 23 ώρες κάθε εβδομάδα για δουλειές, όπως είναι η προετοιμασία των γευμάτων, το σκούπισμα και το ξεσκόνισμα, ενώ οι άνδρες ξόδευαν κατά μέσο όρο 34 ώρες την εβδομάδα σε μισθωτή εργασία, σε σύγκριση με 20 ώρες για τις συζύγους τους. Αν το δει κανείς συνολικά σημαίνει μέχρι 61 ώρες εργάσιμες την εβδομάδα για τις γυναίκες σε σύγκριση με 57 ώρες για τους άνδρες.
Μία αύξηση της τάξης του 1 % στις ώρες που δαπανούν οι σύζυγοι για οικιακές εργασίες μεταφράζεται σε 0,11 % αύξηση στις ώρες σεξ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ερευνητών, ενώ 1 % αύξηση των ωρών που αφιερώνουν οι άνδρες στις δουλειές του σπιτιού σημαίνει 0,06 % συχνότερο σεξ.
Μπορεί να μη φαίνεται πολύ αλλά η διαφορά ανεβαίνει σύμφωνα με την Constance Gager σε ορισμένες περιπτώσεις. Ένα ζευγάρι πάνω από το μέσο όρο που η γυναίκα ξοδεύει 68 ώρες την εβδομάδα σε δουλειές του σπιτιού και ο σύζυγος 45 ώρες θα κάνει σεξ 15 φορές περισσότερο το χρόνο – ή 1,3 φορές περισσότερο το μήνα – από ένα ζευγάρι κάτω του μέσου όρου που η γυναίκα αφιερώνει 16 ώρες την εβδομάδα σε δουλειές του σπιτιού και ο σύζυγος 2 ώρες.
«Ακόμη και οι πολυάσχολοι άνθρωποι – και κυρίως οι πολυάσχολοι – μπορούν να βρουν χρόνο για να κάνουν πράγματα που βρίσκουν σημαντικά ή ευχάριστα», σημείωσε η Constance Gager.
«Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι μερικά επιπλέον πλυντήρια την εβδομάδα θα αλλάξουν τη σεξουαλική ζωή κανενός», επεσήμανε η Gager. Αντίθετα η ίδια πιστεύει ότι κάποια ζευγάρια έχουν κάποια χαρακτηριστικά που τους επιτρέπουν να τα κάνουν όλα. Παρομοιάζει την περίπτωση με τα ευρήματα σε μελέτες που δείχνουν ότι τα παιδιά που τρώνε πιο συχνά μαζί με την οικογένειά τους έχουν λιγότερες πιθανότητες να δοκιμάσουν ναρκωτικά: δεν είναι τα οικογενειακά γεύματα που προσφέρουν ασφάλεια στα παιδιά αλλά η ποιότητα της σχέσης μεταξύ γονέων και παιδιών που οδηγεί μερικούς γονείς στο να ενθαρρύνουν τα οικογενειακά γεύματα και να παρακολουθούν τα παιδιά τους.
«Αν επρόκειτο όντως για μια σχέση αιτίας και αποτελέσματος τότε αν ο άνδρας πήγαινε στο σπίτι και έκανε όλες τις δουλειές του σπιτιού, θα μπορούσε να ξεκινήσει να κάνει περισσότερο σεξ», σημείωσε η Gager. «Στην πραγματικότητα μέσα σε ένα γάμο ή θα είστε ο τύπος που θα ασχολείται περισσότερο με το νοικοκυριό ή όχι. Απλά κάνοντας τις δουλειές του σπιτιού, δεν πρόκειται να καταφέρετε να κάνετε περισσότερο σεξ.»
«Από την άλλη βέβαια δε θα σας βλάψει κιόλας», πρόσθεσε.
dailyfucks.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας