Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Κοινοβουλευτικό …ριάλιτι για τις μπαλωθιές!

Εικόνες …μεσημεριανού ριάλιτι διαδραματίστηκαν στην Βουλή με τα «κοσμητικά επίθετα» να ανταλλάσσονται αδιακρίτως μεταξύ της βουλευτού Α’ Αθηνών της ΝΔ κυρίας Φωτεινής Πιπιλή και του ανεξάρτητου βουλευτή Χανίων,Χρ. Μαρκογιαννάκη (έχει προσχωρήσει στο κόμμα της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη). Αφορμή η συζήτηση στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή για το σχέδιο νόμου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που εναρμονίζει την ελληνική νομοθεσία με την κοινοτική οδηγία για τον έλεγχο της απόκτησης και της κατοχής όπλων.
 
 
Η κυρία Πιπιλή αναφέρθηκε στο γνωστό φαινόμενο με τις μπαλωθιές, θυμίζοντας πως «ο Μητσοτάκης ως άξιο τέκνο της Κρήτης αλλά και η Ντόρα όταν έκαναν περιοδείες γίνονταν δεκτοί με μπαλωθιές». Ο κ. Μαρκογιαννάκης παρενέβη για να της ..υποδείξει ότι το ίδιο συνέβαινε και με άλλους πολιτικούς αρχηγούς τους οποίους εκείνη ξεχνά: «Και ο Γ. Παπανδρέου αλλά και ο Αντ. Σαμαράς –και μάλιστα ο τελευταίος έδειξε να το χαίρεται κιόλας…», της είπε. Η «γαλάζια» βουλευτής όμως δεν έδειξε να πτοείται και στρεφόμενη στον συνοδοιπόρο της κυρία Μπακογιάννη του είπε ότι είναι «ορντινάντσα εσχάτως και προσφάτως»!
«Δεν είμαι ορντινάντσα κανενός!», βροντοφώναξε ο κ. Μαρκογιαννάκης, ο οποίος απάντησε στα πυρά της βουλευτού: «Άντε πήγαινε να κάνει επίδειξη χορού να σε μάθει ο κόσμος…», της είπε. Η θορυβώδης βουλευτής, ωστόσο, επέμεινε τραβώντας κι άλλο το σχοινί: «Κάτι τέτοιους σαν και σένα γυναίκες σαν και μένα τους στέλνουν να τους πλένουν τα πιάτα διότι είναι εργαζόμενες και δεν προλαβαίνουν»! Ο καυγάς τους λίγο έλειψε να δυναμιτίσει την συνεδρίαση της Επιτροπής και χρειάστηκε η παρέμβαση του προεδρεύοντος κ. Ι. Βλατή για να καθησυχάσει τα πνεύματα. Λίγο αργότερα ο κ. Μαρκογιαννάκης επανήλθε για να μετριάσει την αρνητική εικόνα που δημιουργήθηκε από την αντιπαράθεση, λέγοντας ότι «θα πάρω πίσω κάποιες λέξεις, αλλά εκείνη ξεκίνησε πρώτη λέγοντας ότι είμαι ορντινάντσα». «Δεν είμαι ορντινάντσα κανενός», επανέλαβε, σημειώνοντας ότι «είναι βαρύ αυτό που είπε» η βουλευτής και «εξαιτίας αυτής της φράσης κι εγώ παρεκτράπην». Παραδέχθηκε πάντως ότι «σε συγκεντρώσεις γινόταν ο κακός χαμός, τώρα όμως όχι». «Πράγματι υπάρχει αυτό το κακό –κάκιστο- έθιμο στην Κρήτη, όμως έχει αμβλυνθεί από την κοινωνία η οποία θέλει να μην ρίχνονται άσκοποι πυροβολισμοί σε βαθμό απίστευτο».
Όσον αφορά την ουσία του συζητούμενου νομοσχεδίου, μετατρέπεται σε κακούργημα το αδίκημα της κατοχής πολεμικού όπλου, ενώ δίνεται η δυνατότητα σε όσους διαθέτουν παράνομα κυνηγετικά όπλα να τα δηλώσουν πληρώνοντας το 20πλάσιο του προβλεπόμενου παραβόλου για την απόκτηση αδείας. 
ΤΟ ΒΗΜΑ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

alloi den ehoyn na fane kai i pipili...pipilizei anoisies.den ntrepete.den vlepei oti o kosmos peinaei kai ayti asholite me mpalothies.o allos pige stin dimokratiki symahia, eno prin itan me tin pipili symahos stin nd.

Το Προφίλ μας