Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Δεν μας έφτανε η μόλυνση από το λιγνίτη θα έχουμε και καύση απορριμμάτων; ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!!!

από το ιστολόγιο του servianet, servianetblog.blogspot.com
Αφορμή για την …κραυγή απελπισίας, μου έδωσε η σύσκεψη των συλλόγων -μελών της ΠΟΕ ΟΤΑ, που έγινε την περασμένη Δευτέρα 21/02 στο Κοβεντάρειο.Το ήδη επιβαρυμένο περιβάλλον μας από την δραστηριότητα της ΔΕΗ, θα γίνει και πεδίο εκμετάλλευση ιδιωτικών κερδοσκοπικών συμφερόντων και βέβαια το αυξημένο «μάρμαρο», του κόστους διαχείρισης των σκουπιδιών, θα το πληρώσουμε αδρά ΟΛΟΙ ΜΑΣ, οι αναπνέοντες τον καινούργιο μας …καρκίνο. ΕΛΕΟΣ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!! ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΛΛΩΣΙΜΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ

Αντιγράφω από το ενημερωτικό δελτίο της ΠΟΕ ΟΤΑ:
«Σύμφωνα με δημοσιεύματα, κυρίως του οικονομικού Τύπου, στις 12 Ιανουαρίου 2011 δημοπρατήθηκε η πρώτη φάση του διαγωνισμού για το «πρώτο περιβαλλοντικό» έργο Σύμπραξης Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα (Σ.Δ.Ι.Τ.) ολοκληρωμένου συστήματος Διαχείρισης Απορριμμάτων στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Αντικείμενο του έργου, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, αποτελεί η κατασκευή Μονάδας Επεξεργασίας Αποβλήτων (Μ.Ε.Α.) δυναμικότητας περίπου 120.000 τόνων. Αυτή θα περιλαμβάνει:
1. Εγκατάσταση Μηχανικής Ανακύκλωσης.
2. Εγκατάσταση βιολογικής επεξεργασίας (αναερόβιας χώνευσης, κομποστοποίησης ή άλλης περιβαλλοντικά συμβατής βιολογικής επεξεργασίας) του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (Χ.Υ.Τ.Υ.).
3. Λειτουργία και συντήρηση των παραπάνω εγκαταστάσεων.
4. Λειτουργία και συντήρηση των παραπάνω εγκαταστάσεων του δικτύου τροφοδοσίας της Μ.Ε.Α., το οποίο αποτελείται από 9 υφιστάμενους Σταθμούς Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (Σ.Μ.Α.) και από ένα που θα κατασκευαστεί από τον ανάδοχο.
5. Ενεργειακή αξιοποίηση από τον ανάδοχο των παραγόμενων υλικών από την Μ.Ε.Α.Ο εκτιμώμενος προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 116.400.000 ευρώ, ενώ φορέας υλοποίησης είναι η Ανώνυμος Εταιρία Διαχείρισης Απορριμμάτων Δυτικής Μακεδονίας (ΔΙ.Α.ΔΥ.ΜΑ. Α.Ε.).Ο ιδιώτης που θα επιλεγεί, θα αναλάβει τη χρηματοδότηση, μελέτη, κατασκευή, συντήρηση και λειτουργία των υποδομών για είκοσι επτά (27) χρόνια και θα αποπληρώνεται βάσει μηχανισμού πληρωμών
την περίοδο λειτουργίας. Αυτό σημαίνει ότι, όλο το κόστος της επένδυσης, της λειτουργίας και της συντήρησης, τους τόκους των τραπεζικών δανείων και το κέρδος του ιδιώτη θα το φορτωθούν οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί μέσω των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας. Ο ιδιώτης – επιχειρηματίας θα επιλέξει την τεχνολογία που τον βολεύει για να έχει σίγουρα και μεγάλα κέρδη. Στους όρους του διαγωνισμού περιλαμβάνεται και αυτός της ενεργειακής αξιοποίησης των Στερεών Αποβλήτων, που σημαίνει ότι πριμοδοτείται η καρκινογόνα καύση.
Είναι φανερό ότι η πριμοδότηση της μεθόδου αυτής, παρότι είναι πανάκριβη και επικίνδυνη για την υγεία και το περιβάλλον, γίνεται για να εξυπηρετηθεί η κερδοφορία των μεγάλων ιδιωτικών κεφαλαίων.
Κερδοφορία που δεν θα προέρχεται μόνο από τα πανάκριβα ανταποδοτικά τέλη, αλλά και από τις πωλήσεις ηλεκτρικού ρεύματος και τις κρατικές επιδοτήσεις, καθώς η ενεργειακή αξιοποίηση των απορριμμάτων με πρόσφατο Νόμο ανήκει… στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (Α.Π.Ε.) !!!  ….»

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ama nomizeis oti i simerini katastasi pou einai me ta skoupidia einai kaliteri, tote mporeis na pinis nero afoba na koimase isuxos me ta skoipidia se oles tis meries, kai na perimeneis na erthoun kai stin periousia sou

Ανώνυμος είπε...

αφού "γίνεται για να εξυπηρετηθεί η κερδοφορία των μεγάλων ιδιωτικών κεφαλαίων" δεν πρέπει να γίνει. Ούτε τα σκουπίδια να τα αφήνουμε να τα μαζεύει το κεφάλαιο. Να τα κρατάαμε στα σπίτια μας.
ΟΧΙ ΟΧΙ δοξασμένο ΟΧΙ

Ανώνυμος είπε...

Εμπρός ! Όλοι να στηρίξουμε τον καημένο τον Μπόμπολα και κάθε Μπόμπολα, να βγάλει λίγα εκατομμυριάκια !!!!!
Εμπρός όλοι μαζί να φωνάξουμε με ένα στόμα-μια φωνή : "Φέρτε και τα σκουπίδια όλων των Βαλκανίων! Μην τα δώσετε αλλού ! Μόνο σε εμάς γιατί εμείς είμαστε καλά παιδιά, πάντα προσκυνάμε κατουρημένες ποδιές ! Δώστε μας μόνο καμιά δουλίτσα, και όλα καλά !"
Εμπρός αδέλφια αγωνιστές ! Θα κερδίσουμε θα δείτε ! Θα κοροϊδέψουμε τους ανόητους της Κερατέας και θα πάρουμε εμείς τη δουλειά ! Θα δείτε !!!!

Το Προφίλ μας