Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Ποτέ πια κυβέρνηση "τύπου Καραμανλή"

ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ στα ΝΕΑ:«Το χρέος είναι πνευµονία. ∆εν είναι κρυολόγηµα.Αν µπορούσαµε µε εκλογές να µειώσουµε το χρέος, να κάναµε όχι µία αλλά πέντε φορές εκλογές»
Ο Γιάννης Ραγκούσης εµφανίζεται σίγουρος ότι οι θυσίες του λαού θα πιάσουν τόπο και ζητά να υπάρξουν συνταγµατικές ρυθµίσεις ώστε καµία κυβέρνηση στο µέλλον – «τύπου Καραµανλή» όπως λέει χαρακτηριστικά – να µην καταστρέψει τη χώρα υπερχρεώνοντάς την.  
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 


Κύριε υπουργέ, το κλίµα στην ελληνική κοινωνία είναι πολύ βαρύ. Εκεί που είχε.. προεξοφληθεί η σωτηρία της χώρας, µετά τη συνάντηση του Πρωθυπουργού µε την κ. Μέρκελ βγήκαν στο προσκήνιο ξανά τα απαισιόδοξα σενάρια.
Το κλίµα πράγµατι είναι βαρύ. Η µεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων περνάει µεγάλες δυσκολίες – είτε είναι εργαζόµενοι είτε επαγγελµατίες είτε βέβαια άνεργοι είτε νέοι µε ανασφάλεια και αβεβαιότητα για το µέλλον.

Γιατί όµως όλα αυτά; ∆ιότι στην πραγµατικότητα µεταπολιτευτικά η χώρα έζησε σε µια τεχνητή οικονοµική και κοινωνική ευφορία. Που εν πολλοίς βασιζόταν στη διολίσθηση της δραχµής και µετά την έλευση του ευρώ αποκλειστικά στη διόγκωση του εξωτερικού δανεισµού. Τότε το κλίµα ήταν καλό, η χώρα όµως βυθιζόταν. Σήµερα πληρώνουµε τα σπασµένα της γκρίζας πλευράς της µεταπολίτευσης, κυρίως τις εγκληµατικές και ολέθριες πολιτικές της περιόδου 2004-09.

Τι πήγε στραβά; Ολα τα σκληρά µέτρα που ζήτησαν έχουν ληφθεί. Το Μνηµόνιο εφαρµόζεται και οι πολίτες µατώνουν καθηµερινά. Παρ’ όλα αυτά, η εντύπωση που υπάρχει είναι ότι είµαστε ξανά στο σηµείο εκκίνησης.
Ορισµένες φορές η δηµόσια συζήτηση στην Ελλάδα, αντί να αποσαφηνίζει τα πράγµατα, διεξάγεται – και µε δική µας ευθύνη – µε όρους που επιτείνουν τη σύγχυση.

Η χώρα βρέθηκε τον Οκτώβριο του 2009 µε ένα πρωτοφανές έλλειµµα 36 δισ. τον χρόνο και ένα δυσθεόρατο, αυτοτροφοδοτούµενο χρέος 300 δισ.

Βρεθήκαµε έτσι σε µια κατάσταση έκτακτης ανάγκης και έπρεπε να αντιστρέψουµε την πορεία των πραγµάτων. Ξεκινώντας υποχρεωτικά από το έλλειµµα. Βάλαµε τη χώρα σε µια δύσκολη αλλά τη µόνη ορθή πορεία.

Τώρα είναι η ώρα να κοιτάξουµε κατάµατα και να αντιµετωπίσουµε το χρέος, ξεκαθαρίζοντας ότι τρεις δεκαετίες χρέωσαν την Ελλάδα, µια πενταετία όµως την οδήγησε στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Η πενταετία του κυρίου Καραµανλή – τον οποίο ο κ. Σαµαράς για να τον «τιµήσει» θέλει να τον αναδείξει και σε Πρόεδρο της ∆ηµοκρατίας. 

Από ΤΑ ΝΕΑ

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τις μαρακίες που λέει ο ραγκούσης τις σκέφτεται ή τις λέει έτσι για να πει κάτι?????????

Ανώνυμος είπε...

Και τύπου Παπανδρέου-Λεφτά υπάρχουν.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΠΟΛΥ ΤΟ ΤΑΚΑ ΤΑΚΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΑΛΑΚΑ.

Ανώνυμος είπε...

HITLER!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΗΣΕ!...
ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΜΕ ΤΑ ΧΙΛΙΑ ΖΟΡΙΑ...
(ΠΑΣΠ)ΑΛΙΖΕ ΚΟΡΔΩΜΕΝΟΣ ΔΕΞΙΑ ΚΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ...
ΓΕΥΤΗΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΑ ΧΝΩΤΑ ΤΟΥ ΜΙΖΟΚΟΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΟΥΛΩΝΤΑΣ ΣΑΠΙΟΚΟΙΛΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΜΟΙΡΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ
ΓΙΑ ΜΠΟΝ ΦΙΛΕ... ΠΑΡΑΚΑΛΩ! ΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗ ...ΡΟΜΦΑΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΕΙ ΣΕ ΣΤΙΛ ΠΡΑΣΙΝΟΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΚΑΝΤΑΦΙ.
ΟΞΩ ΡΕ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ ΜΠΑΛΑΛΑΔΕΣ...
ΟΥΟΥΟΥΣΤ! ΠΑΛΙΟΛΑΜΟΓΙΑ!...

Ανώνυμος είπε...

nai nai η κυβερνησεις σημιτη ηταν ωραιες...
κατι ολυμπιαδες, χρηματιστηρια...

κατι μκο τυπου ιδρυμα παπανδρεου (1,2 εκατ. ευρω επιχορηγηση σε 3 χρονια)

και ο γαπ υπεξ, παλιοτερα υπ. παιδειας...

και τωρα λες και ηρθαν αμολυντοι απο τον αρη....

με ρεππα, διαμαντοπουλου, καστανιδη, χρυσοχοιδη (ο μονος υπουργος πουσκασε βομαβα ΜΕΣΑ στο γραφειο του, ενω η υποθεση κουνεβα μπηκε οριστικα στο αρχειο) , παγκαλο και λοιπα επαγγελματικα κομματοσκυλα...

Το Προφίλ μας