Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

«Στο σφυρί» το ακίνητο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών στο κέντρο της Κοζάνης!

του Χρήστου Βήττα από τον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ
Στο σφυρί αντί «πινακίου φακής» βγαίνει το ακίνητο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Σερβίων και Κοζάνης στο κέντρο της πόλης της Κοζάνης.Με τον πλειστηριασμό που διενεργείται στις 2 Μαρτίου στο ειρηνοδικείο Κοζάνης εκποιείται και η τελευταία περιουσία που απόμεινε στην μεγαλύτερη συνεταιριστική οργάνωση της περιοχής, αφού μέχρι τώρα έχουν δοθεί «κοψοχρονιά» αποθήκες και άλλα περιουσιακά στοιχεία. Το κεντρικό κτίριο επί της οδού Ξ. Τριανταφυλλίδη 21 & Μητροπολίτου Φωτίου, στο οποίο στεγάζονται τα γραφεία της διοίκησης του συνεταιρισμού και ιδιωτικό σούπερ μάρκετ, βγαίνουν σε πλειστηριασμό με τιμή εκκίνησης 400.000 ευρώ.

Επισπεύδουσα είναι η οικογένεια του άτυχου εργαζόμενου της ΕΓΣ Κοζάνης, Πασχάλη Μαργαρίτη, που είχε χάσει τη ζωή του το 2001 σε εργατικό ατύχημα στο τυροκομείο της Ένωσης στα Σέρβια. Η οικογένεια προχωρά σε πλειστηριασμό της ακίνητης περιουσίας της ΕΑΣ, έναντι 50.000 ευρώ που διεκδικεί από την Ένωση. Ο δημόσιος αναγκαστικός πλειστηριασμός διεξάγεται στις 2 Μαρτίου 2010 στο ειρηνοδικείο Κοζάνης, ενώπιον συμβολαιογράφου.
Τιμή πρώτης προσφοράς κατά την έναρξη του πλειστηριασμού ορίζεται το ποσό των 400.000 ευρώ, σύμφωνα με την υπ? αριθμό 9.524/12-02-2010 Δήλωσης Επισπεύσεως Πλειστηριασμού με αριθμό 500/2006 απόφασης του μονομελούς πρωτοδικείου Κοζάνης. Το επίμαχο ακίνητο που βγαίνει στο σφυρί είναι το πιο σημαντικό που απέμεινε στη ΕΑΣ Κοζάνης και φυσικά κινδυνεύει να το χάσει. Πρόκειται για διώροφη οικοδομή εμβαδού 255,50 τ.μ. στο κέντρο της Κοζάνης, κτισμένη σε οικόπεδο 292,20 τ.μ. Η οικοδομή αποτελείται από υπόγειο (δύο χώρους), ισόγειο με πατάρι που χρησιμοποιείται ως σούπερ μάρκετ και από τον 1ο όροφο τεσσάρων χώρων που χρησιμοποιεί για γραφεία η Ένωση. Το εν λόγω ακίνητο περιήλθε στην κυριότητα του οφειλέτη, δηλαδή της ΕΑΣ Σερβίων και Κοζάνης το 1960.
Να σημειωθεί ότι το κεντρικό κτίριο, αποτελεί το πιο σημαντικό περιουσιακό στοιχείο, από τα ελάχιστα που απέμειναν στην ΕΑΣ, όμως είναι πολλάκις προσημειωμένο και υποθηκευμένο, αφού μέχρι τώρα επιχειρήθηκαν αρκετοί πλειστηριασμοί, αλλά ματαιώθηκαν.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το υπ? αριθμό πρωτοκόλλου 1484/18-2-2010 Πιστοποιητικό Βαρών του Υποθηκοφυλακείου Κοζάνης, επί του ανωτέρω ακινήτου υφίστανται τα παρακάτω βάρη:
-Προσημείωση Υποθήκης υπέρ Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων Α.Ε., με έδτρα την Νέα Καρβάλη Καβάλας, αντί του ποσού των 290.000 ευρώ.
-Υποθήκη υπέρ του ελληνικού δημοσίου ΔΟΥ Κοζάνης, για το ποσό των 724.358,18 ευρώ.
-Αναγκαστική κατάσχεση με επίσπευση του ΙΚΑ ΕΤΑΜ Υποκατάστημα Κοζάνης για επιτασσόμενο ποσό 1.694.236 ευρώ.
-Αναγκαστική κατάσχεση με επίσπευση της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων Α.Ε. για επιτασσόμενο ποσό 98.300,20 ευρώ.
-Ακόμη υπάρχουν προσημειώσεις υποθήκης υπέρ ιδιωτών και εργαζομένων της ΕΑΣ Σερβίων και Κοζάνης.
Τέλος, υπάρχει και ο παρών πλειστηριασμός της οικογένειας του άτυχου εργαζόμενου της ΕΑΣ, που όπως προαναφέρθηκε είχε χάσει τη ζωή του στο τυροκομείο Σερβίων πριν από δέκα χρόνια. Η τιμή πρώτης προσφοράς των 400.000 ευρώ προσδιορίστηκε με βάση την αντικειμενική τιμή του ακινήτου. Ο πλειστηριασμός γίνεται με την υποβολή γραπτών προτάσεων και σφραγισμένων προσφορών και στη συνέχεια διαδοχικών προφορικών προσφορών.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΕ ΓΕΙΑ !!!!!!!!!!!!!!!
ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ !!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ ΜΕΓΑΛΕΙΑ ΔΙΗΓΩΝΤΑΣ ΤΑ ΝΑ ΚΛΑΙΣ.....ΦΑΓΑΝΕ ΛΕΦΤΑ ΑΡΑΓΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥΣ Η ΕΦΤΑΙΞΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ???ΙΔΟΥ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ............

Ανώνυμος είπε...

Bρε παιδιά εδώ υπάρχει και μια ανακολουθεία που ακούει στο όνομα αποθήκες της ένωσης στα Σέρβια. ΑΥΤΈΣ ΌΠΩΣ ΕΊΝΑΙ ΓΝΩΣΤΌ ΑΝΉΚΟΥΝ ΑΚΌΜΑ ΣΤΗΝ ΈΝΩΣΗ Η ΜΗΠΩΣ ΔΟΘΗΚΑΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΧΑΜΠΑΡΙ...

Ανώνυμος είπε...

Η χρεοκοπία του συνεταιρισμού όπου είχαν καταθέσει τον ιδρώτα τους οι παππούδες μας και οι πατεράδες μας είναι σκάνδαλο για την περιοχή μας αναλογικά πολύ μεγαλύτερο από το Βατοπέδι και τη Ζίμενς. Κι όνως κανένας από μας δεν ασχολείται με την τιμωρία των ενόχων.

Ανώνυμος είπε...

Πραγματι τι έγινε με τις αποθήκες στα ΣΈΡΒΙΑ ?? Μήπως δόθηκαν και αυτές σαν την περιουσία του ΣΤΡΑΤΟΎ. Είναι η γνωστή υπόθεση ΚΤΕΛ και δούμε σύντομα τις αποθήκες της ένωσης να χτίζονται απο κάποιο ιδιώτη?

Ανώνυμος είπε...

3:46
Και οι παρακάτω αποθήκες έγιναν βενζινάδικο. Γιατί σε παραξενεύουν αν θα γίνουν και αυτές;

Ανώνυμος είπε...

μην αγχωνεστε κυριοι!!!Ακομα στην ΕΑΣ Κοζανης ανηκουν , αλλα οσονουπω θα βγουν στο σφυρι και αυτες απο εμας τους πρωην εργαζομενους.Ενα εκατομμυριο και πανω ευρω μας χρωσταει σε δεδουλευμενα και αποζημιωσεις το Δ.Σ. της ΕΑΣ Κοζανης τα τελευταια πεντε χρονια!!!!Αν υπαρχει κανενας ενδιαφερομενος για τις αποθηκες και το τυροκομειο να μας το πει.

Το Προφίλ μας