Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Προσοχή : Ληστεία στις αντλίες βενζίνης!

∆ιαστάσεις έχει πάρει η χρήση των ληστρικών µηχανισµών κλοπής στη βενζίνη ενώ, σύµφωνα µε µελέτη του Πολυτεχνείου, τουλάχιστον 10%των αντλιών στα πρατήρια είναι πειραγµένες.

Οσο µάλιστα αυξάνεται η τιµή της βενζίνης, η οποία σε ορισµένες περιοχές της χώρας έφτασε να πωλείται στα επίπεδα των 1,80 ευρώ το λίτρο το Σαββατοκύριακο, τόσο µεγαλώνει και το κίνητρο για τη χρήση από πρατηριούχους µηχανισµών που κλέβουν τους ανυποψίαστους οδηγούς στην αντλία. 


∆ύο τέτοιους µηχανισµούς, µε τους οποίους αλλοίωνε τις ενδείξεις και των τεσσάρων αντλιών του πρατηρίου του, εντόπισαν το Σάββατο σε βενζινάδικο επί της.. οδού Βάρης - Κορωπίου ελεγκτές του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

ΤΟ ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΣΦΡΑΓΙΣΤΗΚΕ και ο ιδιοκτήτης προφυλακίστηκε, ενώ πέραν του προστίµου 8.000 ευρώ που του επιβλήθηκε άµεσα, ο φάκελός του παραπέµφθηκε στη διεύθυνση Μεταφορών της Περιφέρειας Αττικής προκειµένου να του αφαιρέσει οριστικά την άδεια λειτουργίας, µεβάση το νέο, πιο αυστηρό θεσµικό πλαίσιο που ψηφίστηκε τον Ιανουάριο.

Ο παραβάτης αντιµετωπίζει επιπλέον πρόστιµο, ίσο µετο διπλάσιο του ποσοστού απόκλισης κάθε αντλίας επί του συνολικού κύκλου εργασιών του πρατηρίου του, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Ντίνος Ρόβλιας, ο οποίος έδωσε χθες συνέντευξη σχετικά µε τα ευρήµατα των ελέγχων.

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΤΟΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΗ. Παράλληλα, οι Αρχές διεξάγουν προανάκριση προκειµένου να εντοπιστεί και ο εγκαταστάτης του µηχανισµού, για τον οποίοο νέος νόµος προβλέπει επιβολή προστίµου από 50.000 έως 500.000 ευρώ. Οπως προκύπτει από την τελευταία έρευνα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, 10% των αντλιών όλης της αγοράς είναι πειραγµένο. Αυτό ανέφερε, µεταξύ των άλλων, χθες και ο γενικός γραµµατέας Καταναλωτή Στέφανος Κοµνηνός.

ΕΚΑΤΟΝΤΑ∆ΕΣ ΒΕΝΖΙΝΑ∆ΙΚΑ πωλούν στους καταναλωτές λιγότερα καύσιµα σε κάθε γέµισµα.

Η κλοπή του καταναλωτή γίνεται ως εξής: ένας παράνοµος ηλεκτρονικός µηχανισµός που κοστίζει γύρω στα 5.000 ευρώ προσαρµόζεται στην αντλία και αλλοιώνει την ένδειξη της ποσότητας του καυσίµου που παραδίδεται, βάσει της οποίας τιµολογείται τελικά ο οδηγός.

Για παράδειγµα, αν οµηχανισµός αυτός έχει ρυθµιστεί να κλέβει το 5% της παραδοτέας ποσότητας, τότε ο οδηγός που θα παραγγείλει 20 λίτρα βενζίνηςθα πάρει τελικά 19 λίτρα.

Αν είναι ρυθµισµένος στο 10%, τό τε η κλοπή θα αφορά 2 λίτρα κ.ο.κ. ΤΗΝ ΑΝΗΦΟΡΑ Η ΒΕΝΖΙΝΗ. Στο µεταξύ, µέχρι και το 1,84 ευρώ έφτασε να πωλείται το λίτρο της αµόλυβδης σε κάποιους νοµούς της χώρας το Σαββατοκύριακο, ενώ πλέον σε κανένα νοµό η µέση τιµή δεν είναι χαµηλότερη από 1,60 ευρώ.

Και αυτό παρότι µέχρι την περασµένη Πέµπτη, τουλάχιστον σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη,κυµαινόταν σε 1,58-1,59 ευρώ το λίτρο. Χθες η µέση τιµή στην Αθήνα είχε ανέβει σε 1,61 ευρώ, ενώ πανελλαδικά ξεπερνούσε το 1,65 ευρώ.

Συνάντησηµε εκπροσώπους της αγοράς καυσίµων, µε αντικείµενο την εκτίναξη των τιµών στα καύσιµα, θα έχει εκτός απροόπτου σήµερα η ηγεσία του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης. 

ΤΑ ΝΕΑ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μπορει κάποιος να μου πει το πρατήριο στη Βαρης κορωπίου επειδή έβαζα από εκει

Το Προφίλ μας