Επίκαιρα Θέματα:

Ο Καιρός: Από το συνεχές ξεβράκωμα, βρακί δεν έμεινε στον κ*** μας! Ευτυχώς έρχεται πανηγύρι!

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Επεισοδιακή ομιλία Διαμαντοπούλου προς τους δημάρχους για τις συγχωνεύσεις σχολείων...

Επεισοδιακή ήταν η συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας με τους δημάρχους της χώρας για το θέμα των συγχωνεύσεων σχολείων και της παρουσίασης της πολιτικής του νέου σχολείου που θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο σε συγκεκριμένο αριθμό σχολικών μονάδων.
Μικρή ομάδα εκπαιδευτικών εισέβαλε στην αίθουσα του υπουργείου, όπου είχε ξεκινήσει η συνάντηση - ημερίδα για τις συγχωνεύσεις σχολείων.
Οι εκπαιδευτικοί διέκοψαν την ομιλία της υπουργού Παιδείας προς τους δημάρχους της χώρας, άνοιξαν μέσα στην αίθουσα πανώ και άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.


Την ίδια στιγμή, άλλοι εκπαιδευτικοί διαδήλωναν έξω από το υπουργείο Παιδείας με συνθήματα κατά των συγχωνεύσεων σχολείων και του Μνημονίου.

Η ημερίδα διακόπηκε, κάποιοι από τους παρευρισκόμενους δημάρχους αντέδρασαν, οι εκπαιδευτικοί αποδοκιμάστηκαν και απάντησαν με υβριστικούς χαρακτηρισμούς στους επικριτές τους.

Η υπουργός Παιδείας, παρ' όλα αυτά, εξηγώντας στους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης την πολιτική που υπαγορεύει τις συνενώσεις ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει δέσμευση για το θέμα των συγχωνεύσεων σχολείων από το Μνημόνιο.

Η κ. Διαμαντοπούλου ανέφερε αρκετά παραδείγματα σχολείων, τα οποία έχουν ελάχιστους μαθητές, ενώ λειτουργούν το ένα πολύ κοντά με το άλλο.

Πρόσθεσε ότι φυσική συνέπεια των συνενώσεων είναι και η εξοικονόμηση δαπανών.

Κύριος στόχος, όπως δήλωσε, είναι ο ίδιος ο μαθητής και οι ανάγκες του, ο οποίος καλείται να λειτουργήσει από το Σεπτέμβριο σε νέου τύπου σχολεία που ευνοούν την ομαδικότητα και τη συνεργασία. Κάτι τέτοιο, όπως είπε, δεν μπορεί να επιτευχθεί σε τάξεις με πολύ μικρό (συχνά μονοψήφιο) αριθμό μαθητών.

Οι δήμαρχοι παρατήρησαν από την πλευρά τους ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα φαίνεται πως θα είναι η μεταφορά των μαθητών, καθώς ήδη σήμερα με το υφιστάμενο σύστημα γίνεται όργιο κατασπατάλησης χρημάτων με τη δικαιολογία της μεταφοράς μαθητών σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Το πρόβλημα των δαπανών για τη μεταφορά μαθητών πρέπει να ελεγχθεί από τους ίδιους τους δημάρχους, σημείωσε η κ. Διαμαντοπούλου, υπενθυμίζοντας ότι ενώ το 2005 το κόστος ήταν 105 εκατ. ευρώ, το 2009 ανήλθε σε 260 εκατ. ευρώ.
NEA.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ο μαθητης και οι αναγκες του. με το κοστοςμεταφορας να μετακυλιεται στους δημους....

προφανως τις αναγκες των μαθητων η υπουργος τις εμαθε απο τον υιο της που παρακολουθει το ιντερνασιοναλ μπακαλορεα....

Ανώνυμος είπε...

"δεν υπάρχει δέσμευση για το θέμα των συγχωνεύσεων σχολείων από το Μνημόνιο."

"εξοικονόμηση δαπανών" και ας είναι οι μαθητές απο τις 6 τα χαραματα στο πόδι. ποιος νοιαζεται αν κουράζονται, αν μπορούν να αποδόσουν, αν προλαβαίνουν να διαβάσουν??? τόσο πολύ νοιάζονται για τη μόρφωσή μας...

Ανώνυμος είπε...

Διαμαντοπούλου, κόψε τις μαλακίες.

Υ.Γ. Προς τους Μηνυτές του Ai-Vres,
Αν δεν υπήρχε η ανωνυμία δεν θα μπορούσαμε να εκφράσουμε αυτά που σκεφτόμαστε. Έτσι εσεις Κοκολιοί θα ακούγατε μόνο τους Αυλοκόλακες και όχι όλους εμάς, μέχρι να σας πετάξουν μαζί με την καρέκλα από το Δημαρχείο όπως την έπαθαν οι παλιότεροι. Πείτε ένα ευχαριστώ στο Ai-Vres και αφήστε τις μηνήσεις κατά μέρος.

Το Προφίλ μας