Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 8 Αυγούστου 2010

Ανακοίνωση -δελτίο τύπου Συλλόγων- Φορέων του Δήμου Αιανής

Το τελευταίο διάστημα φορείς του Δήμου Αιανής, αλλά και πολίτες της κοινωνίας μας ανέλαβαν την πρωτοβουλία να οργανώσουν και να μεθοδεύσουν τις δράσεις για την παραμονή του Δήμου Αιανής . Μετά από τρεις συγκεντρώσεις -συζητήσεις συλλόγων-φορέων της Αιανής και πολιτών του Δήμου ετέθησαν ως στόχοι τα εξής: 
Πρώτον, οι αποφάσεις να λαμβάνονται όσο το δυνατόν πιο ανοικτά, πιο συμμετοχικά και εγγύτερα στους πολίτες. 
Δεύτερον, οι σύλλογοι και οι φορείς του τόπου μας να παρακολουθούν τις πολιτικές εξελίξεις στο διαμορφούμενο αυτοδιοικητικό σκηνικό και να παρεμβαίνουν κατά περίπτωση για να απαιτούν λύσεις που θα εξυπηρετούν την κοινωνία και τους πολίτες του Δήμου μας. 

Τρίτον, συζητήθηκε η προοπτική και η δυνατότητα να διεκδικήσουμε την αυτονομία του Δήμου Αιανής και αποφασίστηκε να τεθεί το θέμα σε λαϊκή συνέλευση. Μετά από όλα αυτά αποφασίστηκε να προχωρήσουμε στη Λαϊκή συνέλευση της Τρίτης 3 Αυγούστου, ώστε να ενημερώσουμε τους Δημότες μας, με τα εξής θέματα: 
1.Καλλικράτης&συνέπειςτου. 2.Μεθόδευση του αγώνα παραμονής του Δήμου Αιανής 3.Προτάσεις Φορέων & Δημοτών για τη συνέχιση του αγώνα. Για μια ακόμα φορά οι κάτοικοι της Αιανής συμμετείχαν, ενημερώθηκαν, αντάλλαξαν απόψεις. Κάποιες από τις απόψεις που ειπώθηκαν από τους πολίτες ήταν 
α) αποχή από τις ερχόμενες εκλογές 
β) προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας με αίτημα να κηρυχθεί αντισυνταγματικός ο νόμος για τη διοικητική μεταρρύθμιση, γνωστός και ως "Καλλικράτης".
γ) πρέπει σε αυτόν τον αγώνα να είμαστε όλοι ενωμένοι 
δ) την ημέρα των εκλογών να υπάρξει κάλπη στην πλατεία και εκεί να ψηφίσει ο κόσμος της Αιανής 
ε) να κατατεθεί επισήμως κεντρικό ψηφοδέλτιο με την ονομασία ΑΥΤΟΝΟΜΟΣ ΔΗΜΟΣ ΑΙΑΝΗΣ, 
στ) να έχει δικαίωμα κάθε Δημότης να συμμετάσχει στο συντονιστικό όργανο που θα κωδικοποιεί τις προτάσεις και θα μεθοδεύει τον αγώνα.
Οι προτάσεις αυτές θα συζητηθούν στην επόμενη συνάντηση των συλλόγων -φορέων και αυτό θα αποτελέσει έναυσμα για τον διαρκή αγώνα μας . Ο αγώνας συνεχίζεται και θα συνεχιστεί για όσο χρόνο χρειαστεί, μέχρι να πραγματοποιηθεί ο κοινός στόχος μας ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ του ΔΗΜΟΥ ΑΙΑΝΗΣ. 
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΦΟΡΕΩΝ

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ε.....παραείστε γραφικοί...!Αντί να επικεντρωθείτε σε απτά προβλήματα, ως άλλοι Δον Κιχώτες κυνηγάτε τον ανεμόμυλο...!

Ανώνυμος είπε...

Η ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.
ΣΤΗΝ ΑΙΑΝΗ ΟΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΜΕ ή ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΜΕ ΑΠΟ ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ ΕΙΔΑΜΕ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΠΡΟΧΘΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ.
ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΑΝ ΠΟΤΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΤΟ Δ.Σ. ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΟ ΑΥΤΟ.
Ο ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ.
ΤΑ ΠΕΡΙ ΣΥΛΛΟΓΩΝ & ΦΟΡΕΩΝ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΤΟΥ.
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΑΧΑ 5-6 ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΜΕΘΟΔΕΥΟΥΝ-ΕΛΠΙΖΩ ΑΝΕΠΙΤΥΧΩΣ- ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΙΝΗΣΗΣ ΑΠΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΟΨΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΒΑΛΛΟΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΗΣ ΑΙΑΝΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ.

ΠΟΙΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ-ΟΜΙΛΗΤΕΣ;
ΒΑΒΛΙΑΡΑΣ ΣΤΕΦ. ΚΑΝΕΝΑΝ ΣΥΛΛΟΓΟ
ΣΤΑΜΟΣ ΧΑΡ . ΚΑΝΕΝΑΝ ΣΥΛΛΟΓΟ
ΣΙΔΕΡΟΠΟΥΛΟΣ Σ. ΚΑΝΕΝΑΝ ΣΥΛΛΟΓΟ
ΜΑΒΡΟΔΗΜΟΣ ΣΤ. ΚΑΝΕΝΑΝ ΣΥΛΛΟΓΟ

ΠΟΙΟΙ ΜΙΛΗΣΑΝ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ;
ΚΑΝΕΝΑΣ!

ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΑΠΡΟΘΥΜΙΑ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ
ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΟΙ ΑΠΙΘΑΝΟΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:
στ) να έχει δικαίωμα κάθε Δημότης να συμμετάσχει στο συντονιστικό όργανο που θα κωδικοποιεί τις προτάσεις και θα μεθοδεύει τον αγώνα.
ΓΙΑ ΝΑ "ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ" ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ!


ΦΘΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ!

Ανώνυμος είπε...

Απο την ιστοσελιδα του Δήμου Αιανης www.aiani.gr

Λαϊκή Συνέλευση - Δημοτικό Συμβούλιο - ΣΕΑ (από www.aiani.blogspot.com)
Την προηγούμενη Τετάρτη 09-06-2010 στη συνέλευση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα , υπήρξε διαφωνία για το αν θα πρέπει να μαζέψουμε υπογραφές ή να πάμε σε δημοψήφισμα σχετικά με την πρόταση να μην ψηφίσουμε στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Επειδή η ΣΕΑ κρίθηκε ότι δεν είναι αρμόδια να πάρει απόφαση , ειπώθηκε ότι θα αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο και θα ενημερωθούν οι δημότες μέσα από μια Λαϊκή Συνέλευση. Έχει περάσει μια εβδομάδα από τότε και ακόμα δεν υπάρχει καμία εξέλιξη. Δεν έχει αποφασιστεί ή δεν έχει κοινοποιηθεί καμία ημερομηνία. Καταννοούμε ότι το δημοτικό συμβούλιο έχει να ασχοληθεί και με πολλά άλλα ζητήματα αλλά νομίζουμε ότι έχουμε καθυστερήσει πολύ. Αναρτήθηκε από ΝΕΟΛΑΙΑ ΑΙΑΝΗΣ

Απάντηση Δημάρχου:

Φίλε Κώστα Πάσχο,

΄Όπως γνωρίζεις στις 02 Ιουνίου 2010 το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίασε και μετά από τέσσερις ώρες συζήτησης, με παρόντα δέκα από τα συνολικά δεκατρία μέλη , ψήφισε ομόφωνα την εισήγηση μου, που αφορούσε την εκτίμηση μας για τις εξελίξεις στο θέμα ¨Καλλικράτης" καθώς και την στάση μας από εδώ και στο εξής.
Η εισήγηση αποτελεί απόφαση, μας εκφράζει όλους και δεν απομένει παρά να την εφαρμόσουμε.
Την απόφαση αυτή σας την έστειλα και τη δημοσιεύσατε στο blogs αυτό.
Η ομόφωνη απόφαση, πέρα από τους καταλογισμούς ευθυνών σε θεσμούς και πρόσωπα, επί της ουσίας λέει πως παρά την πικρία μας και την διαφωνία μας τελικά αναγνωρίζουμε τη νέα πραγματικότητα χωρίς βέβαια να εγκαταλείπουμε την ιδέα για επανασύσταση μελλοντικά ενός διευρυμένου Δήμου με έδρα την Αιανή.
Παράλληλα, επειδή είμαστε προσγειωμένοι, τονίζουμε την ανάγκη της εντατικής προετοιμασίας μας κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου, ενόψει της ενσωμάτωσης μας από 01-01-2011 στο Δήμο Κοζάνης.
Σε μια εβδομάδα στις 09 Ιουνίου, μετά από πρόσκληση μου, συνεδρίασε η Σ.Ε.Α. προκειμένου να ενημερωθούν τα μέλη της που δεν παρακολούθησαν τη συνεδρίαση, αλλά και να ακούσουμε τις απόψεις τους καθώς και των παριστάμενων πολιτών αφού ήταν ανοικτή.
Ήσουνα και είδες τι έγινε.
Διαλύθηκε η συνεδρίαση με την αποχώρηση μιας ομάδας μελών, που διαφωνούσε με τις θέσεις μου και τις θέσεις αρκετών μελών της Σ.Ε.Α. χωρίς φυσικά να καταλήξουμε σε κάτι.
Όπως και εσύ γνωρίζεις το Δ/Σ είναι αρμόδιο για όλα.
Η Σ.Ε.Α. βοήθησε πάρα πολύ στον αγώνα, έπαιξε σημαντικό ρόλο στην οργάνωση του, αλλά σε καμμία περίπτωση δεν μπορεί να καταργήσει το Δ/Σ.
Αν το Δ/Σ μετά από λήψη απόφασης υιοθετήσει τις θέσεις της πιο πάνω ομάδας που αποχώρησε , τότε να είσαι σίγουρος πως αυτές τις θέσεις θα υλοποιήσουμε.
Για την ώρα η απόφαση της 2ας Ιουνίου μας δεσμεύει σε συγκεκριμένη στάση.
Τι υποστηρίζουν τα μέλη της ομάδας αυτής ;
"Αποχή από τις εκλογές με συλλογή υπογραφών-Όχι στις υποψηφιότητες " λένε.
Καλώς! Η Σ.Ε.Α όμως θα αποφασίσει για αυτό;
Όχι βέβαια. Ας φέρουν την πρόταση στο Δ/Σ να αποφασίσει.
ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΡΑΚΤΕΟΥ ΤΩΡΑ
Η θέση "Αποχή από τις εκλογές" δεν βρίσκει λαϊκή υποστήριξη στο σύνολο του Δήμου. Ούτε καν στην Αιανή.
Είναι μια λανθασμένη αντίληψη που έτσι και εφαρμοστεί η πρώτη που θα χάσει θα είναι η Αιανή.
Θα παραδοθεί στην τύχη της για τέσσερα χρόνια και θα υποστεί τις συνέπειες από την απουσία της από τα κέντρα λήψης αποφάσεων.
Κρίμα να διατυπώνονται από έμπειρους στα πολιτικό-αυτοδιοικητικά πράγματα δημότες μας τέτοιες απόψεις.
Διαφωνώ.
Όσον αφορά στα περί Δημοψηφίσματος, που είναι η εναλλακτική πρόταση του προέδρου του Δ/Σ , τη θεωρώ καλύτερη ως έκφραση της λαϊκής ετυμηγορίας σε σχέση με την πρόταση παραπάνω της ομάδας που αποχώρησε.
Το δημοψήφισμα προβλέπεται από το νόμο και δεν αμφισβητείται.
Δεν την αποδέχθηκαν τα μέλη της ομάδας. Διαχώρισαν τη θέση τους. . Έφυγαν.
Όλοι είναι ελεύθεροι να κάνουν ανεμπόδιστα αυτό που νομίζουν, αρκεί να μη εμποδίζουν τους άλλους να κάνουν και αυτοί αυτό που νομίζουν!
Δεν ξέρω αν εξαντλείται το θέμα με όσα παραθέτω, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα.

Αιανή 27-06-2010 Γιώργος Ν. Τζέλλος -Δήμαρχος

Ανώνυμος είπε...

ΠΗΓΕ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΕΕΕ.. ΚΑΙ ΣΕ 4 ΜΗΝΕΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ . Η ΑΙΑΝΗ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΑΣΠΙΣΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ? ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΙΑΚΡΙΝΩ ΣΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΣΑΣ , ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΘΑ ΒΓΕΙΤΕ ΣΤΗΣ ΕΚΛΟΓΕΣ , ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ .ΚΑΙ ΑΝ ΑYΤΟΙ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΚΥΡΙΕ 2:01 ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ 5-6 ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ Ο ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΚΑΙ Ο ΜΑΓΕΙΡΑΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΕΜΠΑΘΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟ;
ΤΙ ΣΟΥ ΕΚΑΝΕ , ΠΕΡΑΝ ΟΣΩΝ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΟΥ ΕΙΧΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ ΚΑΙ ΩΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ.
ΗΞΕΡΕΣ ΤΙ ΨΗΦΙΖΕΣ ΝΟΜΙΖΩ. ΗΞΕΡΕΣ ΟΤΙ ΘΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΘΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΙ.
ΛΟΙΠΟΝ;
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ "Η ΑΙΑΝΗ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΑΣΠΙΣΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ? " ΦΘΑΝΕΙ ΠΙΑ....
ΣΤΙΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΕ 5 ΜΕΛΗ.ΑΡΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΟΥΝ .
ΤΙ ΓΚΡΙΝΙΑΡΗΣ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ!

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ?...ΜΟΝΟ Ο ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΤΑΡΑΣ ΑΡΚΕΙ....ΨΗΦΟ ΔΙΑ ΒΟΗΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ.... ΝΤΟΥ ΛΥΚΟΣ....

Ανώνυμος είπε...

ΦΑΝΤΑΖΕΣΑΙ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΑ ΔΙΝΑΤΕ ΕΣΕΙΣ 4 ΧΡΟΝΙΑ, ΚΑΙ ΘΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΕΣΑΣ ΣΗΜΑΣΙΑ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΚΛΕΓΕΙΤΕ. ΕΔΩ ΕΙΧΑΤΕ 6 ΤΟΠΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΕΝΩ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ 96 Τ.Σ. ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΩΝ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΩΝTΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΝΑ ΔΕΙΤΕ.

Το Προφίλ μας