Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

Όλα τα ονόματα για τους Δήμους της Δυτ. Μακεδονίας

της Στέλλας Καρανάνου από τη ΔΥΤΙΚΗ
Βρισκόμαστε 3,5 μήνες πριν τις εκλογές και η αγωνία των υποψηφίων για τα χρίσματα κορυφώνεται. Σε όλους τους Δήμους της Δυτικής Μακεδονίας έχουν κατατεθεί πολύ ενδιαφέρουσες υποψηφιότητες. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, εκτός από τις έδρες των Νομών, έχουν οι Δήμοι Εορδαίας και Βοΐου, όπου παρατηρείται πληθώρα υποψηφίων.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η μάχη στο Δήμο Κοζάνης

Μέχρι στιγμής, από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, εκτός του νυν Δημάρχου Λάζαρου Μαλούτα, ενδιαφέρον έδειξε ο Παναγιώτης Αποστολίδης, Πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας και του Εκθεσιακού Κέντρου ο οποίος όμως διευκρίνησε ότι θα είναι υποψήφιος εφόσον το ΠΑΣΟΚ του δώσει το χρίσμα. Αναταραχή στην “Κοζανίτικη Ενότητα” έχει προκαλέσει η δημιουργία της Αυτοδιοικητικής Κίνησης η οποία παρουσιάστηκε την περασμένη εβδομάδα στο Κοβεντάρειο, αποτελούμενη από πολλά στελέχη που μέχρι πρότινος στήριζαν τον συνδυασμό, με χαρακτηριστικότερη παρουσία αυτή της Τάσας Σιώμου, προέδρου του Δ.Σ. Κοζάνης. Πολλοί από τους Δημοτικούς Συμβούλους της πλειοψηφίας, σε κατ' ιδίαν συζητήσεις, έθεσαν θέμα παραίτησης της Τάσας Σιώμου από την Προεδρεία, κάτι όμως που έρχεται σε αντίθεση με τον κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, διότι ο Πρόεδρος του Δ.Σ. είναι εκλεγμένο όργανο και όχι διορισμένο, όπως για παράδειγμα ένας Αντιδήμαρχος, επισημαίνουν γνώστες της Αυτοδιοίκησης. Από την πλευρά της ΝΔ, ακούγονται πάρα πολλά ονόματα που ενδιαφέρονται για την διεκδίκηση του Δήμου. Ο Νίκος Ζηκόπουλος ο οποίος εξέφρασε ανοιχτά την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος με το χρίσμα της ΝΔ, ο Κώστας Πουτακίδης ο οποίος αρθρογραφεί για ζητήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και έχει προτείνει σε πολλά πρόσωπα να συμμετάσχουν στον συνδυασμό του, ο Γιώργος Τοπαλίδης ο οποίος συνεχίζει τις επαφές του με κομματικά στελέχη για να προωθήσει την υποψηφιότητά του και η Άννα Νανοπούλου η οποία κρατάει κλειστά τα χαρτιά της μέχρι στιγμής.

Κονταροχτυπήματα στο Δήμο Εορδαίας
Αρκετοί είναι οι υποψήφιοι που εμφανίστηκαν μέχρι τώρα στο Δήμο Εορδαίας. Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, την πρόθεσή του να διεκδικήσει το Δήμο εξέφρασε με επιστολή του ο Λάζαρος Λωτίδης ο οποίος συνεχίζει τις διερευνητικές επαφές. Το δίλημμα του Λάζαρου Λωτίδη είναι αν θα διεκδικήσει το Δήμο Εορδαίας ή αν θα αναλάβει έδρα στη Βουλή, αφού, μέχρι στιγμής, φαίνεται ότι ο Πάρις Κουκουλόπουλος ή ο Αλέκος Αθανασιάδης θα κληθούν να διεκδικήσουν την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, αφήνοντας πίσω τη Βουλή. Υποψηφιότητα, επίσης, έχουν δηλώσει επίσημα ο δημοσιογράφος Αντώνης Μαυρίδης και ο εκπαιδευτικός Θέμης Απατσίδης οι οποίοι θα είναι υποψήφιοι, όπως δηλώνουν, ανεξαρτήτως του προσώπου που θα στηρίξει το ΠΑΣΟΚ. Για τη ΝΔ, δεν έχει δοθεί χρίσμα μέχρι στιγμής. Παρ' όλα αυτά, ισχυρή παραμένει η υποψηφιότητα του Γρηγόρη Τσιούμαρη ο οποίος θα επαναδιεκδικήσει το Δήμο, με ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο. Υποψηφιότητα, επίσης, έχει δηλώσει η Παρασκευή Βρυζίδου, νυν Δήμαρχος Μουρικίου, αλλά και ο Σάββας Ζαμανίδης, νυν Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής και Πρόεδρος της ΤΕΔΚ ο οποίος δηλώνει παρών στις εξελίξεις του Δήμου Εορδαίας.

Μάχη για γερά νεύρα στο Βόιο Πονοκέφαλο στα στελέχη της ΝΔ προκαλεί η πληθώρα υποψηφιοτήτων που εμφανίζονται σιγά – σιγά να διεκδικούν τον διευρυμένο Δήμο Βοΐου. Με τη σκιά του προβλήματος που δημιουργήθηκε από την αρχική τοποθέτηση της Έδρας στη Νεάπολη, οι υποψήφιοι προσπαθούν να αμβλύνουν το αρνητικό κλίμα και να θέσουν εαυτούς στην κρίση των πολιτών του Βοΐου. Ο σημερινός Δήμαρχος Σιάτιστας Κώστας Κοσμίδης, ο σημερινός Δήμαρχος Ασκίου Βασίλης Πάτρας, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος και πολιτευτής Δημήτρης Λαμπρόπουλος, και ο Δημοτικός Σύμβουλος και επιχειρηματίας Χρήστος Ζευκλής είναι τα πρόσωπα που προκρίνεται εμφανώς ότι θα πρωταγωνιστήσουν στη μεγάλη μάχη. Κι ενώ στη ΝΔ η κατάσταση είναι μπερδεμένη, στο ΠΑΣΟΚ τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, αφού ο νυν Δήμαρχος Τσοτυλίου Μανώλης Γκάσης φαίνεται ότι έχει ήδη εξασφαλίσει το χρίσμα.

Κοκολιός και Κωνσταντόπουλος, οι μνηστήρες για τα Σέρβια
Ο Βασίλης Κωνσταντόπουλος ήδη διαμορφώνει το ψηφοδέλτιό του που θα αποτελείται κυρίως από νέους και διακεκριμένους πολίτες της περιοχής, έχοντας εξασφαλίσει ήδη το χρίσμα. Ερώτημα προκαλεί η στάση που θα κρατήσει ο νυν Δήμαρχος Βελβενδού Μανώλης Στεργίου. Από την πλευρά της ΝΔ, το Δήμο θα διεκδικήσει ο σημερινός Δήμαρχος Σερβίων Δημοσθένης Κοκολιός.

Κυριαρχία Κουπτσίδη στα Γρεβενά
Η κάθοδος του Δημοσθένη Κουπτσίδη από το Νομαρχιακό πόστο στο Δήμο έχει προκαλέσει προβληματισμό αλλά και δισταγμό στους επίδοξους διεκδικητές του Δήμου Γρεβενών. Σύμφωνα με πληροφορίες της “ΔΥΤΙΚΗΣ” από τα Γρεβενά, η στελέχωση του ψηφοδελτίου του από τα ισχυρά ονόματα της περιοχής, του δίνει, εκ των προτέρων, σαφέστατο προβάδισμα έναντι των πιθανών αντιπάλων του. Η υπερκομματική υποψηφιότητά του δεν αφήνει περιθώρια σε υποψήφιο με κομματικό χρίσμα να διεκδικήσει την ψήφο των μη κομματικοποιημένων πολιτών.


Εμφύλιος στη ΝΔ Φλώρινας
Εσωτερική σύγκρουση με παράπλευρα “θύματα” αναμένεται να προκαλέσουν οι υποψηφιότητες των προερχόμενων από τη ΝΔ Γιάννη Βοσκόπουλου, σημερινού Νομάρχη Φλώρινας και Στέφανου Παπαναστασίου, σημερινού Δημάρχου Φλώρινας. Τα τοπικά στελέχη της ΝΔ βρίσκονται σε φοβερό δίλημμα για το ποιον θα πρέπει να υποστηρίξουν. Βούτυρο στο ψωμί του κομματικού υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ Αιμίλιου Ασπρίδη ο οποίος αναμένεται να επωφεληθεί από την κόντρα των δύο γαλάζιων. Βορειότερα, στις Πρέσπες, ο Λάζαρος Ναλπαντίδης, σημερινός Δήμαρχος Πρεσπών, δηλώνει έτοιμος, έχοντας σχηματίσει ήδη ψηφοδέλτιο, υποστηριζόμενος, έστω και ατύπως, και από το ΠΑΣΟΚ. Πιθανός αντίπαλός του ο Βασίλης Τσέπας.

Όλα τα ονόματα για τον Δήμο Καστοριάς Oι επιλογές της Ν.Δ., που συγκεντρώνει υψηλά ποσοστά στον Δήμο, θα προδιαγράψουν σε σημαντικό βαθμό τόσο τις υποψηφιότητες που τελικά θα διεκδικήσουν τον δημαρχιακό θώκο, όσο και το ίδιο το εκλογικό αποτέλεσμα. Το χρίσμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διεκδικούν, μέχρι τώρα, αρκετοί υποψήφιοι. Ο Νομάρχης Καστοριάς Κ. Λιάντσης φέρεται ως φαβορί για την εξασφάλιση του χρίσματος, με βασικό του πλεονέκτημα τη στήριξη που είχε προσφέρει ο ίδιος στον Α. Σαμαρά κατά την εσωκομματική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου Προέδρου του κόμματος. Επιπλέον, διαθέτει εκ της θέσεώς του, μεγάλη εμπειρία στα ζητήματα της περιοχής και πολυάριθμο επιτελείο συνεργατών σε ολόκληρο τον Δήμο.
Ο νυν Δήμαρχος Καστοριάς Ι. Τσαμίσης αναμένει τις αποφάσεις της Ν.Δ. χωρίς βέβαια να ολιγωρεί ως προς την προετοιμασία της καθόδου του στις εκλογές του Νοεμβρίου. Άλλωστε, και στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση του 2006, δεν είχε λάβει το κομματικό χρίσμα, εντούτοις όμως κατόρθωσε να εκλεγεί και με υψηλά μάλιστα ποσοστά. Με βασικό κορμό του συνδυασμού που προτίθεται να παρουσιάσει, τους σημερινούς του συνεργάτες και συμβούλους, δηλώνει ότι θα διεκδικήσει εκ νέου την εμπιστοσύνη των συμπολιτών του.
Ανάλογη πορεία εμφανίζει και ο πρώην Αντιδήμαρχος Καστοριάς Μ. Χατζησυμεωνίδης, ο οποίος αναμένει τις ανακοινώσεις της Ν.Δ., χωρίς όμως να μεταβάλλουν τους σχεδιασμούς του.
Τελευταία υποψηφιότητα που εκδηλώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα είναι του πρώην Αντινομάρχη Π. Γκέτσιου. Σε δημόσια παρέμβασή του εκδήλωσε την πρόθεση να ηγηθεί μίας κίνησης πολιτών και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα λάβει τη στήριξη της Ν.Δ. Πλεονεκτήματα σε αυτή του την προσπάθεια αποτελούν η στενή του σχέση με τον Α. Σαμαρά που χρονολογείται ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 και η συμπόρευσή τους στο κόμμα της Πολιτικής Άνοιξης, στο οποίο ο Γκέτσιος ήταν βασικό στέλεχος στο νομό Καστοριάς και υποψήφιος Νομάρχης. Το παζλ των υποψηφίων συμπληρώνουν ο πρώην Αντιδήμαρχος Καστοριάς Σ. Μαγαλιός και ο πρώην Δήμαρχος Μεσοποταμίας Σ. Ζαρομυτίδης.
Πηγή: e-aftodioikisi

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ Γαλάζιοι ή μη ενωθείτε για να ρίξουμε το 20ετες σάπιο κατεστημένο του Δήμου Κοζάνης.Αφήστε τις προσωπικές φιλοδοξίες για το κοινό καλό όλων,πετώντας έξω το σύστημα που με νύχια και δόντια προσπαθεί να παραμείνει, έχοντας αμολήσει γνωστά παπαγαλάκια( δίνοντας τους τροφή κ στέγη, ο νοών νοείτο)να βρίζουν,να σπηλώνουν και να προπαγανδίζουν ενάντια σε γνωστές υποψηφιότητς η μη.Μια ισχυρή υποψηφιότητα αρκεί,Πιστέψτε το.
ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΜΑΧΗΤΗΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ BLOGS

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλο ερώτημα η στάση του Μ. Στεργίου, τι να σας πω. Υπάρχει κάποιος Βελβεντινός που δεν γμωρίζει τι πρόκειται να γίνει στις εκλογές;
Ήδη προετοιμάζεται η οργάνωση ώστε 15 Σεπτεμβρίου να 'ναι έτοιμη. Όλοι οι Βελβεντινοί θα δώσουν το παρών.

Ανώνυμος είπε...

Sto WEST PANTWS EIPAN OTI OI BELBENTINOI THA KATEBOUN STIS EKLOGES. MALLON ARXISAN NA TA GYRIZOYN.

Ανώνυμος είπε...

an katevoun oi velventinoi stis ekloges o "akatonomastos" einai sigoura xamenos.

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ 7.39 Ο ΑΚΑΤΟΝΟΜΑΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΝΑΣ "ΧΑΜΕΝΟΣ"

Ανώνυμος είπε...

anwnyme maxiti den paizei o malouta xana mi masas
ase ta papagalinia na len

Ανώνυμος είπε...

Oi belventinoi den prokeitai na kateboun stis ekloges. Oute se aytes oute stis bouleytikes, otan ginoun. Den exoun logo na epibrabeysoun kanena apo olous toys politikous pou tous timorisan me tin diforoumeni stasi tous kai tis pathitikotita tous mprosta ston KALLIKRATH. kanenas belbentinos den dilose sto west oti oi belbentinoi tha kateboun stis ekloges. Ayta pou kseroun merikoi poniroi ekso apo to Belbento na ta ksexasoun. Kai o nyn dimarxos kai olo to dimotiko simboulio se aytin tin apoxi tha einai protoi. Kai mazi to 96% tou laoy.Tzampa ginetai to erotima gia pia tha einai i stasi tou Dimarxou Belbentou. Einai kathari kai einai dilomeni pantou edo kai poly kairo. Osoi prospathoun na allaksoun tin eikona theloun ti diaspasi gia na paei kosmos na psifisei. Oi belbentinoi einai poly thymomenoi me olous kai etoimoi na riskoun mia grothia sto politiko systima kai tha to kanoun.

Ανώνυμος είπε...

nagiasi to stoma sou file 12.01

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΝΑΝ ΟΛΟΙ ΑΝΑΛΥΤΕΣ ΤΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ. ΣΑΣ ΠΟΝΕΣΕ ΠΟΛΥ Η ΑΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ΜΑΣ; ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ.

Ανώνυμος είπε...

Ποιός ασχολείται πλέον με το "ανεξάρτητο" Βελβεντό μωρέ καηένε ; Δεν πάτε να κανλετε ότι θέλετε φτάνει πιά. Κόψτε το λαιμό σας πρόβλημά σας.

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΟΨΕΙ ΤΟ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥ ΘΑ ΦΑΝΕΙ. ΣΥΝΤΟΜΑ, ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ 10.42.-

Ανώνυμος είπε...

Το WEST (και το κάθε WEST) είναι ένα μέσο και μόνον αυτό. ΔΕΝ είναι ρυθμιστές της ζωής μας, ούτε της διαμαρτυρίας μας, ούτε του αγώνα μας. Η προπαγάνδα δεν θα περάσει.
Όσο για τον τελευταίο φίλο (10:42)... ήδη ασχολήθηκες.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Λ.Σ.

Ανώνυμος είπε...

Ειναι κατανοητή η πικρία των Βελβεντινών, όσο κι ο διακαής πόθος τους να μην είναι ενωμένοι με τον κατεστραμμένο Δήμο Σερβίων.
Από την άλλη δεν είναι δυνατό να υφίσταται για κάθε περιοχή τόσων λίγων κατοίκων και ξεχωριστός Δήμος.Γιατί έτσι θα φτάσουμε και πάλι στο χάλι των 16 δήμων και λοιπών κοινοτήτων προ Καλλικράτη που υπήρχε στο Νομό. Κι αυτό το χάλι το πληρώναμε όλοι....

Ανώνυμος είπε...

2:02 όντας αριθμολάγνων γιατί δεν μεταφέρεις την κουβέντα από τους "τόσο λίγους κατοίκους" στο τόσο μεγάλο χρέος? Το πρώτο δεν είναι δυνατόν να υφίσταται, ενώ το δεύτερο όχι?

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Λ.Σ.

Ανώνυμος είπε...

θα παρακαλούσα τούς φίλους από τά Σέρβια νά μην ασχολουντε από τούδε καί στο εξής μέ τούς φίλους καί συνδημότες από τό Βελβενδό

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΤΟΝ ΑΝΑΓΩΓΟ 9.03 ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΝ ΩΡΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ. ΟΙ ΣΕΡΒΙΩΤΕΣ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΤΟΥΣ, ΤΩΡΑ ΛΕΤΕ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΓΥΡΩ ΠΕΡΙΟΧΗ; ΜΙΑ ΖΩΗ ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ. ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.

Ανώνυμος είπε...

Τσίμπισες 2,50 δεν σέ βρίσαμε τώρα κατά πόσο ειναι αδιάφοροι οι Σερβίωτες γιά τά Δημοτικά δρώμενα τό εχουν αποδίξει πάμπολες φορές καί η τελευταία ηταν οταν η κυβέρνηση αποφάσισε τό 4 Δήμο στό νομό Κοζάνης να ειναι ο Δήμος Σερβίων τώρα γιά τό ανάγωγος θά σου απαντήσω τήν 1-1-2011

Ανώνυμος είπε...

O epi dyo tetraeties proin Dimarxos Belbendou Giannis Sokoutis katebainei ypopsifios sto Perifereiako Symboulio me ton Daki. Bravo Gianni Sokouti. Megali simasia edoses sto 96% tis psifou tou Belbendinou Laou pou se stirikse toses fores. Bravo.

Το Προφίλ μας